Elämäni hevoset osa 2/5

26 Mar

Esittelyssä hevonen, joka vaikutti eniten siihen, että juuri Cee tuli taloon, eikä jokin muu niistä koeratsastetuista. Ratsastuskouluhevonen, joka on samalla Suomen parhaimmistoa kenttäratsastuksessa (suomenhevosissa). Hevonen, jolla en sitten kuitenkaan niin kovin montaa kertaa ole ratsastanut, mutta ne kerrat kun olen selkään kiivennyt, jäivät mieleen. Niin paljon jäivät mieleen, että kun esitettiin kysymys: “Mieti ratsastuskoulun hevosia. Mikä niistä on sellainen, että perstuntuma on paras, itsellesi sopivin? Etsi sellaista, samanlaista tuntumaa.”, oli vastaus helppo.

Tähti Ohjus

image

Kuvassa omistaja Sari Kettunen ja Tähti Ohjus Kangasalan kenttäkisoissa.

Ratsutalli Verrattoman stara. Kiihkeä mutta samalla lempeä. Tällä hevosella olen saanut nauttia käsien poltteesta kun koko tunnin on saanut pidättää. Mielenkiintoisia hetkiä ollaan koettu myös kavaleteilla – nehän on esteitä 😉 Paras kaveri Riikka hyppäsi tällä hevosella kerran vahingossa okserin vaikka piti vain tehdä laukanvaihtoharjoitus. No, Ohjus näki okserin ja hyppäsi!

Se mikä on Ohjuksesta ratsimisesta jäänyt parhaiten mieleen, on laukannosto. Laukka nostetaan tällä ainoastaan sisäpohkeella painamalla. Mitään muuta ei tehdä. Näin pieniin apuihin olen oman Cheni kanssa myös pyrkinyt. Meillä laukka nostetaan hipaisemalla ensin sisäpohkeella (valmistelu) ja sen jälkeen tekemällä pieni painallus sisäpohkeella (laukannosto).

Ohjuksella olen päässyt kokemaan miltä tuntuu ratsia kilpahevosta. Ensimmäinen kerta jännitti, tosi-tosi-paljon. Seuraavat sitten vähän vähemmän. Todettava on, että vaikka Ohjus onkin aikamoinen viritetty kisakone, on se myös lempeä kuin mikä. Seisoo hoidettaessa paikallaan. Odottaa kiltisti että ratsastaja on päässyt selkään. Ehkä kisa-suokki eroaakin juuri tässä kisa-puokista?

Kun tuo alussa mainittu kysymys parhaasta perstuntumasta esitettiin, oli homma aika selvä. Halusin eteenpäin pyrkivän, energisen, hyvälaukkaisen, omalla moottorilla kulkevan, vaikka vähän kuumankin hevosen. Eipä siis mikään ihme, että Cee sieltä löytyi. Kaikki nämä Tähti Ohjuksessa arvostamani asiat löytyvät Elämäni Hevosesta ❤

Advertisements

2 Responses to “Elämäni hevoset osa 2/5”

  1. mau March 26, 2015 at 10:10 am #

    Oooo , ihana ohjus. Itselleni on piirtynyt erittäin tarkasti tämän, silloin nuoren, komistuksen olemus kun hän saapui verrattomalle. Niin ryhdikäs ja elävä. Tunnilla kun muut ravasi, ohjus piffaili menemään. Usein tuli itse maisteltua hiekkaa estetunneilla.. Aivan ihana hevonen.

    • TKa March 26, 2015 at 2:32 pm #

      Ohjuksen pomppu ei ole pienimmästä päästä 🙂 että ymmärrän hyvin!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: