Hektinen viikko

17 Nov

Huh-huh, mikä viikko takana! Ei mitään mahista kirjoitella blogia aikaisemmin kuin nyt, sunnuntai-iltana puoli kymmeneltä….

Mutta vaikka viikko on ollut täynnä puuhaa ja vauhtia, niin silti on ollut tosi kiva viikko! Täynnä hevostelua, töissä tärkeitä juttuja, ihania kavereita… ja tietysti ihana Cee ❤

Maanantaina Cee vietti vielä rokotus-kevennystä ja siksi en mennyt tunnille. Sen sijaan tein itsenäistä reeniä kentällä, eli harjoittelin tulevien kisojen (kyllä! olen ilmoittautunut koulukisoihin!) ohjelmaa. En tosin mennyt laukkaosuuksia ollenkaan, vaan tein ohjelman käynti-ravissa. Ohjelmahan on C-merkin ohjelma 1997. Meni ihan ok, mutta mun hevonen oli kerännyt aika paljon energiaa tällä kevennetyllä liikunnalla. Niin ollen vauhtia oli vähän enemmän kuin “laki sallii”.

Tiistaina tehtiin kaverin kanssa temppurata kentälle. Radassa oli vinopuomeja, muuri, muuri-puomit ja pujottelutolpat. Alkuun ajattelin mennä selästä, mutta sitten päätinkin mennä maasta. Oli jo pimeää ja itseäkin vähän väsytti ja ja ja ja. No, tiedätte varmaan. Mutta oli todella hauskaa, opeteltiin samalla vähän otsalampun kanssa kulkemista – vähän Cee ihmetteli valokeilaa puissa, mutta muuten meni ok.

Keskiviikkona oli oma hieroja, joten olin ajatellut tehdä jotain maastakäsittelyä tai kevyttä käyntiä. Nooo, sen sijaan ilmoittauduin tunnille 🙂 Joka oli estetunti 🙂 Kiva kun hevosella on alla melkein viikko kevyttä liikuntaa ja sitten mennään esteitä, joista Cee innostuu aivan valtavasti. Energiaa oli siis vaikka koko kentälliselle hevosia jakaa. Tunti meni muuten ihan mukavasti, mutta Cee pääsi pukittamaan mut maistamaan kentän pintaa! Hups! Mentiin siis alkulämppäreitä ihan rauhassa, tehtiin omia voltteja ravissa ja sitten puks – Cee nosti EtupäänTakapään ja siinähän mä heitin kuperkeikan kentän pintaan. Onneks, onneks, Cee on sellainen, että se vaan jää seisoon, että mitä hemmettiä se tuolla kentän pinnassa tekee ja odottaa että ratsastaja pääsee kömpiin takaisin selkään.

Niin mä sitten vaan kömmin takaisin selkään ja jatkoin. Kaveri totes kentän laidalta että ei hän huomannut edes sitä pukkia, kuului vaan että “öh” kun mä tein sen kuperkeikan. Cee vaan oli niin täpinöissään ja halus vaan mennä-mennä-mennä, että se sen takia pukkas vähän vauhtia ratsastajaan. Ei se koskaan noita pahuuttaan tee, se vaan haluais mennä kovempaa! Esteharjoituksena oli ensin ihan pelkkä ristikko. Ristikko piti mennä ravissa. No, eihän me sitä pariin ekaan kertaan ravissa päästy, vaan mentiin laukassa. Sitten saatiin yks kerta ihan ravissakin lähestyminen, vaikka esteen jälkeen – laukkahan sieltä tuli.

Sitten vaihdettiin että ennen ristikkoa nostettiin laukka ja mentiin ristikko laukassa. Tämähän sujui meiltä hyvin – lämpöä oli jo melko paljon, joten laukkaa löytyi. Sen jälkeen lähdettiinkin menemään itse rataa, ristikko oikeassa laukassa, pysty oikeassa laukassa, laukan vaihto vasempaan, ristikko vasemmassa laukassa, suoraan! ja oikealle uralle. Ekassa suorituksessa mä jo hetken aikaa ajattelin, että nyt käy kyllä niin, että Cee häipyy kentältä ja hyppää kentän köyden yli. Mutta ei. Sain hevosen hallintaan. Pysäytin sen ihan kokonaan ja otettiin pari peruutusaskelta. Ja sitten vasta jatkettiin viimeiselle ristikolla. Hyvä kontrolliharjoitus myöskin.

Väliajan jälkeen tehtiin rataa niin, että mentiinkin neljä estettä peräkkäin. Vasemmassa laukassa ristikko, vasemmassa toinen ristikko, oikeassa pysty ja vasemmassa vielä kakkos-ristikko. JA tämän jälkeen käännyttiinkin heti vasemmalle uralle. Ja tämä se vasta olikin vaikea juttu – ei pelkästään meille vaan monelle muullekin. Vähän meni ohjasta vetämiseksi, mutta vasemmalle mentiin kuitenkin. Estetunti oli kiva, vaikkakin aika vauhdikas.

Torstaina Ceellä oli vapaapäivä, koska en ehtinyt tallille töiden takia 😦 Voi röh! Tietty, palkalla voi ostella sitten taas porkkanasäkkejä Ceelle ❤

Perjantaina Cee olikin sitten aivan täynnä energiaa! Huh! Menin tunnille ja tehtiin vähän puomityöskentelyä ja koulua. Voihan reino! Cee sikaili ihan urakalla, mitä en yhtään ihmettele – ensin kevyt viikko ja sitten vielä vapaapäivä – jos siitä ei kerää virtaa nuori hevonen, niin mistä sitten?! No, joka tapauksessa, tällä kertaa pysyin selässä ihan koko tunnin 😀 Tehtiin laukannostoja lyhyen sivun keskeltä ja toisessa päässä oli kaksi puomia pääty-ympyrällä ja toisella yksi. Ravilla muuten, laukannostot päädyissä, takaisin raville. Cee kävi niin kuumana, että hyvä ettei pakarat palaneet 😀 Hyvä tunti, hevonen ja ratsastaja oli yhtä hikiset!

Lauantaina harjoittelin itsenäisesti kouluohjelmaa. Kävelin ensin koko radan läpi taluttaen hevosta. Voi että mikä ero verrattuna siihen, että heti hyppää hevosen selkään! Oli ihan eri liikkuvuus itsellä! Näin mä aion tehdä jatkossakin, jos vaan aika antaa myöten!

Mutta siis itsenäiseen harjoitteluun palatakseni – meni ihan kivasti. Tuli aika varma olo. Vaikka Cee oli edelleen aika lämpöinen, niin siitä huolimatta. En ollut vielä ilmoittautunut kisoihin, joten ajattelin viikonlopun ajan katsella, että miten menee, ilmoittaudunko vai en. Laukannostot nousee vähän pukin kautta joo, laukkojen loppuosat on vähän ryysäystä joo, mutta so what, ei tällä tasolla pidäkään olla valmis kaikkeen. Nyt käydään katsomassa, että mihin ulkopuolisen silmin pitää vielä keskittyä.

Joten tänään sunnuntaina olikin ulkopuolisen silmät kentän laidalla katsomassa meidän esitystä. Kommentit ohjelmasta (tai oikeastaan mihin pitää viikon aikana kiinnittää huomiota)… suoruus: tällä hetkellä takaosa poikittaa vähän oikealle halkaisijalla, käyntiaskeleet: viimeinen puoliravi ei ole vielä käyntiä, muoto: hevonen saa olla missä muodossa tahansa tällä tasolla, älä keskity siihen, täyskaarto: huolellisempi tie. Hyvä kommentti tuli pysähdyksistä ja askeleen pidennyksestä – jos ne menee kuten tänään, niin ok. Ja laukat: vaikka saisi vähän alennusta pisteissä ratsastajan osalta, niin tarkista oikea laukka katsomalla, jos et tunne sitä (en tuntenut toista väärää laukkaa).  Ja vielä, juoksuta ennen lähtöä, energiaa on!

Eikä siis vapaapäiviä, kuten taisin jo aavistellakin 😀 Mutta hyvä reeniviikko on ollut ja vielä parempi on tulossa. Viikon päästä kisoihin! Hui!

9_CeeSyyskuu2013laukka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: