Meillä on koulusatula!

25 Mar

Aivan superfiiliksissä tässä ollaan – meillä on koulusatula! Sillä on menty nyt jo useamman kerran ja edelleen tuntuu sopivalta sekä omasta että heppasen mielestä. Hetken aikaa tuntui siltä että voidaanko me ikinä löytää sopivaa… Mutta näin se on – koskaan ei pidä menettää toivoaan!

Tässä se nyt on. Prestige Hippos Appaloosa Dressage 17″ istuimella, leveys 34. Ekassa kuvassa on vielä testausvaihe menossa (jalkkaripituus on vähintäänkin mielenkiintoinen). Kävin ensin maastossa lämppäämässä vähän ja sitten tultiin kentälle kuvaamaan videota, jotta näkee miten satula toimii liikkeessä. Kuva on pysäytyskuva videolta, siksi laatu on mitä on. Satula toimi hyvin liikkeessä. Sen näkee myös tuosta kuvasta, ettei se purista tai paina. Cee on onneksi niin tarkka satulasta. Liike loppuu saman tien jos se on huono.

10658921_10205344970696807_3532558529426219463_o

Tässä myyntikuva. Kuten näkyy, satula on uudenveroinen, pois lukien vastinhihnat, jotka on jossain vaiheessa vaihdettu. Nyt on ne on rusehtavan sävyiset ja paksummat kuin olleet alunperin. Muutoin satulassa ei ole moitteen sijaa. Vastinhihnat saisivat olla meidän nykyiselle satulavyölle inasen pidemmät, sillä nyt joudun käyttämään satulavyön pidennintä jotta saan vyön kiinni. Pitää siis harkita vastinhihnojen vaihtoa siinä vaiheessa kun toppausten tarkistaminenkin tehdään.

IMG_2480

Tässä vielä kuvat selästä, johon satulaa etsin…

etu  sivu  taka

Ja tässä lista kaikista niistä satuloista, jotka EIVÄT sopineet…

Albion K2 (yleissatula) 18″ leveys XW. Liian leveä. Etutoppaukset jäivät irti hevosesta (liian paksut?). Paneelit eivät selän suuntaiset vaan jäivät irti.
Albion K2 (yleissatula) 17,5″ leveys MW. Liian kapea.
Cliff Barnsby Omega (yleissatula) 17″ leveys 5. Liian suorarunkoinen. Ihana istua. Painopiste liian takana. Cee juoksi alta.
Cliff Barnsby Raven 17″ leveys 5. Valui eteenpäin lavoille ratsastaessa.
Henri de Rivel Austal 17,5″ leveys W. Painoi tosi pahasti lapaan. Pölyjälkien perusteella myös liian suorarunkoinen (ei ottanut kiinni kuin edestä ja takaa). Ratsastajalle satula on kuin taivas, jalkkareita ei tarvitsis ollenkaan.

11042030_10205294844563685_1671483056_n

Henri de Rivel Paris 17,5″ leveys “keskimmäinen kaari”. Meni lavoille. Ei edes koeratsastettu.
Jorge Canaves Celebration 17″ leveys?. Aivan liian kaareva.
Kieffer Wien. Liian kaareva. Testasin vain aivan pikaisesti kaverin satulaa, joka on isokokoisella puokilla. Selkä on tuolla isolla kaverilla aika samanlainen kuin Ceellä, mutta sama satula ei todellakaan sopinut.
Prestige Hippos Appaloosa Dressage 17″ leveys 35. Liian leveä. Kippasi eteen. Vaikutti muuten aika sopivan oloiselta, jonka vuoksi sitten aloinkin etsiä yhtä kapeampaa testiin.
Prestige Hippos Dressage 17″ leveys 33. Ensimmäinen testattu Prestige. Jäi Ceen selkään kuin harjakatto, jonka vuoksi en sitten näitä uskaltanut edes miettiä. Jälkikäteen ajatellen satulaa oli ehkä kavennettu jossain vaiheessa?
Supreme Munich 17″ EEW (vastaa MW). Speksien mukaan pitäisi sopia suorahkoon selkään. Painopisteen pitäisi olla edessä. Ceelle jäi kuitenkin nestekertymä kokeilusta ihan selvästi selkään. Ei toi heppa nyt kuitenkaan ihan hirveen tyytymättömältä vaikuta kuvassa 🙂 Satula muuten vei mutkin ihan tuoli-istuntaan. Sen huomasi sitten vasta kuvista. Ilmeisesti siis liian pitkä ja painopiste liian takana.

11018609_10205284907755271_901094450007788102_n

Sydney koulupenkki 18″ leveys 35. Kippasi eteenpäin jo ilman ratsastajaa. Liian leveä. Ei ratsastettu.
Sydney koulupenkki 17″ leveys 33. Oli käytössä hetken ajan. Ilmeisesti liian pitkä, painoi selän takaosaa.
Sydney yleissatula 17″ leveys 35. Liian leveä.
Ja joukko muita “nimettömiä” satuloita tallilta (kaikkien hevosten koulusatulat tuli varmasti käytyä läpi….).

Näistä satuloistahan ei aina tiedä, vastaavatko enää sitä mitä niiden pitäisi “tehdasasetuksilla” olla. Niitä on voitu topata täydemmäksi tai tyhjemmäksi. Toppauksella on voitu yrittää tehdä tilaa johonkin osaan ja toista osaa täyttää esim. lapakuoppia varten. Siispä käytetty satula on aina yksilö ja se pitää testata sellaisena. Ota aina kuvia ja/tai videota että näet miten satula istuu ja miten itse istut satulassa. Tarkista aina huovan hiki- tai pölyjäljet. Siinä meidän sovitusvinkit 🙂

Käytettyjen satuloiden hinnat liikkuivat näissä testaamissani 350 eurosta 1 400 euroon. Uudenveroisten hinnat nousivat sinne 1 700 euroon asti (testisatula). Ehdin jo harkita uudenkin satulan hommaamista. Silloin hinta olisi pompsahtanut jonnekin reilun parin tonnin hintaluokkaan. Tästä käytetystä, erittäin hyväkuntoisesta yksilöstä päädyin maksamaan 650 euroa.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: