Kouluvalmennusta (video)

12 Aug

Sain vihdoinkin houkuteltua miehen kentän laidalle videokameran kanssa kuvaamaan meidän kouluvalkkua 🙂 Olin valmennusryhmässäni yksin, joten sain kyllä siitä todella paljon irti jälleen kerran. Plussana vielä video, jolta pystyin katselemaan miltä se meno oikein näytti. Tunne selkään oli hyvä joka tapauksessa! Eikä videokaan toisin väittänyt. (Postauksen kuvat videokaappauksia, joten laatu on sen vuoksi heikohko.)

Cee tuli valmennukseen laitumelta *hih* joten mietin että mitenhän tässä oikein käy. Kuinka väsynyttä touhu oikein onkaan… Laitumelta tallille on kilometrin matka ja laidunkaveri jäi edelleen laitumelle. Niinpä varasin laitumelta paluuseen tunnin aikaa, jos vaikka tullaan peruuttamalla tallille… Kumpikaan näistä jännityksen aiheista ei ollut aiheellinen. Ceetä joutui valmennuksessa vähän aktivoimaan mutta heppa oli kivan reippaan tuntuinen. Ja laitumelta tallille menossa ei ollut mitään ongelmia vaikka laidunkaveri jäikin hirnumaan perään.

Valkussa harjoiteltiin perusratsastusta, hevosen pyöreäksi ja oikein liikkuvaksi saamista, omaa istuntaa (hitsinpimpulat näitä mun ylös nousevia jalkoja!!!) – ihan perussettiä siis. Ja siinähän se juju onkin. Kuvioratsastusta voi harjoitella ja viimeistellä sitten kun perusratsastus on edes jollain tasolla.

Käyntiä ollaan nyt parannettu Empulta saatujen maastokävelyohjeiden kanssa ja se onkin parantunut ihan huomattavasti. Ceen käyntihän on todella lyhyttä takaa ja etujalat on helposti aivan liian nopeat. Takajalka saattaa jäädä helposti yli 20 sentin päähän etujalan merkistä. Saatiin aikaisemmin ohjeeksi maastossa hakea hevonen tuntumalle tosi pitkälle kaulalle, hidastaa etujalat ja kun ne on hitaat niin sitten alkaa ratsastaa käyntiä takaa eteen. Maastossa hevosella on luontaista eteenpäinpyrkimystä, joten tämä yleensä toimii. Ja niin se toimii meilläkin. Välillä päästään jo etujalan merkin yli, useimmiten etujalan merkkiin asti. Mikä meidän nelosen käynnille on valtavan hyvä edistyminen!

Näyttökuva 2015-08-09 kello 22.04.04

Ravissa Cee on työskennellyt pyöreänä ja pehmeänä jo pidempään. Edelleen ravissa näkyy voimattomuus “pään heilumisena”, mutta se on vähentynyt huimasti. Vuosi sitten ei menty pyöreänä ollenkaan, puoli vuotta sitten pää heilui askelten tahdissa varmaan 20 senttiä puoleensa 🙂 Pikkuhiljaa, pikkuhiljaa, kyllä se sieltä tulee. Täytyy vaan malttaa pitää omat kätensä hiljaa, ettei itse provosoi pään liikettä vaan oma käsi tarjoaa vain tuntuman hevoselle.

Näyttökuva 2015-08-10 kello 19.19.35

Cee on alkanut tänä kesänä löytää pyöreyden myös laukassa. Tähän astihan se on laukannut pää pystyssä ja selkä alhaalla, sellaista “kovaa laukkaa”, jossa ei ole juurikaan joustoa. Nyt noin reilun kuukauden verran meillä on selkeästi ollut uusi kehityspyrähdys ja mm. laukan laatu on parantunut. Laukassa takajalat on siirtyneet takaosan alle ja sitä kautta on pyöreyttä ylälinjaan alkanut löytyä. Parantunut laukka on seurausta voiman lisääntymisestä, tietenkin myös muusta, mutta ennen kaikkea voimasta. Kaksi vuotta voimaa on kerätty maastoillen, kiipeillen, siirtymiä tehden, laukkamäissä, ravialamäissä ja nyt aletaan olla tilanteessa että esim. vastalaukka onnistuu jo koko kierroksen ajan. Aivan ihana tunne pysähtyä miettimään tätä työmäärää ja todeta sen kantanee hedelmää.

Enough said – see for yourselves 😉 Youtubeen ->

Ps. Muistakaa suhtautua videoon avoimin silmin. Tiedän heikkouteni ratsastajana ja osaavammalla ratsastajalla Cee olisi varmasti jo kansallisella tasolla. Mutta tämän ratsastajan Cee nyt on saanut, joten näin mennään! 😀

Advertisements

2 Responses to “Kouluvalmennusta (video)”

  1. MauMaj August 12, 2015 at 9:39 am #

    Mukavan näköistä menoa 🙂

    • TKa August 12, 2015 at 11:08 am #

      Kiitos paljon kivasta kommentista 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: