Maastoesteitä lainakuskin kanssa

15 Jun

Verrattoman leirit ovat alkaneet pyöriä kunnolla. Reilu viikko sitten minulle esitettiin kysymys yhden leiriläisen suulla, että saisiko hän ratsia Ceellä muutamana tuntina leiriviikon aikana. Leiriläinen on kaverini, jonka tiedän olevan hyvä ratsastaja joten vastaus oli tietenkin kyllä. Muutamasta tunnista päädyttiin loppujen lopuksi siihen, että Ceen liikutuksesta huolehti lainakuski maanantaina (koulua), tiistaina (esteitä), torstaina (12 km maasto) ja perjantaina (esteitä ja maastoesteitä). Itselleni jäi keskiviikon puomitunti ja lauantain kouluvalmennus (rusinat pullasta?). 😀

Ehdin nähdä ratsukon menoa tiistaina ja perjantaina – tosi hyvältä näytti. On Cee vaan kasvanut henkisesti tosi paljon vuoden aikana. Maastoesteetkin se meni eikä meinannut! Olen kyllä tosi ylpeä omasta ruunanrupsukastani ❤

Kun otin videolle maastoradan loppua, niin siinä samalla tuli mieleen kuvata myös muut maastoradan esteet. Tässä siis Verrattoman tämän vuoden maastoradan esteet järjestyksessä kuvina. Kuvista puuttuu alakentällä oleva tukkieste, joka toimii lämmittelyesteenä radalle.

Maastorata lähtee liikkeelle alamäkeen tietä pitkin, josta rata kaartuu oikealle ylämäkeen ja samalla metsään. Ylämäen keskellä, melko jyrkässäkin kohdassa on radan ensimmäinen este. Esteen korkeus ei kerro koko totuutta – este on melko pitkä, tukkeja on pinossa useita.

eka
Toiselle esteelle tullaan jo tasaisemmalla maalla. Tässäkin on kyseessä tukkikasa.

toka
Seuraavalle esteelle tehdään taas pieni kaarros. Este on korkeudeltaan kohtuullisen pieni, mutta se toimii samalla pienenä alashyppynä. Sen voi tarkasti kuvaa katsomalla havaita, että maa on esteen edessä korkeammalla kuin esteen takana. Tämän esteen jälkeen tullaan ulos metsästä.

kolmas
Nelonen on erikoiseste. Tukkikasan lisäksi este koostuu punaisista muovikanistereista.

nelonen
Radan viimeinen este on tukkikasa, jossa on myös puiset johteet. Tämä este toimii samalla pienenä ylöshyppynä, minkä voikin nähdä kuvaa taas tarkkaan katsomalla. Esteen jälkeen on lyhyt pätkä ylämäkeä, jonka jälkeen tullaan tielle.

vitonen
Cee meni siis lainakuskin kanssa tämän radan kahdesti ja hienosti menikin. Ekalla kierroksella itseäni jännitti niin kovasti että unohdin kuvata radan viimeisen esteen mutta tokalla kierroksella sain kolme viimeistä estettä kuvattua kokonaan.  Video Ceen kuvasivustolla. Videossa on mukana alkulämpät pikkuesteillä ensin kentällä.

Oli muuten hieno fiilis katsoa oman pollen menoa maastoradalla! ❤

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: