Takaisin radalla…

30 Jun

…eli Back on Track 🙂

Jokin aika sitten saatiin Ceen kanssa kunnia olla kuvausmalleina joillekin Back on Track -tuotteille. Toimeksianto liittyi Tilves photographyn laajempaan, ihmisille suunnattujen tuotteiden kuvauskeikkaan BoT:n kanssa. Tässä ja tulevissa jatkopostauksissa keskitytään kuitenkin vain hevostuotteisiin, joita olen päässyt itse kokeilemaan keikan jälkeen enemmän.

Ensimmäisessä postauksessa aiheena on ratsastussuojat. Pähkäilin oikean koon kanssa jonkin verran, päätyen lopuksi M-koon suojiin. Ceen jalat eivät mitkään älyttömät tukit ole, mutta suokin jalat kuitenkin. Uskaltaisin sanoa, että S-koko sopii isoille poneille, M-koko puoliverisille ja kaitajalkaisille suokeille ja L-koko sitten siitä isompijalkaisille. Ensimmäisillä käyttökerroilla suojat ovat tosi jämäkät, mutta hieman antavat siitä periksi käytön ja pesujen myötä. Varsinkin muotoleikkaukset eivät ensimmäisellä kerralla osuneet ihan kohdilleen, mutta nyt muutaman käyttökerran jälkeen ne istuvat tosi hyvin ja napakasti.

_O6V5682(1)

Ratsastussuojien kanssa jännitti muutamakin asia. Kurakelit ja miten hiekan saa pois suojista. Lämpimät keli ja miten lämpötila suojien sisällä nousee. Takajalkojen hivutus ja miten suojat kulutusta kestävät. Ja tietysti – onko niiden käytöstä jotain havaittavaa hyötyä?

Ensimmäisenä kurakelit. Ei haittaa käyttöä, pikemminkin päinvastoin. Vaikka kuinka olisi kuraista, niin suojien alle ei mene kuraa. Jalat pysyvät hiekattomina eikä tarvitse jännittää ovatko suojat ja hiekka yhdessä hiertäneet jalkoja auki. Jos lika on kuivaa, suojat saa puhtaaksi harjaamalla. Jos lika on märkää, olen suosiolla pessyt suojat koneessa 40 asteessa. Kuivuriin en niitä ole laittanut vaan kuivannut ilmavasti.

_O6V5975(1)Toisena lämpimät kelit ja ylipäätään suojien lämmittävyys. En normisti kylmäile Ceen jalkoja, eikä siihen ollut tarvetta näiden suojien käytön jälkeenkään. Hyppäämisen tai kovemmalla alustalla ratsastamisen jälkeen laitan arnikaa tai linimenttiä, kylmäyssuojia käytän aika harvoin. BoT-ratsastussuojia olen käyttänyt ihan lämpiminä päivinä (ei kuitenkaan ole ollut yli 20 astetta, kesän kylmyydestä johtuen) ja jalat ovat käytön jälkeen lämpimät, mutta eivät missään nimessä kuumat. Suojien kuuluukin edistää verenkiertoa jaloissa, joten pieni lämmönnousu on tarkoituksellistakin.

_O6V5875(3)

Kolmantena “huolenaiheena” oli suojien kestävyys, erityisesti koska Cee hivuttaa takajaloilla melko paljon. Meillä normisuojat saattaa mennä rikki jo kerrasta, jos ne on huonosti istuvat tai malliltaan epäsopivat. Lisäksi Cee saa helposti hankausjälkiä takajalkoihin suojista, jos ne yhtään pääsevät hiertämään tai niiden alle pääsee hiekkaa.Voin kyllä suositella näitä ratsastussuojia myös hivuttajille! Meillä ei ekan käytön jälkeen näkynyt jälkeäkään suojissa! Olen vielä vähän säästellyt näitä suojia valmennuksiin enkä käyttänyt arkikäytössä. Mutta useampien käyttökertojen jälkeenkin ne ovat siistissä kunnossa, ilman kulumajälkiä. (Kuvaa tarkkaan katsomalla voi nähdä oikeassa takajalassa hivutuskuvion – suojaan ei siis jäänyt jälkiä vaikka kuvassa näkyy että hivutettu on.)

_O6V5778

Extramaininta suojille pitää antaa todella hyvistä tarroista. Uutena tarrat olivat niin tiukasti kiinni ottavat, että en meinannut saada niitä edes jalkaan kun aina tarrasi joku tarroista kiinni. Tarroista vielä sellainenkin huomio, että suojat saa ensikertalainenkin laitettua oikein jalkoihin, kun vaan seuraa tarrojen vastakappaleita. Eli kiinnittää tarrat juuri siihen kohtaan mihin ne kuuluvat (jos on ostanut oikean kokoiset suojat). Ainakin omalla hevosella ne istuvat silloin juuri oikein.

No entä sitten se hyöty? Sitä on vaikea sanoa. Ceellä jalat on aina täysin kuivat *kop, kop* joten terapeuttisen vaikutuksen takia en näitä omalleni hommaisi. Siitä huolimatta uskallan suositella näitä suojia hevoselle, jolla on ollut vaivoja jalkojen kanssa. Uskoisin että juuri tuo verenkierron lisääminen voisi tuoda apua jalkaongelmiin.

Sen sijaan hivuttavan hevosen omistajana arvostan sitä, että vaikka suojat maksavat hieman alta satasen per pari, eivät ne mene käytössä heti rikki. Olen ostanut lukemattomia suojia, kalliitakin, jotka ovat menneet kuukaudessa rikki. Kalliiksi se käy sekin… Eli voin suositella näitä myös suojien suurkuluttajille. Ceen takajalkojen liikkeen vuoksi suojissa reunaosat menevät rikki. Näissä ei sellaisia ole, joten se lisää suojien käyttöikää heti merkittävästi.

Suojia voit ostaa monista verkkokaupoista. Tässä yksi mahdollisuus eli Verkkoapteekki. Tulevissa postauksissa kerron vielä lisää käyttökokemuksia seuraavista BoT-tuotteista: satulahuopa, niskasuoja ja verkkoloimi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: