Hyppyjä, jee!

16 Mar

Loistokasta, hienoa, upeeta! Päästiin tänään hyppimään pitkästä aikaa! Hommahan alkoi kaksi viikkoa sitten kun Cee teloi jalkansa tarhassa. Eka viikko meni täysin kuntoutuksen piikkiin, sillä haavat vaikutti askellukseen tosi paljon. Sujuvasta laukasta ei tarvinnut edes uneksua.

Tää toka viikko onkin sitten mennyt koko ajan parempaan suuntaan. Ohjatuille tunneille ei päästy koko viikkona, mutta se ei haitannut. Tehtiin omia harjoituksia ja Ceen voinnin mukaan. Jos tuntui että kyseisenä päivänä ei irronnut urotekoja, niin sitten mentiin alemmalla tasolla. Jos taas homma toimi, niin sitten otettiin vähän korkealentoisempaa reeniä.  Kaksi viikkoa meni jalkaa parannellessa ja laukkaa takaisin etsiessä…

Maanantaina, tiistaina ja torstaina tein kentällä perusjumppaa.  Alku- tai loppukäyntejä maastossa ja kentällä koulua. Ei mitään erikoista, peruskoulua, ajatuksena saada oikeaa takajalkaa paremmin alle ja laukkaa sujumaan.  Tehtiin aika paljon väistöjä ja laukannostoja, siirtymisiä ja peruutuksia. Tuntui ihan hyvältä, vaikka laukka alkoikin toimia vasta ihan treenin lopussa paremmin.  Jalka turvotti jonkun verran, vaikka ei kuuma ollutkaan. Liikuttaessa se kuitenkin aina suli, joten en ollut huolissani. No, ainakaan kovin paljon…

Keskiviikkona laitoin kentälle pienen ristikon, ajatuksena mennä sitä vähän ravikavalettina. Näin tehtiinkin alkuverkkojen jälkeen, kunnes Cee tiputti sen. Totesin että eiköhän se riitä kavalettityöskentelyksi ja jatkoin sileän hommia. Mutta sitten tulikin kentän laidalle kavereita, jotka nosti ristikon ylös ja otettiin siihen loppuun molempiin suuntiin vielä laukassa pienet hypyt. Meni hienosti ja laukatkin pyöri. Siihen oli hyvä lopettaa, molemmille tuli hyvä mieli.

Olin todella tyytyväinen, että jätin ohjatut tunnit viikolta väliin, sillä kunto ei olisi riittänyt (kummallakaan) koko tunnin reeniin. Keskiviikkona kävin nimittäin lekurissa näyttämässä kylkeäni sen viikko sitten perjantaisen putoamisen johdosta. Kaikki oikean puolen vatsa- ja kylkilihakset revähtäneet, kuten myös osa selän puolelta. Kylkiluita ei ilmeisesti ole mennyt, mutta lihastrauma kestää parantua… Ja kaiken hyvän lisäksi sain vielä kohtuullisen kokoisen flunssan, joten henki ei kulkenut, yskitti ja kunto tuntui loppuvan ihan kokonaan kesken.

Perjantaina valmistelin kentälle puomiharjoituksen. Oli hyvä harjoitus! Aion tehdä tätä vielä toistekin! Kiva harjoitus myöskin sen vuoksi, että neljällä puomilla saa tehtyä todella monipuoliset harjoitukset ja vaihtelevat tehtävät.

puomi1puomi2

Tarkoituksena harjoituksessa oli tehdä hyvät kulmat, ympyrän kaaret taivutuksineen, puomien ylitykset ja tietysti suoristukset väleissä. Paljon oli tehtävää ja kevyessä ravissa piti muistaa vielä kevennysten vaihdot! Tykkäsin harjoituksesta kovasti ja Ceekin tuntui siitä pitävän, kun oli niin paljon tehtävää. Ei ehtinyt pitkästyä 😉 Kenttä oli perjantaina myös aivan superhyvä! Juuri sellainen keli oli mitä on odottanut koko sateisen syksyn ja talven.

Lauantaina sitten satoikin lunta… Vuorossa oli siis maastakäsittelyä, jota varten ostin Prismasta oransseja “tötteröitä”. Harjoittelukartiot maksoi 4,95 /4 kpl, huikean halvat! Samoja myydään esimerkiksi koirien koulutustarkoituksiin ja hinta on 3 euroa KAPPALE. Silkkaa säästöä siis, jälleen kerran 🙂

Kartioita pujoteltiin ja tehtiin väistöjä välistä. Laitettiin myös vinopuomeja, joita ylitettiin käynnissä avaamaan lapoja. Vielä tehtiin pysähdyksiä, peruutuksia ja ravattiin. Cee osaa jo tosi hienosti lähteä raville kun vaan nostan jalkojani enemmän, vähän niin kuin ravaisin itse. Loppuun vielä hypättiin ravissa muutaman kerran matalaa muuria. Pitihän sitä saada muutama hyppykin 🙂

Tänään sunnuntaina sitten  olikin kentän pohja to-del-la hyvä, johtuen vielä sataneesta lisälumesta. Pohja oli jämäkkä mutta lumi toi siihen hyvän kitkan ja jouston. Oli miellyttävä hypätä ja hevosetkin tykkäsi kun oli ihan jopa kaksi estettä kentällä!

este

Tätä samaa tehtävää ollaan menty aikaisemmin  syksylläkin ja se todettin hyväksi silloinkin. Nyt ainoa muutos oli toisen esteen vaihto pystyksi kun aikaisemmin molemmat oli ristikoita. Pysty oli 55 cm korkea ja ristikko ehkä 50 cm. Alkuun otettiin maapuomeja ravissa, sitten ristikkoa ravissa, ristikkoa laukassa, pystyä laukassa ja viimein koko tehtävä eli pääty-ympyrä ravissa, laukannosto, ristikko laukassa, pääty-ympyrä ravissa, laukannosto, pysty laukassa ja alusta uudelleen.

Cee pudotti pystyn vaan kerran ja sekin oli mun vikani. Ylipäätään tein aika paljon virheitä – asento oli liikaa edessä ja  ennakoin hyppyjä liikaa. Mutta saatiin kuitenkin pari ihan hyvääkin hyppyä aikaiseksi. Oltiin siis molemmat aika tyytyväisiä reenin jälkeen. Etenkin kun laukka pyöri hyvin.

Nyt vaan toivon, että jalka näyttää rasituksen jälkeen huomennakin hyvältä. Se  tarkoittaisi sitä, että kisakauden aloitus ei välttämättä venyisi vaan voitaisiin jatkaa reenejä suht normisti. Toivotaan!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: