Eka 70 sentin esterata <3

5 Oct

Seuran kisat ovat nyt jo yli viikon vanha uutinen, mutta itselle kyllä hieno muisto. Niinpä palataan kyseiseen päivään vielä hetkeksi. Tällä kertaa muistellaan estehyppelöitä. Itse olin estetuomarina, joten en päässyt kisaamaan vaan Ceellä oli lainakuski esteissä.

Ceellä on yksittäisenä hypätty 80 senttistä, osana pienempää rataa samaten. Kun laukan saa pyörimään ja paikat osumaan, on hyppääminen helppoa ja kivaa. Itse starttasin viime syksynä 60 sentin luokan ja muuten meni oikein kivasti mutta tuli yksi takajalkavirhe. Tänä vuonna lainakuski starttasi 70 sentin luokan ja… arvasitte oikein, tuli yksi takajalkavirhe.

01

Kymmenen sentin nousu vuodessa on kuitenkin oikein hyvä hevoselle, jolla ei niin paljon ole hypätty. Olen siis enemmän kuin tyytyväinen. Vielä kun Cee ei hermostuisi huonoista hypyistä niin paljon kun tekee, niin siinä olisi ihan ponnua ja potentiaalia! Nythän huonon hypyn jälkeen tulee pukkia tai potkitaan tai vedetään päätä alas. Cee ei kerta kaikkiaan halua hypätä huonosti. Toisaalta hyvä, toisaalta… 🙂

Tässä kisarataa kuvina. Takajalkavirhe tapahtui ensimmäisessä vaiheessa joten Cee ei päässyt toiseen vaiheeseen. Jos olisi päässyt, niin olisi ollut varmasti aika hyvillä sijoilla. Kaikista hypyistä ei valitettavasti ole kuvia.

11. RaVe-okseri

22. Omenakori-pysty

3. Massiivinen turkoosi-okseri (ei kuvaa)

54. Säästöpankki-pysty (kuvassa takana)

5. Perus-pysty (kuvassa edessä)

6b6a. Sarja-pysty (ei kuvaa)

6b. Sarja-okseri

77. Koivu-okseri

Sijoitus tällä neljällä virhepisteellä ensimmäisestä vaiheesta oli 6/12. Cee ei kytännyt yhtäkään estettä ja harkoissa oli ekalla yrityksellä hypätty vesimattoa ja muuria. Kisoissa aika monen hevosen matka päättyi hylkyyn seiskaesteellä eli koivu-okseriin. Ceellä sen sijaan ei ollut sen(kään) kanssa mitään ongelmia. Paljon olen tehnyt töitä Ceen hyppyvarmuuden kanssa ja nyt se alkaa olla kohdillaan. Mahtavaa!

Koululuokan voitosta sain satulahuovan lisäksi Back on Trackille lahjakortin. Aion käyttää sen estesuojiin kisoja varten. Menen tämän viikon torstaina ostoksille ja mukana aion estehepalleni 🙂 tuoda Royal Tendon Bootsit eteen ja Royal Fetlock Bootsit taakse. Saavat Eskadronin etusuojat ja Horse Comfortin takasuojat jäädä harjoituskäyttöön ja loppuun kulutettaviksi.

00

Ensi vuonna voisikin olla tavoitteena startata 80 senttiä. Mieluiten tietysti ilman sitä takajalkavirhettä… 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: