Elämäni hevoset osa 3/5

21 Apr

Elämäni hevoset -sarja jatkuu. Osassa kolme tutustutaan kolmeen hevoseen, jotka eivät ole omia vaan joiden kanssa pääsin vähän puuhastelemaan siinä välissä kun omia ei “enää ollut” eikä “vielä ollut”. Pahoittelen postauksen kuvien laatua, ei ole ihan “parasta laatua” 😉

Ensimmäisenä vuorossa Verpi, suomenhevostamma, joka nyt laukkaa jo taivaslaitumilla. Kun aloitin ratsastelun säännöllisesti aikuisena uudelleen, pääsin tämän tamman selkään ensimmäistä kertaa. Aivan valloittava tammuska! Verpi oli kaikkien ratsastajien suosikki, koska se tiesi itse mitä piti tehdä ja miten, ratsastajan piti vaan olla selässä häiritsemättä. Oli kyse sitten esteistä, maastoilusta tai kouluratsastuksesta, Verpi hoisi hommat.

Niinpä Verpi oli aivan loistava kumppani aloitella ratsiuraa uudemman kerran. Jos joku hoitamisessa jännitti, tai ratsimisessa, niin ei tarvinnut Verpin kanssa sitä jännittää. Vanhan hevosen viisaudella tamma rauhoitti jännittäjät, toimi vammaisratsuna, talutusratsuna, aloittelijoiden hevosena mutta myöskin esteillä saattoi vetää sellaiset laukat että pois alta! Verpistä jäi hyvät muistot ja pieni kaipuu että olisinpa tutustunut siihen jo aikaisemmin!

verpi3
Rytmica, tuttavallisemmin Raika on vuorossa seuraavana. Tamma tämäkin, mutta siskoni hevonen. Raika vietti kaksi viikkoa hoteissani synttärilahjana. Ratsin joka päivä ja olinkin täysin vakuuttunut niiden kahden viikon jälkeen, etten tule kyllä omaa hevosta ikinä hommaamaan 😉 Silloin oli talvi (joulukuu), oli pimeää, kylmää. Alla oli hevonen, joka kyllä liikkui kauniisti mutta ei ollut tutunoloinen. Ehkä en vaan ole puoliveris-yhteensopiva? 😀

Raika on kantavana tällä hetkellä ja siinä mielestäni ainut hyvä syy hommata tamma. Muuten en oikein ole päässyt tammojen kanssa samalle aaltopituudelle. Vaikka alkuun harkitsinkin tammaa, olen nyt ollut todella tyytyväinen tuohon ruunanrupsukkaan. Ehkä en ole myöskään tamma-yhteensopiva…?

raika
Kolmantena, tämän muistelon viimeisenä tuolloin siskoni tyttöjen käytössä ollut Filosera eli Fia. Fia on todella osaava hevonen, oikea opetusmestari, mutta ikää silläkin on jo jonkin verran. Nyttemmin Fia toimii toisten junnujen opetusmestarina. Tämä hevonen tuntui heti aika tutunoloiselta, sillä pääsi kokeilemaan miltä tuntuu kun hevonen osaa jo puolesta ajatuksesta asiat. Väistöt, laukannostot, mitä sitten pyysitkään, Fia suoritti kellontarkkuudella. Jos osasi pyytää viisarit edes suunnilleen oikeassa asennossa 😀 Aina en osannut.

Fia oli muutenkin todella miellyttävä ratsastettava, koska se myötäsi heti. No, kun koulutustaso on korkeampi kuin HeB, niin hevosetkin ovat yleensä melko miellyttäviä ratsastaa (paitsi kireät kisapelit). Jos joskus olisi ajatellut tamman ja puoliverisen hommaamista, olisi Fian tyyppinen hevonen varmasti toteuttanut vaativimmatkin haaveet.

fia

Ps. Elämäni hevoset -sarja onkin kestänyt muodostua melko pitkään…. Vielä olisi kaksi osaa jäljellä. Seuraavana vuorossa ex-ravuri sh-ruuna Jytky eli Varopuhe. Viimeisenä kakussa odottelee pv-ruuna Silas.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: