Kiropraktikko kylässä osa II

18 Nov

Tänään koitti se päivä kun Ceelle tuli kiropraktikko Linda Telford hoitamaan toista kertaa. Ensimmäisen hoidon postaus löytyy arkistosta. Jännityksellä odotin etukäteen minkälainen “tuomio” on tulossa. Onko jumikohdat samat kuin edellisellä kerralla? Entäpä se vino SI-nivel, mitä sille kuuluu?

Hoidon aikana oli havaittavissa muutoksia, isojakin, mutta jotkin asiat olivat pysyneet melko samoina. Ensimmäisenä silmin havaittavana erona oli, että selkä jousti heti hoidon alusta lähtien. Viimeksihän selässä alkoi löytyä joustoa vasta hoidon loppupuolella, aluksi se oli aivan jäykkä ja joustamaton. Ja nyt siis heti todella joustava.

Toisena merkittävänä muutoksena oli, että SI-nivel oli suoristunut. Se ei ollut enää vinossa! Jokin kaatuminen tai muu vastaava on siis saanut nivelen vinoutumaan ja viime hoidossa se oli lähtenyt oikenemaan. Mahtava tulos hoidolle jo sinällään!

Oikealla puolella oli jumit kaularangassa 5. ja 7. nikaman kohdalla. Vasemmalla puolella oli jumi vain kaularangan 7. nikaman kohdalla. Tosin vasemmalla puolella kallonpohja oli edelleen juminen, mutta ei lainkaan samassa määrin kuin viime hoitokerralla.

Kuvassa vielä kertauksena hevosen rangan eri osat. Lähde vuonna 2010 julkaistu tutkimus hevosen kroonisista kivuista.

image.png

Säkä oli kummaltakin puolelta jonkin verran tiukkana, mutta jälleen, ei lainkaan samassa määrin kuin viimeksi. Tässä ei kuitenkaan ollut puolieroa havaittavissa. Saattaa olla, että satulan levittäminen tulee ajankohtaiseksi.

Ristiselkä lähti liikkeelle “keinumaan” heti hoidon alussa, viimeksihän sitä sai käsitellä melko pitkäänkin ennen kuin sai aikaiseksi mitään liikettä. Vasen puoli oli kuitenkin tiukemman tuntuinen, eikä antanut periksi niin helposti. Tässä oli pieni muutos edelliseen kertaan, jolloin vaikutti siltä, että oikea puoli rististä olisi se jumisempi. Mutta näinhän se menee, ekalla kerralla voidaan hoitaa pahimmat ja sen jälkeen alkaa vasta selvitä ne todelliset ongelmapaikat.

Rintaranka ei ollut juminen kuten ei aiemminkaan. Sen sijaan lanneranka oli aiemmin jumissa ja nytkin se vaikein kohta. Tosin nyt huomattavasti paremmassa kunnossa kuin edellisellä kerralla. Jonkin verran myös lannerangassa oli vasemmalla puolella tiukempaa jumia oikeaan verrattuna.

Summa summarum, Cee vaikuttaisi olevan “vasenkätinen”. 🙂 Näin ollen vasen puoli rasittuu enemmän ja siksi on myös jumisempi.

Ohjeeksi saatiin huomenna pelkkä talutusliikunta, perjantaina kevyt ratsastus selästä (käynti/hölkkä) ja siitä sitten vähitellen taas liikunnan rasituksen lisääminen. Jatketaan samaa venyttelyä ja selän aktivointia kun minkä ohjeen sain viimeksi. Jos selkälihakset eivät ala nousta, on mietittävä, onko satulassa/satuloissa jotain vikaa sitten kuitenkin. Nyt siis selkä toimii ja lihasmassan pitäisi alkaa enemmän kertyä. Seuraava hoitokerta sovittiin n. 10 viikon päähän.

Cee pääsi hoidon jälkeen tarhaan nautiskelemaan päiväheiniä ja sen jälkeen päikkäreille 🙂

image

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: