Syksy, syksy, syksy

17 Oct

Eilen oli pitkästä aikaa Sannin pitämä tunti. Oli kiva tunti! Aiheena oli väistöt, asettuminen ja taipuminen. Alkuun lämmiteltiin käyntien jälkeen kevyessä ravissa uran sisäpuolella tekemällä loivia kiemuroita pitkillä sivuilla ja päädyssä isoja voltteja. Kiemurat tehtiin hitaammassa ravissa ja päädyn voltit nopeammassa ravissa. Cee oli aika villillä tuulella, johtuen varmaan siitä että tiistaina oltiin vain kävelty (ja syöty).

Alkulämppien jälkeen siirryttiin kahdelle pääty-ympyrälle ja alettiin työstää käynnissä sulkuväistöä ympyrällä eli takapäätä sisään, samalla kun etupää menee ympyrän kaarella. Tämä sujui meiltä oikein kivasti, Cee kyllä osaa väistää, hyvinkin. Toinen harjoitus oli pohkeenväistö, edelleen ympyrällä, niin että väistettiin takapäätä ulos. Tämäkin sujui oikein mukavasti.

Kolmantena harjoituksena otettiin laukannostoja käynnistä, siirtyminen raviin, laukannosto, siirtyminen käyntiin, käynnistä laukannostoja, ravista pysähdys. Nämäkin meni vasempaan suuntaan oikein hienosti. Mutta sitten koitti vasen laukka uraa pitkin ja silloin Cee huomasi, että kentän reunallahan onkin kukkaruukkuja! Voi hirvitys! Ruukuissa varmaan piileskeli sapelihammastiikereitä 😀

Sapelihammastiikereiden siivittämänä oli parikin laukkakierrosta melkoisen vauhdikkaita, mutta kyllä se sitten siitä rauhoittui. Piti vaan taas muistaa ratsastaa ja pyytää keskittymistä siihen asiaan mitä ollaan tekemässä…

Oikeaan kierrokseen vaihdettiinkin ympyrältä toiselle ja tehtiin samat harjoitukset. Ensin sulkuväistöä, sitten pohkeenväistöä ja lopuksi laukannostoja. Tässä kohden Ceen keskittymistä melko paljon häiritsi koira, joka ajoi takaa kissaa ja molemmat ryntäsivät kenttää kohti Ceen takaa…! Jonkun aikaa oli vähän jännitystä ilmassa ja laukannostot meinasi jäädä haaveeksi! Muuten kaikki meni mallikkaasti, Cee oli kivan tuntuinen – menevä mutta kuunteli ja eteni hyvässä muodossa.

Tänään en ehtinyt liikuttaa Ceetä ollenkaan, sillä oli mun & Ceen yhteisen elämän ensimmäinen hampaiden raspaus ja rokotus. Mua jännitti etukäteen siis niiiiiiin paljon! Huh! Jotenkin sitä rauhoittamista mystifioidaan vaikka eihän se ole sen kummempi juttu. Ihan oikeesti. Siinä saa työrauhan sekä eläinlääkäri että mielenrauhan omistaja että rauhallisen hoidon hevonen. Jos moinen toimenpide tehdään kerran vuodessa, niin en usko sen olevan haitallinen.

No, Ceellä vaikutti rahoitusaine aika tämäkästi. Tässä mies rauhoituksen jälkeen odotellessaan raspausta…

IMG_0442

IMG_0443

Raspaaminen meni hyvin, raspattavaa löytyi jonkin verran, mutta kuulemma kerran vuodessa riittää silti. Ajattelin kyllä että kun noi rokotukset pitää ottaa nyt lyhyemmillä väleillä niin katsotaan raspauksetkin sitten toukokuussa seuraavan kerran. Parempi katsoa kuin katua!

Cee nuukahti tosi kovasti rauhoittavasta ja sillä kesti mun mielestä paljon pidempäänkin kuin muilla että se “heräsi” siitä. Valvoin sen oloa pari tuntia ja sen jälkeen se olikin ihan oma itsensä. Reilun parin tunnin päästä siis oli aika saada iltasapuska ja hyvästellä heppa yöpuulle.

IMG_0447   IMG_0449

Cee on melko utelias, kuten kuvistakin näkee. Sen turvanpää oli kiinni kännykamerassa kun sitä kiinnosti niin paljon 🙂

Huomenna tehdään vaan maastakäsittelyä rokotuksen “dagen efter” -tunnelmissa, lauantaina kentällä vähän käynti-ravi-työskentelyä ja sunnuntaina Ceellä on vapaapäivä. Huomenna siis menen vakitunnilleni ratsastuskoulun hevosella ja sunnuntaina HIHSiin! Kiva viikonloppu tulossa siis!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: