Estetuomari-harjoittelut osa I

8 Feb

Estetuomarin oikeudet saadakseen pitää ensin käydä estetuomari-kurssi (2-päiväinen). Kurssin ekan päivän lopuksi on tentti sääntöjen Yleisestä osasta ja toisen päivän lopuksi Estesäännöistä. Jos on ollut mukana ajatuksella kurssilla ja on vähän kokemusta kisoista, tenttien läpäiseminen on todennäköistä. Kuulemma yleisestä osasta suurin osa pääsee läpi, mutta sitten lajisäännöissä tulee niitä ajatteluvirheitä – eikä siis kaikki pääsekään läpi. Tentin saa uusia kerran ilman että pitää käydä koko kahta päivää istumassa uudelleen.

Tähän vielä huomautuksena, että sain omalla kurssillani ainoana osallistujana täydet 100 % Yleisen osan tentistä! Ja Estesääntöjen tentissä ainoat puutteet olivat siinä, että sanallisissa tehtävissä en ollut luetellut aivan kaikkia toimenpiteitä pariin tehtävään. Tulos tästä kakkostentistä oli 87 %, joka sekin ihan hyvä.

1404852_10204232567327418_8991142693873086709_o

Hyväksytysti suoritetun kurssin jälkeen voi alkaa katsella harjoittelupaikkoja. Harjoittelut voi koostaa esim. näin:

– yhdet 3-tason kisat

– kahdet 2-tason kisat

– kolmet 1-tason kisat

tai näin:

– kolme päivää 3-tason kisoissa = kolmet 3-tason kisat

– kolmet 1-tason kisat

tai vaikkapa näin:

– kuusi päivää 3-tason kisoissa = kuudet 3-tason kisat

Harjoitteluja voi siis suorittaa kaikentasoisissa kisoissa, mutta niissä pitää olla vähintään 60 lähtöä ja vähintään 4 luokkaa ja harjoittelun vastaanottavan tuomarin tulee olla vähintään aluepuheenjohtaja-tasoinen. Vähintään yksi harjoittelu tulee suorittaa 3-5-tason kisoissa, vähintään kaksi harjoittelua tulee suorittaa vähintään 2-tason kisoissa (myös siis 3-5-tason kisat käyvät tähänkin kategoriaan) ja loput voivat olla 1-tason kisoja (mutta voivat olla siis myös 2- tai 3-5 -tason kisoja). Harjoittelujen vastaanottaja-tuomareita tulee olla vähintään kaksi eri tuomaria – et voi siis sopia tutun tuomarin kanssa että hän vastaanottaa kaikki harjoittelut.

estetuomari

Harjoitteluista täytyy itse pitää kirjaa. Sitä varten kurssin hyväksytysti suorittava saa estetuomarin lokikirjan. Siihen merkitään kaikki suoritetut harjoittelut, jotta voi hakea estetuomarin oikeudet SRL:stä. Myös harjoittelun tulee olla hyväksytysti suoritettu (vastaanottava tuomari päättää sen). Jos siis olet käynyt kurssin, mutta mitään et osaa, niin todennäköisesti et myöskään hyväksytty-leimaa harjoittelusta saa 😉

Nyt on koittanut aika ensimmäisille omille harjoitteluilleni. Olen päässyt harjoittelemaan Horze Arctic Show’hun Ypäjälle 27.2.-1.3. Toivottavasti kisoihin tulee riittävästi lähtöjä, jotta saan niistä ensimmäiset harjoittelut kasaan. Jos ei tule niin… sittenhän se on vaan lisäkokemusta 🙂 Osassa II siis tulette (toivottavasti) lukemaan, miten harjoittelut sujuivat!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: