Kisaviikko

28 Nov

Maanantai valkeni taas ja aloitti kisaviikon. On se kumma kuinka se jaksaa aina tulla uudelleen ja uudelleen… Illalla oli ratsitunti kuitenkin, joka kruunasi päivän. Estetunti oli vuorossa ja Cee meni niin hienosti! Yhden kerran se ihan vähän pukitti, kun otin sen voltille ennen estettä, mutta muuten meni niin nätisti, että! Harjoitus alkoi oikeassa kierroksessa tiukalla kaarroksella ekalle ristikolle, joka piti tulla ravissa. Ihan ok mentiin, vielä toisellekin päästiin ravissa, mutta sitten tuli laukka. Alkuun ei kolmatta ristikkoa ollut ollenkaan.

Sitten nostettiin laukka uralta ja laukat piti saada vaihtumaan aina esteiden päällä. Eli tultiin oikeassa laukassa, esteen päällä vaihto vasempaan ja vielä viimeisellä oikea laukka. Meillä meni tähän suuntaan tosi hienosti vaihdot, ehkä ihan vain pari jäi vaihtumatta, mutta pääsääntöisesti vaihtui. Vasemmassa kierroksessa mentiin samalla tavalla, paitsi että ei menty ravissa ensin vaan laukassa suoraan. Ja tässä ei laukka vaihtunut sitten mitenkään! Sujuvassa vastalaukassa tulla tössötettiin kerta toisensa jälkeen… Ristikoita nosteltiin pieniksi pystyiksi ja meno jatkui.

Ope otti siihen vielä sitten yhden harjoituksen lisäksi, eli voltin tekemisen keskimmäisen ristikon ympärille niin että se hypätään kahteen kertaan. Ja tässä sen laukan pitää vaihtua. Vaihtuihan se, tosin mä en päässyt vasemmassa kierroksessa (voltti oikealle) kääntämään kuin vasta sen kolmannen ristikon jälkeen. En kertaakaan. Mä en jotenkin vaan saanut sitä taipumaan oikeaan suuntaan! Oikeassa kierroksessa (voltti vasempaan) sen sijaan mentiin kuin unelma. Kummallista. Laittaa miettimään, että onkohan sitä johonkin suuntaan niin vino, että vääntää hevostakin sitten siihen suuntaan – tai toiseen.

Estetunti oli oikein kiva kuitenkin – tykkäsin! Tässä vielä pieni piirros siitä harjoituksesta.

harkkaTiistaina olikin sitten vuorossa kisaharjoitukset 🙂 Ajattelin siis tehdä kaiken kuten kisapäivänä ja katsoa että onko mun aikatauluni sopiva, tuleeko jossain kohdin liian kiire jne. Tässä se mitä tehtiin ja paljonko aikaa kului (aikataulu muuten piti lähes minuutilleen sekä harjoituksessa että varsinaisena kisapäivänä, hyvä minä!):
1. hevosen kevyt harjaus ja juoksutusvarusteet päälle 30 min
2. juoksutus 30 min
3. hevosen parempi harjaus, letitys ja kuljetuskuntoon laitto 15 min
4. lastaus 15 min
(ajoaikaa 1 h)
5. purku ja varusteet päälle, alkukäynnit maasta 30 min
6. alkuverkka 30 min
7. kisasuoritus 15 min
8. jäähdyttely 30 min
(lastaus)
(ajo kotiin)

Lastausharjoitus meni hyvin! Alle viiden minuutin oli hevonen sisällä kopissa. Varsinkin kun ajattelee, että se on käynyt kopissa ehkä 4-5 kertaa ennen tätä harjoitusta ja edellisen kerran maaliskuussa. Olin niin ylpeä Ceestä! Ratsiminenkin meni ok, hevonen alkoi jo oppia ohjelman.

Keskiviikkona oli taas ohjatun tunnin vuoro. Meni ihan kivasti, Cee oli mukavan pirteä tapaus. Mentiin koulua ja ei saatu kovin hyviä arvosanoja opelta esimerkiksi meidän keskihalkaisija-esityksistä. No, joka päivä ei voi mennä ihan superisti. Torstaina sijaisratsastaja M ratsi Ceen kun mulla piti mennä töissä niin pitkään, etten olis ehtinyt. Ehdin sitten kuitenkin hyvissä ajoin katsomaan kentän laidalle ja hyvinhän se meni – niin kuin ennenkin! M meni ekaa kertaa nyt kolmipaloilla ja hyvin pysyi hyppysissä. M sanoi vielä tunnin jälkeen että Cee on niin kiva hevonen kun se ei ole automaatti. No niinhän se on!

Perjantaina meillä oli sijaisope S. Aiheena oli koulua ja tehtiin laukannostoja ravista. Ja voi sun sentään! En saanut mitenkään nousemaan vasenta laukkaa! Vasta ihan viimeinen toisto onnistui! Voi huokaus! Ja kisat seuraavana päivänä… Cee oli muutenkin ehkä vähän virtaisa, eikä oikein malttanut odottaa apuja. Totesin että todellakin pitää juoksuttaa aamulla 🙂

Kun sitten pääsin kotiin, niin ajattelin vielä tarkistaa, että kilpailukutsussa kerrotut kaikki asiat on otettu huomioon. Niin ette kyllä usko – mä olin opetellut väärän ohjelman! Kyllä! Meinas tulla ihan hetken ajaksi pikku paniikki… Otin itseäni niskasta kiinni ja opettelin sen _oikean_ ohjelman niin hyvin kuin taisin. Kertaakaan en toisin sanoen sitä ohjelmaa käynyt läpi hevosen kanssa ennen kisoja… Toinen ohjelma olikin alkanut sujua jo ihan (liian?) hyvin.

Lauantai-aamuna nousin virkeänä ja lähdin ennalta suunnitellun ohjelman mukaisesti etenemään. Hyvin pysyin aikataulussa ja tasan klo 9.00 auto starttasi kohti Lepaata. Perillä oltiin kymmeneltä ja oma verkkaryhmäni maneesiverkka oli ilmoitettu alkavaksi klo 11, suoritus klo 11.20. Cee oli vähän levoton – kaikki jännitti. Toiset hevoset, laumallinen shettiksiä, kovaääninen musiikki, kouluaidat… Sain kuitenkin Ceen rentoutumaan ulkokentällä ja esimerkiksi laukannostot meni todella hyvin kumpaankin suuntaan. Hyvillä mielin lähdin siis kohti maneesia.

Aikataulua oli kiristetty ja maneesiin päästiin verkkaamaan vähän etuajassa. No siellä se jännitys vasta kohosikin kattoon, kun kouluaidat esimerkiksi seurasi perässä 😀 Koko verkka-aika meni tutustuessa ympäristöön, ei päästy juurikaan enää lämppäämään tai menemään rataa läpi. Maneesi oli kooltaan sellainen, ettei sinne mahtunut toista ratsukkoa odottamaan vaan oltiin yksin sisällä. Olin luokkani ekana ja siinä vaiheessa kun muut hevoset lähti, meinasi Ceekin lähteä. Se hermostui aika tavalla siitä että se jäi yksin.

kisaetu

Niinpä suorituskin oli jännittynyt, mutta omasta mielestäni meni kuitenkin ihan ok. Oletin että saadaan hyväksytty tulos, vaikka ei mitään päätä huimaavaa. Tuomari oli kuitenkin eri mieltä ja jäätiin vähän alta hyväksytyn rajan. Kun katsoin vielä kotona videoltakin suorituksen, niin edelleen olin sitä mieltä että hyväksytty olisi pitänyt tulla. No, arvostelulajit on aina arvostelulajeja. Saatiin rutkasti kokemusta lisää, jos ei muuta.

laukkakisa

ravikisa

Kotiin päin Cee ei olisikaan sitten halunnut lähteä. Lastaaminen kesti varmaan tunnin ja lopulta piti ottaa hevonen sisään liinojen kanssa. Harmitti ihan hirveästi, että se meni niin huonosti. Ceen kannalta olisi ollut kiva että kokemus olisi ollut kaikinpuolin kiva (vaikkakin selkeästi jännittävä). Toivotaan, ettei siitä jäänyt pahoja juttuja mieleen vaan ens kerralla lastaus sujuis mukavasti.

ravikisa2

sivukisa

Sunnuntaina maastoiltiin ja rentoiltiin. Hölläiltiin.

IMG_0702

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: