Helsingin Horse Fair

24 Mar

Tuli käväistyä erään maaliskuisen lauantaipäivän kunniaksi Helsingin Horse Fairissa kun olin saanut sinne kutsuvierasliput. Neljän naisen poppoolla kierreltiin messuja viitisen tuntia – tai no viimeinen tunti istuttiin katsomassa 140 cm kisaluokkaa. Horse Fairit vaikutti ihan kivoilta messuilta, sillä kun ne ovat huomattavasti pienemmät kuin Tampereen Hevosmessut, ehti osastotkin kiertää läpi (tai jaksoi pikemminkin). Sitä en kyllä ymmärrä, miten joku ehti kiertää muitakin messuhalleja kuin vain nämä hevosaiheiset…

Jo heti messarille saavuttaessa oli näkymä lupaava. Hevosautoja – isoja – oli ympäri keskusta. Nähtiin varmaan kaikki kuljetusautot sillä parkkihallista jouduttiin kiertämään messarin ympäri hakemaan kutsuvierasliput pääovilta rakennuksen toiselta puolelta. Hienosti näyttävät nämä kisapollet matkustavan!

IMG_2413

Olin tehnyt etukäteen ostoslistan kännykkään mukaan säästyäkseni miettimästä että mitä se olikaan mikä oli tarvelistalla. Ja toisaalta, ettei tulisi ostettua kovin paljoa mitään ylimääräistä 😉 Mukaan messuilta lähti poistorekistä Kingslandin Tiffany-kisapaita kerman värisenä, HKM:n Lauria Garrelli -malliston kouluhuopa beige/violetti-värisenä sekä HKM:n kisahanskat kerman värisenä. Koulukisa-asu alkaa siis muodostua kerman väriseksi – näin voisi helposti päätellä.

IMG_2451

Mielenkiintoisin juttu messuilla oli päästä katsomaan Umesläp B60 Touring -hevostraileriin sisälle. Tätä olen katsellut lähinnä netistä, nyt kun trailerin hommaaminen alkaa olla ajankohtaista. Edelleen on mietinnässä pitäisikö kopin olla mahdollisimman kompakti vai pitäisikö sen olla mahdollisimman tilava hevosen kannalta. Tässä kuitenkin tsekkaamisen arvoinen vaihtoehto sellaiselle, joka haaveilee hyvästä matkustusmukavuudesta hevoselle ja ratsastajalle hyvistä tiloista varusteiden suhteen. Hinta toki on sitten ihan toinen kuin jossain pikkutraikuissa.

Tässä vaunu edestä:

IMG_2415

Tässä näkymä varustetilaan (huom. varustetila on siis korkeudeltaan koko traikun korkuinen eli soveltuu pukuhuoneeksi):

IMG_2417

Tässä näkymä hevosten matkustustilaan, heinäpressut paikallaan (huom. päätilaa on todella paljon):

IMG_2418

Ja tässä näkymä vielä lastaussillalta koppiin päin (huom. koppi oli erikoisvarusteltu, mm. orilevyt ym.):

IMG_2419

Traileria myy Suomessa Allomeera ja tälle kopille jäi hintaa reilut 18 000 euroa. Mutta sen verran sanon, että oli hieno koppi!

Hankintalistallekin jäi vielä aukkoja, joten niitä paikataan sitten Tampereen Hevosmessuilla huhtikuussa 🙂

Ps. Kaikki postauksen kuvat ovat kännykkälaatua. En roudannut järkkäriä mukana mikä olikin ihan hyvä päätös – sen verran oli väkeä liikkeellä.

IMG_2448

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: