Estetreeniä

31 Jul

Maanantaina piti olla estevalmennus, mutta “mummoryhmä” jäi muodostumatta kun toinen ratsukko oli menettänyt kenkänsä laitumelle ja kolmas ratsukko pääsee mukaan geimeihin vasta tulevana maanantaina. Niinpä seurasin sitten kaksi valmennusryhmää kentän laidalta – sadatellen omaa arkuuttani.

Koska oli satanut aika paljon ja valmentaja oli osalle eka tuttavuus, menivät ryhmät puomiharjoituksia. Joihin olisin siis minäkin voinut mennä aivan hyvin mukaan. Kuvittelin jotenkin, että jäämällä pois valmennuksesta, en “pilaa” toisten valmennusta, kun valkun pitää tehdä omalle tasolleni sopivia tehtäviä ja se on pois toisten ajasta. Pöh. Ihan hyvin olisin voinut mennä mukaan! No, seuraavalla kerralla sitten rohkeammin!

Tein siis itse saman tyyppistä harjoitusta sitten valmennusten jälkeen. Cee kävi aika kuumana, mikä ei ole ihme… Perjantaina kävin kävelymaastossa, lauantaina Cee oli vapaalla, sunnuntaina menin kentällä käyntiä ja ravia (tein istuntakurssin harjoituksia, siitä pitääkin tehdä ihan oma postaus)… Eli laukannostot oli aika haastavia, saatikka siirtymiset alaspäin. Sama fiilis jatkui kyllä vielä tiistainakin, koulutreenien yhteydessä 🙂

Niin siis niihin harjoituksiin. Kentän toisella pitkällä sivulla oli ison kaaren muodossa puomi, kaksi puomia ja puomi. Eka ryhmä meni näitä puomeja laukkaamalla sisään, siirtymällä ennen keskimmäisiä puomeja raviin ja sitten nostamalla jälleen laukan jälkimmäiselle puomille. Toka ryhmä meni enemmän puomeja ravissa. Toisella pitkällä sivulla oli kaksi erillistä puomia poikittain. Näissä harjoiteltiin laukanvaihtoja, siis sisään esim. vasemmassa kierroksessa, ekan puomin päällä oikea laukka, tokan puomin päällä takaisin vasen laukka.

Näitä samoja harjoituksia tein minäkin. Eikä mennyt ihan hirveen hyvin. Mutta toisaalta, antoi varmasti taas Ceelle paljon pohdittavaa yöksi 🙂 Alla on piirros puomiharjoituksesta.

puomit

Tänään torstaina tein esterataharjoituksen. Olin yksin tallilla, joten päätin roudata vain kaksi estettä kentälle. Toinen oli ristikko, noin 40 senttinen, toinen oli pysty, 60 senttinen. Rakensin esteet siten, että ne voidaan hypätä molemmista suunnista ja kolmella eri tavalla kukin. Alla ratapiirros. Numeroiden sijoittelu kuvaa kierrosta, josta este hypätään, eli jos estenumero on vasemmassa reunassa, hypätään se vasemmassa kierroksessa numeron suunnasta.

esterata2Verkkasin ensin normitapaan, ravissa ja laukassa taivutellen. Cee ei taipunut vasemmalle sitten ollenkaan! Huomenna on todellakin jumppaa tiedossa sekä selästä että kevyen hieronnan merkeissä. Ja venyttelyjä unohtamatta! Plus se hieroja pitää tilata käymään…

Alkuun otin verkkaesteet eli ensin ristikko. Hyppäsin ristikon kolmeen kertaan peräkkäin, kaikista suunnista, joissa se radallakin hypätään. Sen jälkeen lyhyt kävelytauko ja perään pysty, jonka hyppäsin myös kaikista kolmesta suunnasta, joihin se oli radalla sijoitettu. Jo verkkaesteiden jälkeen tiesin että treeni tulee menemään hyvin. Cee oli innokas, löysi hyvät paikat, laukat vaihtui kohtuullisen hyvin, eikä puomit edes kolahdelleet.

Verkan jälkeen pidin taas pienen kävelytauon, koska oli kuitenkin noin 25 astetta lämmintä ja hevoselle alkoi tulla hiki. Sen jälkeen oli radan vuoro. Ensin ristikko vasemmassa kierroksessa, sitten pysty oikeassa kierroksessa, kentän ympäri laukassa ja ristikko vasemmassa kierroksessa, tiukka kaarros pystylle oikeassa kierroksessa, iso kaarre oikealle ja ristikko oikeassa kierroksessa ja kuudentena esteenä pysty vasemmassa kierroksessa. Rata meni hyvin, laukkojen vaihtuminen olisi voinut mennä paremmin ja osa teistä venyi liian pitkiksi johtuen heposen innokkuudesta.

Jälleen kävelin parisen minuuttia ja annoin Ceen hengähtää. Hyppäsin radan vielä toiseen kertaan, mutta Cee tuntui vähän väsähtäneeltä. Niinpä ei jääty hinkkaamaan, sillä rata oli kuitenkin täysin puhdas, kuten ensimmäinen ja kuten kaikki esteet ylipäätään! Ei yhtään pudotusta! Loistavaa!

Loppuravien ja -taivutteluiden jälkeen hyppäsin pois selästä ja otin satulan pois ja kävelin maasta loppukäynnit. Sitten heponen pääsikin juoton ja pesun jälkeen tarhaan piehtaroimaan 🙂 Ihana treeni! Ihana heponen!

piehtaroi1 piehtaroi2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: