Tampereen Hevoset 2015 -messut osa II, yhdistykset ja freebiet

15 Apr

Messupostauksen kakkososassa kurkataan yhdistysten ja ilmaistuotteiden maailmaan Hevoset 2015 -messuilla. Ostoksista kertova postaus on vielä tulollaan – sen jätin tarkoituksella viimeiseksi, koska oletettavasti ostoksista kertoo valtaosa blogisteista. Messupostauksen ensimmäinen osa käsitteli ohjelmatarjontaa sunnuntaina.

Freebie-osastolle ykkösenä kuuluvat ehdottomasti arvonnasta voittamani Sukupostin tajoamat liput Hevoset -messuille. Lippujen ansiosta sain tarjottua sisäänpääsyn kahdelle hengelle ja näin hyvä messuseura oli taattu.

Sukuposti on varmasti tuttu meille kaikille hevosihmisille – sieltä katsellaan kuvia hevosista ja sukuja suurennuslasin kanssa. Sukupostin tietokantaa ylläpidetään vapaaehtoisvoimin, mutta portaalin mainosmyynnistä vastaa Equito -niminen yritys. Tietokanta sisältää tiedot niinkin monesta kuin 1 644 294 hevosesta – melkoinen joukko kauraturpia! Sukuposti oli messuilla mukana omalla osastolla, jolla oli myynnissä erilaisia tekstiilituotteita kuten t-paitoja ja pussukoita.

Messuilla tuli osallistuttua muuten melko moneen arvontaan!

bot(c) Tilves Photography

Aivan ihastuttava joukko yhdistys- ja kisaväkeä oli tavattavissa Vuonohevosten PM-joukkue 2015 -osastolla. Osastolla saattoi myös osallistua Veljekset Wahlstenin lahjoittamien suitsien arvontaan, jos antoi panoksensa joukkueen matkakassaan. No, panoshan oli tietysti pakko laittaa ja osallistua arvontaankin. Arpaonni ei tällä kertaa itseäni suosinut, vaan upeita suitsia pääsee valitsemaan Alexander R. Matkakassaa voi ja pitää edelleen kartuttaa, joten kaikki mukaan lahjoittamaan! (Tilinumero näkyy kuvassa.)

vuonohevoset
Vuonohevosten esiintymisistä on muuten kauniita kuvia nähtävillä ainakin papuu.kuvat.fi -sivustolla. Vuonohevoset olivat uusi tuttavuus itselleni. Sain kuulla paljon esimerkiksi niiden koulu- ja esteratsastukseen käyttämisestä, mikä kuulosti aika samanlaiselta kuin suomenhevosillakin. Ei ihme siis että tämä rotu lämmitti sydäntäni. Alla yksi kuva tuolta aiemmin mainitulta kuvasivustolta maistiaisena. (c) Pauliina Kontinen

vuonikset
Joka vuosi pysähdyn Suomen hevosenomistajien keskusliiton osastolla, joka on aina samalla paikalla ja josta otan joka kerta mukaani kasan Hevosenomistaja -lehtiä. Joka vuosi mietin että pitäisikö sitä liittyä tähän yhdistykseen ja sitten joka vuosi se vaan jää tekemättä. Josko sitä tänä vuonna jo ryhdistäytyisi….? Jäsenyys on hinnaltaan 39 euroa ja nämä lehdet jo yksistään ovat kyllä sen summan arvoisia! Ne ovat niin täynnä asiaa, että edelliset lehdet sain vasta juuri ennen messuja luettua läpi. Eli vuoden ne kestivät…

shkl

shkl2(c) Tilves Photography

Freebie-osastolla seuraavana Eggersmann -rehut. Osastolla jaettiin näytepakkauksia mysleistä – kottareissa näkyi enää viitisen pussia, joten lauantai oli tainnut olla menestys 😉 Tältä osastolta lähti mukaan myös ehdottomasti koko messujen edullisimman namitarjouksen mukainen ostos, josta myöhemmässä postauksessa lisää.

mysli
Kottareissa olevien näytepakkausten joukosta päädyin poimimaan itselleni mukaan High Energy Müsli -pakkauksen. Vielä en ole sitä Ceelle antanut, mutta se vaikutti parhaimmalta vaihtoehdolta. Alla olevassa kuvassa on esitelty kyseinen mysli (saksaksi :o). Pitää tehdä jossain vaiheessa vertailu Ceen nykyiseen mysliin eli Havensin Natural Balanceen ja katsoa mitä etuja tällä EMH-myslillä voisi olla verrattuna Havensiin. Tietysti ensin pitää testata, että onko tämä maistuvaista hepolle vai ei. Messutarjouksena oli myslejä 20 e – 25 e säkkihintaan.

mysli2
Ja viimeisenä mutta ei vähäisimpänä. SRL Hämeen osastolla saattoi osallistua HIHS-lippujen arvontaan. Arvontaan sai osallistua, jos esitti valmennusaiheisen kysymyksen. Valmennushan on SRL:n tämän vuoden teema. Olin esittänyt kysymyksen jo etukäteen netin kautta. Ja nyt näyttää käyneen aivan uskomaton tuuri ja ilmeisesti voitin nuo liput! Kiitos SRL Häme ❤ Seuraavana hevosaiheisena isompana tapahtumana tulette siis aivan varmasti lukemaan terveiset Helsinki International Horse Show’sta (jos ne liput tuli)!

Yhdistyksiä (rotu- ja muita yhdistyksiä), oppilaitoksia ja muita oli messuilla monia muitakin kuin nämä tässä esitellyt. Itselleni nämä jäivät kuitenkin parhaiten mieleen ja sen vuoksi tulivat tässä lyhyesti esitellyiksi. Messuilla oli 164 näytteilleasettajaa, joten varmasti jokaiselle löytyi jotakin mielenkiintoista.

Seuraavana messupostauksena vuorossa onkin ostokset (ja kalusto). Stay still tuned!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: