Seniorikoulussa pronssia!

9 Oct

Kisat oli siis viime lauantaina ja ne meni superhyvin, vaikka päivä oli todella kiireinen. Kisasin itse kahdessa luokassa, eikä siinä ollut kaikki…  Laitoin aamulla kanslian kuntoon kavereiden avustuksella ja yritin vielä autella kanslian hommissa, tuloksissa ja sen sellaisessa päivän aikana. Ennen kisoja maalasin kaikki puomit ja hain kouluaidat lainaan toiselta ratsastusseuralta. Kiitos vaan Hämeenkosken Ratsastajille vuokraamisesta! Tein kilpailukutsut, lähtölistat, käsiohjelmat… Ei siis mikään ihme, että kisojen jälkeen oli vähän poikki olo.

Tässä vaiheessa eka kolmannes puomeista maalattuina 🙂

IMG_1945

Kisa-aamuna menin tallille siis jo puoli kasilta, koska eka tunti meni kanslian kuntoonlaitossa ja henkilökunnan opastuksessa. Ja auton parkkeeraamisessa tuomaria varten. Ja varmaan siinä oli pari muutakin hommaa vielä. Onneksi on ihania avuliaita kavereita kuten Riikka, joka paitsi auttoi kanslian hommissa, myös haki kaikki Ceen kamat valmiiksi ja vielä putsasi kaviotkin. Ihanaa ❤

Pääsin puoli ysin jälkeen siis laittamaan Ceetä kuntoon ja letityksestä tulikin sitten vähän sitä sun tätä. Varsinkin kun sillä on se harja kulahtanut aidan välistä kurkotuksen takia keskeltä. Noo, ei sillä niin tarkkaa seurakisoissa ja vielä omissa kotikisoissa 🙂

Joskus vähän ysin jälkeen ehdin selkään ja aloittamaan kouluverkan. Oma luokka starttasi 9.45 ja mä olin siinä heti toisena. Cee tuntui ihan kivalta verkassa. Ei mitenkään supertaipuisalta tai pehmeältä, mutta ihan kuitenkin oli avuilla eikä ryysinyt kylki edellä. Verkkasin kentällä reilut 20 minsaa ja sen jälkeen lähdin tekemään loppuja verkkoja maastoon.

Cee oli aivan liekeissä kun mentiin aitojen sisään! Huh-huh! Hyvä että pysyi näpeissä! Harmillisesti vaan itse jäin pelkäämään radan liukkautta, joka näkyi heti askellajeissa. Saatiin esim. toisesta laukasta vaan nelonen, kommentilla nelitahtinen ja että enemmän eteenpäin niin tahti säilyy. Tiedetään, tiedetään, mutta kun ei oma uskallus riittänyt!

_O6V9479

_O6V9615

_O6V9467

_O6V9567

_O6V9537

_O6V9593

_O6V9613

Kaikki meni kuitenkin tosi kivasti – olen enemmän kuin tyytyväinen rataan. Nämähän oli meidän toiset viralliset koulukisat. Edelliset oli viime vuoden lokakuun lopussassa – sama ohjelma, tulos 46,92 %. Nyt tulos 61,67 %. Ei voi olla muuta kuin ylpeä meidän edistyksestä! Aika huima tuloskorotus vuodessa (toki eri tuomari arvostelemassakin). Luokan voittaja sai 66,11 % joten omalla tuloksella oltiin sijalla 8/15. 🙂 🙂 🙂

Kouluosuuden jälkeen sitten hevoselle heiniä eteen, varusteet pois, letit auki, harjaus, toiset varusteet valmiiksi karsinan eteen ja kansliatöihin vähäksi aikaa. Ihana oli huomata, että kanslia pyöri hyvin – maksut oli otettu, tulokset oli kirjattu, arvostelupöytäkirjat kopioitu, palkinnot luovutettu. Hieno Arttu!

Vähän söin siinä välissä itsekin, kunnes oli aika lähteä tekemään esterataa. Puomeja en juurikaan ehtinyt kanniskella, mutta esteitä pääsin siirtämään ja samalla katsoin radan läpi. Olin ekassa esteluokassa viidentenä lähtijänä eli ekana hevosena 60 sentissä. Luokkahan oli yhdistetty, eli samassa luokassa kisasivat sekä 50 sentin että 60 sentin hyppääjät.

Oma lähtöaika oli ajoitettu jotakuinkin varttia vaille kahdeksi, mutta aikataulu venyi esteradan rakentamisen vuoksi suunniteltua myöhäisemmäksi. Lähdin verkkaamaan vähän yli kaksi, ensin maastoon, sitten kentällä vähän sileän verkkaa ja pystyn otin kumpaankin suuntaan pari kertaa, okserin vain toiseen suuntaan kolme kertaa. Cee tuntui vähän tahmaiselta verkassa, joten olin vähän huolissani, että mitenhän se oikein hyppää kisaradan.

Mutta huoli oli turha! Kun päästiin kisakentälle, ensimmäisenä laukannostossa tarjottiin pukkia ja perään vauhtia. Verkkahyppy kentällä olikin aikamoisen vauhdikas 😀 Siitä sitten tervehdys tuomarille ja ei kun radalle.

Vauhti tuntui jotenkin todella kovalta, johtuen verkkavauhdin hitaudesta. Niinpä päädyin pitämään aivan liikaa ohjasta, mikä kostautui sitten vikalla esteellä. Puomi tuli alas ja se oli aivan täysin omaa syytäni. Tietysti Ceekin olisi voinut olla varovaisempi jaloistaan, mutta jos itse olisin antanut vapauden hypätä, niin hyppy olisi ollut ok.

Mistä sitten tiedän, että vauhti ei ollut liian kova? Sisko otti radan videolle, joten kun katsoin sen kisojen jälkeen niin olin ihan että mitäh?! Siis täähän oli ihan normaali ratavauhti, eikä mikään liian kova. Video ei kuitenkaan ole julkaisukelpoinen, koska kamera ei ole tarkentanut mihinkään 🙂 ja on ihan epäselvä harmaa, mutta kuvia onneksi kuitenkin on!

_O6V1307

_O6V1313

_O6V1319

Rata siis oli meidän ihan ensimmäinen esterata oikeissa kisoissa! Harmi että tuli se 4 vp, mutta ei kuitenkaan saatu hylättyä tulosta 🙂 Sijoitus oli nyt 7/9 – ilman puomia olisimme olleet luokan kolmansia…

Päivän kruunasi seuranmestaruuspronssi senioreissa, kouluratsastuksessa. Jos esteissä ei tuota pudotusta olisi tullut, niin olisin saanut senioreissa myös seuranmestaruus-estehopeaa… Noo, mutta tikulla silmään sitä joka vanhoja muistelee 😀 Tavoitteet kuitenkin täyttyivät aivan huimasti ja olen kyllä pikkupollestani niin ylpeä!

Ps. Kuulin vielä jälkikäteen, että kun tultiin Ceen kanssa kouluradalle, niin tuomari oli sanonut, että tämän isähän on Vihi-Totti. Väriä ei ole periyttänyt, mutta isänsä katse sillä on ❤ ❤ ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: