Treeniä, treeniä ja vielä kerran treeniä

15 May

Onpa pitkä aika siitä kun viimeksi olen kirjoitellut meidän treeneistä! Mutta ei huolta, kyllä me treenattu ollaan.

Emilia Kaikkonen käy noin kahden-kolmen viikon välein valmentamassa meitä kouluratsastuksessa. Sunnuntaina ollaankin menossa tsekkaamaan tuloskunto tämän kauden ekoihin koulukisoihin (HeC:1). Seuraavat kisat odottaa kolmen viikon päässä (HeC:2). Viime kausi päättyi kisatulokseen 61,667 % (C-merkin kouluohjelma), mutta silloin kotikentällä. Mielenkiinnolla odotan miten talvi on vaikuttanut Ceen aikuistumisen kannalta, osataanko ottaa rennommin vieraassa paikassa kuin aikaisemmin. Tulostavoitetta ei näihin kisoihin ole, vaan enemmänkin tavoitteena olisi saada hyviä kisakokemuksia nyt kerättyä.

_O6V9482
_O6V5875(1)
Mari Vainio on myös aloittanut taas muutaman viikon välein käymään estevalkkuja pitämässä. Estekisoja ei ole tiedossa, mutta ollaan pidetty tallin yksäreiden kanssa rataharjoituksia lähes joka viikko (jos ei ole valmennusta). Video yhdestä omasta rataharjoituksesta löytyy täältä. Eihän ne esteet isoja ole (paitsi valkussa ollaan hypätty 75 senttistä 😮 ) mutta rytmi esteiden välillä alkaa pysyä tasaisena. Ja sekin on jo paljon se.

Ratsastustunneille sen sijaan en ole kovin usein nyt ehtinyt. Omat työt ja hevosen rokotukset, raspaukset, valmennukset, kisat jne. on estäneet lähes täysin tunneille osallistumisen. Toisaalta nyt ennen kisoja onkin tärkeintä saada oma ja hevosen fiilis pysymään hyvänä ja vireystaso sopivana. Sitä perustreeniä tehdään sitten taas kisakauden jälkeen (ja väleissä). Omakin itsetunto on sen verran hauras vielä näissä ratsastusasioissa, että kovin negatiivinen palaute voi romahduttaa sen itsevarmuuden minkä on saanut rakennettua.

Sain myös estetuomarin harjoittelut suoritettua ja nyt on toimihenkilöoikeudet liitosta myönnetty. Ei siis muuta kun tuomaroimaan! Jännityksellä odotan josko pääsisin joihinkin kisoihin tuomaroimaan!nimetön

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: