Edistymispostaus kuvineen

9 Feb

Eilen lauantaina sain kuvaajan mukaan tallille – kiitos ❤ Keli tietysti oli mitä hienoin helmikuinen sää (eli satoi räntää-vettä ja oli pilvessä ja pimeää), mutta eipä tuo meitä juurikaan haitannut. Tuli aivan hurjan hyvä mieli niistä kuvista, koska niistä näkee että ollaan edistytty. Ollaan edistytty erityisesti tietty siitä viime vuoden maaliskuun lopusta, mutta ihan jo syyskuun lopustakin on menty eteenpäin ryhdikkyydessä ja rentoudessa.

Josko ensin laittais tähän vertailtavaksi ravikuvat viime vuoden maaliskuu – tämän vuoden helmikuu.

4_CeeMaaliskuu2013sivu

image

Välissä (syksyllä) käytiin jo ehkä enemmän “paketissa” mutta rentous kärsi siitä. Niinpä ollaan nyt yritetty päästä tollaseen luotiviivan edessä, mutta rentona, pidemmällä askeleella -fiilikseen. Näistä kuvista päätellen, ollaan ihan hyvin sinne päin menossa. Kokoamista voi sitten pyrkiä saamaan lisää sen jälkeen kun rentous kuitenkin pysyy. Ceellähän menee askel helposti myös “kipittäväksi”, jota yritän kaikin keinoin vältellä, koska silloin selkä on jännittynyt ja lihakset ei kehity. Tämä tulee esille erityisesti silloin jos yrittää saada hepoa liian pakettiin ohjalla eikä ratsasta tarpeeksi pohkeella. Mikä voi tapahtua helpostikin, koska Ceehän liikkuu eteenpäin ihan omalla moottorilla ja sinne voi jäädä ihan vaan ratsastelemaan…

Toinen juttu mikä tullessa oli jo tiedossakin, oli laukan kehno laatu. Laukat nousi vähän miten sattui, jos ylipäätään nousivat. Cee tarjoili kumpaa tahansa laukkaa avuista huolimatta ja joskus ei saatu laukkaa nousemaan vaikka mentiin kiitoravia ympäri kenttää. Joskus kenttä ei oikein riittänyt ja mentiin isoja voltteja ja ympyröitä laukassa, kun sitä ei vaan voinut päästää pitkälle sivulle kaahaamaan. Vasemmassa laukassa vielä syksylläkin jalat meni helposti sekaisin, siis etu- ja takajalkojen nopeus oli liian erilaiset ja tahti kärsi.

Tähän väliin voisi sitten laittaa vertailukuvat laukasta viime vuoden maaliskuusta ja tämän vuoden helmikuusta.

7_CeeMaaliskuu2013laukka

image

Molemmat kuvat on vasemmasta laukasta, eli heikommasta. Vaikka kuvakulma näissä kuvissa onkin erilainen, niin kyllä siitä se pointti tulee selväksi. Ryhti on muuttunut, hevosen korkein kohta on siellä missä pitääkin, eli korvien takana niskassa. Paino on siirtynyt huomattavasti takaosaan päin, takajalat liikkuu vartalon alla eikä takana tallissa. Ensimmäisessä kuvassa turpa on kaukana edessä alhaalla ja uudessa kuvassa se on ylempänä, mukavasti melkein luotiviivalla. Laukka on huomattavasti kootumpaa ja ilmavampaa edestä, takaosan polkiessa hyvin alle.

Ja loppuun vielä käynti, meidän huonoin askellaji. Siinähän me ensimmäiset kuukaudet opeteltiin ylipäätään kävelemään. Cee osasi vain kipittää tullessaan ja sitäkin vähän heikosti koska se olisi mieluusti lähtenyt maastossakin raville. Helpompi on mennä mäkiä nopeammassa askellajissa kuin käynnissä. Niinpä maastoilut oli alkuun aika mielenkiintoisia. Cee “tanssi” paikallaan ja minä pidättelin. Opeteltiin kävelemään hiljakseeen ja kyllä se sieltä alkaa löytyä. Rakenteesta puolesta Ceellä ei käynti tule koskaan olemaan se ykkös-askellaji, yliastuntaa ei oikein löydy. Just ja just päästään astumaan omiin jälkiin tällä hetkellä.

Tässä nyt kuitenkin edestä päin kuvattuna käynti viime vuoden maaliskuulta ja tämän vuoden helmikuulta.

1_CeeMaaliskuu2013etu

image

Ryhdin muutoksen näkee näistäkin kuvista selvästi. Askelpituutta ei tietenkään näe, mutta ehkä tuon askeleen lennokkuuden voi aistia kuvista 🙂 Kaiken kaikkiaan olen kyllä todella tyytyväinen kehitykseen alle vuodessa!

Esteissä kehittyminen on sekin ollut huimaa. Pitänee niitäkin kuvia kaivella arkistoista. Josko niistä saisi sitten samanlaista edistyspostausta aikaiseksi. No, ainakin leirikisoista on olemassa viime vuodelta kuvia ja tulevaltakin leiriltaä toivottavasti tulee, joten sitten voi ainakin vertailla 🙂

Ai niin! Melkein unohdin! Me ollaan aloitettu laukanvaihtoharjoitukset. Laukanvaihdot askeleessa. Oho! Aivan. 🙂

EDIT: Niin piti vielä sanomani, että laukat siis nousevat nykyään lähes 100 % oikein. Ja vielä piti linkittämäni kaikki kuvat lauantailta (huom. muutama kuva on Ceen upeista eteen-alas-venytyksistä, joita ei kovin moni heponen osaa!).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: