Testissä Back on Trackin verkollinen otsapanta

17 Oct

…eli tuttavallisemmin kypärämyssy/-pipo 🙂

Lasten korvat suojataan aina ulkoillessa hyvin, korvatulehdusten ja muiden vaivojen takia. Henkisen ikäni takia (?) korvat tulee mulla todella herkästi kipeiksi. Olen käyttänyt tuulisina päivinä tänä syksynä jo kypärämyssyä ja buffia. Buffi toimii mukavasti ja on kevein (viilein) vaihtoehto. Kun alkaa tulla kylmyys tuulen lisäksi, siirryn kypärämyssyyn ja viimeisenä vuorossa talvella on kypärään kiinnitettävät korvareikien kohdalle tulevat läpät (kypärämyssyn lisäksi).

Kypärämyssyjä mulla on käytössä sekä puuvillainen versio että villainen versio. Villainen on säästetty talvipakkasille, puuvillainen menee syksyisin/keväisin. Villamyssyn ostin viime talvena enkä ole katunut ostosta, vaikkei merinovillainen tuote ihan sieltä halvemmasta päästä olekaan. Kypärään kiinnitettävät läpät hommasin myös viime talvena, kun näin kaverilla sellaiset. Nekin on aivan ihanat.

Nyt uusimpana korvasärkyjen estäjänä mulla on käytössä Back on Trackin verkollinen otsapanta eli maalaisemmin sitä voisi kai sanoa kypäräpipoksi. Ensimmäinen hyvä puoli tässä korvanlämmittimessä tulee niille, jotka eivät voi sietää mitään kaulan ympärillä. Tiedän heitäkin olevan – poolokaulukset, kypärämyssyt, buffit, kaikki mahdottomia koska “kuristavat kaulaa”. Tämä myssy on kuin pipo eli ei tule kaulaan asti ollenkaan.

IMG_1456

Yläosa myssyssä on nimensä mukaisesti verkkoa. Kun kypärien ilmastointiin on nykyisin kiinnitetty superpaljon huomiota, on sääli tunkea joku hengittämätön pipo kypärän väliin ja ilmastoinnille voi sanoa saman tien hyvästit. Verkkokangas on kuitenkin sen verran paksu, että ei kaipaa mitään lisälämmikettä kypärän alle kylmemmälläkään kelillä. Uskoisin että tämä voisi toimia myös hiihtäessä, sillä moni pipo nousee niskasta, on liian kuuma tai ei suojaa ollenkaan korvia. Tämä sen sijaan pysyy paikoillaan, hengittää ja itse rakastan juuri sitä ettei tule korvat kipeiksi!

Alaosa otsapannassa on fleecekangasta, joka on muotoiltu siten, että otsan kohdalta myssy ei valu silmille vaikka olisi tiukempikin kypärä. Pipoa et ikinä saa aseteltua kypärän sisään niin ettei se painaisi jostain kohtaa tai valuisi silmiin – vaikka ostaisit monta kokoa liian ison kypärän, joka ei sitten enää suojaa kuten pitäisi. BoTin myssyssä liepeet tulevat korvien kohdalta tarpeeksi alas peittäen koko korvan ja niskan. Fleecen ansiosta se on myös todella lämmin!

IMG_1470

Itselläni on Lami-Cellin säädettävä kypärä. Säätömahdollisuus on mielestäni ihan ehdoton ominaisuus kypärässä silloin, jos käyttää samaa kypärää kesällä ja talvella. Tämä otsapanta mahtui kypäräni alle hienosti, tuntuma oli aika samanlainen kuin paksumman kypärähupun kanssa (villaisen).

Omalla kohdallani tässä on vielä yksi plussa. Kun talvi tulee ja laitan kypärään kiinni irralliset korvaläpät, ne heikentävät ääniä ihan huomattavasti. Maastossa kuulee autot vasta kun ne ovat jo häntäjouhissa kiinni, ratsastustunneilla pitää katsoa mitä muut tekevät että voi arvella miti pitikään tehdä, kaverin kanssa ei oikein voi jutella maastossa kun pitäisi lukea huulilta… Otsapannan fleecekangas on lämmin ja tiiviisti korvia vasten mutta sen läpi kuulee äänet. Se on siis ainakin turvallisempi jollei myös hermoja säästävämpi vaihtoehto kuin paksut korvaläpät.

Otsapannassa on sama vaikutus kuin BoTin muissakin tuotteissa eli ne lisäävät lämpöä ja verenkiertoa alueella joiden kanssa ovat kosketuksissa. Welltex-kangas sisältää keraamisen ainesosan, joka myös lievittää kipuja ja jumituksia. Jos niskasi menevät helposti jumiin viimasta, tästä voisi löytyä siihenkin apu.

Ainut miinus oikeastaan sydäntalvea ajatellen on, että tämän kanssa pitää hommata erillinen kauluri. Minä kun pidän siitä että kaulakin on suojattu. Mitä tiukemmin, sen parempi 😀 No, Back on Trackilla on kyllä siihenkin ratkaisu, eli poolokauluri!

18002m

Back on Track -tuotteita myyvät mm. apteekit ja ratsastustarvikeliikkeet. Hintaa verkollisella otsapannalla on noin 19 euroa eli urheilupipon hinnan verran. Tätä postausta kirjoittaessani Peten koiratarvikkeella on menossa BoT-kamppis, jossa pannan hinta on vain 15,20! Otsapanta on unisex-mallinen, mutta sitä ei tarvitse ottaa huomioon koossa. Oma pantani on M-kokoinen – varmaan olisi mennyt S-koon pantakin, sillä kypäräni on myös S-kokoinen.

Nyt voikin sitten talvi tulla!

BackOnTrack

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: