Aikuisten kurssilla

24 Jul

Ensimmäisellä lomaviikolla oltiin Ceen kanssa aikuisten ratsastuskurssilla Ratsutalli Verrattomassa. Kolmen päivän kurssilla tuli ratsastettua noin kolme tuntia päivässä, tehtyä vähän tallihommia ja syötyä hyvin. Oikein mukavat päivät siis!

Keskiviikkona ensimmäinen tunti oli estetunti. Cee ei ollut oma itsensä – ehkä en minäkään?! – sillä se kielsi useamman kerran okserille. Okserissa oli kyllä lainelankku, mutta me ollaan hypätty sitä ehkä noin miljoona kertaa ennenkin. Okseri siis helpotettiin meille niin että etupuomi laskettiin vinosti maahan. Näin päästiin siitä yli.

Muutenkin hypyt oli HUONOJA ja melkein jo tein myynti-ilmon missä  Cee myydään osaavalle ratsastajalle, jotta sillä on edes jotkut mahdollisuudet edistyä… Iltapäivän tunti oli koulutunti, joka meni ihan ok. Ekasta päivästä jäi siis mieleen vain harmitus surkeasti menneistä esteistä. Teoriatunnilla käytiin läpi esteistuntaa ja estelähestymistä.

Torstain aamutunti oli kuvaustunti. Koska videolle kuvataan sekä sileän istuntaa että esteistuntaa, laitoin Ceelle estepenkin. Se tarkoittaa sitä, että sileän istunta on sitten mitä on, mikä näkyikin videolla. Videolla näkyvä istunta oli muuten ihan ok, mutta pieni etukeno (syytän estepenkkiä) oli varsinkin keventäessä.

Puomeilla ja kavaleteilla jäin kiinni ohjaan 😦 mutta esteet meni superhyvin! Meikäläisellähän oli sillä keskiviikon ongelmaokserilla ihan esteistunta ja Cee hyppäsi hienosti! Eikä tarvinnut enää helpottaa esteitä vaan ihan samalla tavalla mentiin kuin muutkin. Hyvä etten ollut ehtinyt sitä myynti-ilmoa vielä tehdä…

Torstain toinen tunti oli sitten koulua. Myös tämä koulutunti meni ok kuten keskiviikon. Tokasta päivästä jäi mieleen videolla näkemäni hienosti mennyt okseri. Etenkin kun sekä Cee hyppäsi sen hienosti että meikäläinen myös. Teoriatunnilla katseltiin aamutunnin videot ja käytiin niitä läpi.

Perjantain ensimmäinen tunti oli koulutunti. Hassu juttu mutta en muista kurssin koulutunneista juuri mitään 😀 Sen sijaan perjantain teoriatuntina rakennettiin iltapäivän leirikisoja varten esterata – sen muistan. Ja leirikisat, nekin muistan!

Meitä oli kisaamassa viisi ratsukkoa. Lähdin itse toisena radalle joten alkuverkkojen jälkeen sain jäädä heti radalle ekan ratsukon seuraksi. Tässä piirrettynä esterata.

leirirataEstekorkeudet ei päätä huimanneet mutta koko edellisen yön oli satanut vettä ja kisojen aikaankin sateli vielä. Niinpä rata oli todella märkä ja paikoin myös liukas. Lähdin tavoittelemaan siistiä rataa. Jos pohja olisi ollut hyvä, tavoitteena olisi ollut iso laukka. Nyt en uskaltanut lähteä laukkuuttamaan vaan haettiin pitkät, hyvät tiet ja puhdas rata.

Ykköselle tultiin ihan ok, kuvasta näkyy että ei tultu ihan keskelle. Cee hyppäsi esteen (esteet) noin kuuskymppisenä 😀

_O6V2811

Kakkoselle tuli todella hyvä tie ja hyppykin meni kivasti.

_O6V2814

Jos olisi ollut kuiva kenttä, olisin oikaissut sarjalle ykkösen oikealta puolelta. Nyt siinä oli lätäkkö, joka oli liukaspohjainen. Kiersin siis kolmoselle pitkän tien. Sarjan a-osalla jäin ihan vähän jälkeen hypyssä, b-osa meni ok.

_O6V2821

Nelonen ja vitonen oli kaarevalla uralla, suhteutetulla välillä. Alunperin olin suunnitellut tekeväni ei-niin-kaarevaa uraa vaan kunnon kulman käännökseen, jolloin olisin tullut sujuvalla viidellä laukalla. Nyt väliin tuli neljä sujuvaa ja yksi lyhyt askel. Mutta ihan ok kuitenkin.

_O6V2825

_O6V2784

Radan viimeinen este oli pysty. Tähän pystyin pyytämään sen pitkän laukan ja pyysin Ceetä lähtemään hyppyyn kauempaa. Saatiin loppuun hyvä hyppy ja vauhtia vielä maalilinjan ylitykseenkin.

_O6V2828

Cee olisi mieluusti hypellyt vielä lisääkin ❤ ja kävi aika kuumana loppuverkkojen jälkeen. Tallin pihassa piti ottaa vielä poseerauskuva, mutta siitä tuli aika vauhdikas 🙂 Onneksi kentältä palkintojenjaosta oli onnistunut otos (pois lukien märkä hevonen ja ratsastaja). Sijoituksena siis kolmonen, kuten 2014 kurssikisoissakin. Ensimmäisellä kurssilla 2013 oltiin Ceen kanssa nelosia.

_O6V2980

_O6V3004

Kaiken kaikkiaan kurssi oli antoisa – tuollaiset kolme päivää jaksaa oikein hyvin panostaa jokaiseen tuntiin. Myös esterataan olin tyytyväinen koska se meni lähes täydellisesti omien suunnitelmieni mukaisesti. Estesilmä alkaa siis vähitellen tädilläkin kehittyä!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: