Ei ole todellista…

23 Mar

Uskomatonta mutta totta. Tänään menin tallille ja laitoin ratsastusvermeet kuntoon normaaliin tapaan. Siis kaikki valmiiksi ennen kuin haen pollen tarhasta. Oltiin lähdössä kaverin kanssa maastolenkille ja kun kaveri saapui, lähdettiin hakemaan hevosia tarhasta.

Cee lähti tulemaan vastaan tarhasta, kuten normaalistikin. Se on tosi kiva, että nykyisin hepo tulee vastaan jo kun kuulee äänen. No, tänään se näky ei vaan ollut niin kiva. Cee nimittäin ontui todella pahasti oikeaa etujalkaansa. Se ei astunut jalalle juuri ollenkaan ja se näytti todella kipeältä.

Pysäytin hevosen heti niille sijoille ja menin katsomaan miltä jalka näyttää. Ensin en edes huomannut että jalka olisi ollut turvoksissa, joten ajattelin että kavion pohjaan olisi ehkä tarttunut joku keppi tai joku mikä painaa säteeseen. Kun olin tsekannut kavion, huomasin jalassa kuivunutta verta polven takana. Samalla huomasin myös että polvi oli turvoksissa ja lämmin.

Taluttaessani Ceen talliin se jatkoi ontumistaan ja tallissa talutinkin sen suoraan pesariin. Letkutin jalan ja kokeilin reaktiot eri kohdista jalkaa. Karvojen alta polven takaa löytyi kuin löytyikin “jotain”. Ensin tuntui siltä kuin siellä olisi ollut tikku kaivautuneena ihon alle. Kun aikani letkuttelin ja hieroin ja vähän rapsuttelinkin, niin se olikin kittaantunutta verta/kudosnestettä. Vähitellen sain haavan alueen esille ja näytti siltä, että siellä oli vähän mätää.

Putsasin vielä haavan Betadinella ja itse asiassa laitoin sitä aika reilusti haavaan lisäksi – puristin sitä niin että sitä loppujen lopuksi ihan valui pitkin jalkaa. Kaverin kanssa leppoisa laukkamaasto vaihtui siis leppoisaan taluttelumaastoon. Käytiin noin kolmen vartin kävelylenkki talutellen maastossa. Turvotus jalassa suli vähän, ontuminen väheni jonkin verran, eli liikutus varmasti teki ihan hyvää. Laitoin vielä polveen ja jalkaa muutenkin (paitsi haavan alue) linimenttiä auttamaan nesteiden kiertoa.

Kysyin tallinpitäjältä mitä jalan kanssa kannattaisi tehdä ja nyt odotellaan huomiseen. Jos polvi on aamulla jalkapallona, niin sitten pitää soittaa ellille ja todennäköisesti saadaan sulfa-kuuri. Ainakin alkuviikon ohjatut ratsastukset saa perua ja voi olla ettei tarvitse selkäänkään mennä – tai ainakaan tehdä muuta kuin käyntiharjoituksia.

Muuten viikko menikin ihan kivasti 🙂 Eilinen maasto esimerkiksi oli aivan superhieno – Cee oli vauhdikas ja eteenpäin pyrkimystä löytyi, laukat oli puhtaita ja pyöriviä, aurinko paistoi ja mentiin ekaa kertaa kiipeilymäki. Pitää yrittää ajatella sitä eilistä fiilistä eikä tämän päiväistä…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: