Tampereen Hevoset 2015 -messut osa III, ostosmahdollisuudet

18 Apr

…ja tulihan sitä jotain itsekin sieltä hankittua 🙂

Tänä vuonna messuille oli melkoisen pitkä ostoslista. Joitakin asioita oli listalta saanut ruksata yli jo Hesan HorseFairin jälkeen, mutta oli sinne uusiakin merkintöjä päässyt syntymään. Niinpä lähdin messuja kiertämään melko kovin odotuksin.

Omalla listallani ei ollut tekstiilejä enää, sillä olin kisapaidan ja -hanskat löytänyt jo Hesan messuilta. Mutta jos olisi tarvetta ollut tekstiileille, niin niitä oli ehdottomasti eniten tarjolla messuosastoilla. Oli paitaa ja housua ja takkia ja hanskaa ja sukkia ja you name it. Myös potkupukuja ja kenkiä!

kl

Myöskään hevostekstiilejä ei ollut omalla listallani sillä olin hommannut Hesan messuilta koulusatulaan huovan. Ja koitan vakuuttaa koko ajan etten tarvitse enempää huopia. No, satulahuopia oli näillä messuilla P A L J O N !!! Osa oli edullisempia kuin normisti, osa oli samaa hintaluokkaa ja osa oli oikein hienoja! Ja mitä katselin messukassien sisältöä, niin taisi satulahuopa olla useammankin hankintalistalla mukana.

huopia

Tarjolla oli myös sadoittain erilaisia loimia ja suojasettejä. Me oltaisiin tarvittu vain takasuojat ja etsittiin myös koulusuojia, mutta kummankin niiden osalta jäätiin tyhjin käsin. Putsejakin jouduin etsimään kissojen ja koirien kanssa ja loppujen lopuksi jouduin tyytymään punaisiin + oransseihin pvc-putseihin Börjes Kotimäki -osastolta. Hinta oli alta 9 euroa /pari, joka kulutustavaraksi on ihan ok. Kyllä niillä maastoilla kehtaa 😉 Vielä löysin alekorista yhdeltä osastolta 15 eurolla Globuksen putsit, jotka eivät kestä arkikäyttöä, mutta ne säästetäänkin sitten kisakäyttöön.

kamat

Hevarista löytyivät jalustimet ja kumit yhteishintaan 35 euroa, jalustinhihnat 25 euron hintaan Ravikauppa.fi -osastolta ja samasta paikasta punainen esteraippakin vitosella. Edellinen raippa oli paikattu jesarilla 🙂 Kouluvyön hommasin Valjas-Kolmion osastolta kympillä. Heppanamut taasen Eggersmann-rehujen maahantuojan osastolta vitosen kilohintaan.

Kuolaimet olivat hankintalistalla (baucherit) mutta kuolaimista oli esillä vain kalliita merkkejä tai olympioita (tai suoria kuolaimia). Olen kerran kokeillut Ceellä bauchereita ja ne voisivat toimia sileällä. Mutta en kokeilun takia maksa puoltatoista sataa euroa. Ceen ykköskuolain on kuitenkin Sprengerin Aurigan-kolmipala, joka on maksanut ihan tarpeeksi 🙂

kuolaimia

Bling-blingiä oli tarjolla messuilla ehkä vielä jopa enemmän kuin aikaisempina kertoina. Sitä oli ratsastajan tekstiileissä, kypärissä, saappaissa, hevosen suitsissa, suojissa, riimuissa… Vaikka pakko myöntää, että itselläkin on B Vertigon ratsarit bling-blingeillä varustettuna ja samoin Lami-Cellin swarowski-kypärä. (Ainakin.) Hups.

bling

Messuilla kun on harrastajaväen lisäksi ammattilaisia pyörimässä, oli heitä varten tarjolla ammattilaiskamaa. Kuten karsinaelementtejä. Ihan joka harrastaja ei olohuoneeseensa karsinaa osta. Mutta enpä kyllä tiedä kuinka moni ammattilainen ostaa tallin täyteen Merivirta-karsinoita pinkin värisinä 😀

merivirta

Kevät kun on tullut, alkaa hännät taas kutista hepoilla. Olen tähän mennessä käyttänyt Ceellä AVS 14 -rasvaa, jota saa mm. Agrista noin 25 euron putelihintaan. Sain kaveriltani testattavaksi yhden kerran Relaxant Animal -tassuvoidetta ja se tuntui toimivan todella hyvin. Niinpä pysähdyinkin melko pitkäksi ajaksi tälle osastolle kyselemään ja putelikin oli jo kädessä, kunnes… piheys iski. Pitääkin katsoa onko voide vielä tarjouksessa kun sain alekoodin messujen jälkeen spostiin. Vaikutti nimittäin todella hyvältä tuotteelta ja haluaisinkin sitä kokeilla Ceelle pidemmän aikaa (kuin kerran kaverin pullosta).

relaxant

Vielä sokerina pohjalla…. Hesan HorseFairissähän meikäläinen pääsi ihan vähän ihastumaan siihen Umesläpet B60-sarjan traileriin. Nyt oli mies messumatkalla mukana ja Mies EI ihastunut siihen. Eli se on nyt holdissa. SEN SIJAAN. Käytiin Christin traikkua katsomassa uudemman kerran. Sitähän käytiin kerran jo Tuusulassa katsomassa viime kesänä. Silloin oli näytillä vain Coral-traikku, joka oli mielestäni vähän pienen oloinen. Nyt oli näytillä Comet ja Carat kakkoset. Ja oma mieli halajais vaihtoehtoisena joko Mega Coralia tai Championia. Mega Coralissa on satulakaappi ja siitä huolimatta etupuomin ja satulakaapin seinän väliin jää yli 70 senttiä hevosen etuosalle tilaa. Championissa on ruokintapöytä ja iso satulakaappi. Ja onhan se iso.

christ
Iso traileri tarvii ison vetoauton. Meillä se on jo hallussa – Mitsubishi Outlander odottaa pihassa. Se hommattiin nimenomaan vetojuhdaksi korvaamaan lähes 10 vuotta vanhaa Kia Sorentoa. Mutta jos tarvetta olisi, niin Kian haastajaksi on tullut markkinoille SsangYong -merkkiset maasturit. Ilokseni sain tältä maahantuojalta myös kaksi lippua messuille, vaikka itselläni oli mielenkiintoa tutustua autoihin muutenkin. Korando vastaa noin about Kian Sportagea ja Rexton taasen Kia Sorentoa. Hintaluokka näillä kiitureilla on samaa luokkaa kuin Kialla oli silloin kun minä oman Sorentoni ostin. Nythän Kian hinta on noussut tosi paljon ja tilaa näin ollen edullisemmalle mutta hyvälaatuiselle maasturille on taas olemassa. En ole itse päässyt koeajamaan SsangYongia, mutta voisin kuvitella koeajon kannattavan, jos etsii vetoautoa. Korandolla saa vetää 2 000 kilon kuormaa! Mikä on tosi paljon nykymittapuulla!

korando

rexton
Ps. Kaikki postauksen kuvat ovat courtesy of Tilves Photography 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: