Esteharkkailua

4 Dec

Sovittiin tallikavereiden kanssa että pidetään tänään pienet esteharkat yhdessä. Kun kerran kantaa kentälle muutaman esteen niin onhan se kiva, että niitä hyppää sitten muutkin kuin vain yksi ratsukko. Ratsukoita oli siis yhteensä kolme hyppelehtimässä.

Olin alunperin suunnitellut hyppääväni itse samat harjoitukset kuin muutkin, mutta sitten yksi kaveri sattuikin olemaan tallilla yhtäaikaa ja oli vielä halukas hyppäämään Ceellä. Niinpä sitten mun tehtäväksi jäi vetää esteharkat 🙂 Kentälle sain vielä apurinkin, joka keräili lantoja, nosteli esteitä jne. Luxusta siis 🙂

Tässä on kuva esteistä ja väleistä (noin, askelmitalla arvioituina).

estetuntiEnsimmäisessä harjoituksessa 3-este oli kahtena maapuomina. Niitä tultiin vasemmassa kierroksessa ravissa, ikään kuin suurella pääty-ympyrällä. Toistoja tehtiin noin kuusi per ratsukko.

Tokana harjoituksena oli 5-este ristikkona/kavalettina. Sitä tultiin oikeassa kierroksessa ravissa, samoin suurella pääty-ympyrällä. Toistoja edelleen noin kuusi per ratsukko.

Kolmantena harjoituksena oli kaareva linja vasemmassa kierroksessa. Ensin 1-este laukassa, siirtyminen raviin ja 3-este “väärästä” suunnasta ravissa. Jälkimmäinen este oli edelleen maapuomeina, eka este oli ristikkona. Toistoja tässäkin noin kuusi per ratsukko.

Neljäntenä harjoituksena oli vasemmasta kierroksesta ravissa 3-este (edelleen maapuomeina), oikean laukan nosto ja 4-este laukassa. Vieläkin jatkettiin noin kuudella toistolla.

Viidentenä harjoituksena oli suora linja 1-2 laukassa (vasen kierros). Tätä mentiin 4-6 kertaa, riippuen ratsukosta. Ohjeena oli mennä “hevosen mukaan” eli askelten määrää ei oltu annettu. Osa meni neljällä, osa viidellä, osa kuudella. Ratsastajan tehtävänä oli ohjata hevonen haluamaansa tempoon.

Kuudentena harjoituksena mentiin koko rata. Ensin ristikoina, sitten pikkupystyinä ja viimeiseksi vielä vähän korotettuina pystyinä. Pystyt olivat max 70 senttisiä, joten korotettu rata mentiin perään vielä toisen kerran.

Yhden ratsukon kanssa tehtiin vielä extrana pidäte-harjoitus. Siinä tultiin vasemmassa kierroksessa 3-pysty ja heti sen jälkeen otettiin seis istunnalla ja pidätteiden avulla. Jo toisella kerralla hevonen kuunteli tosi hyvin. Taputuksen jälkeen ratsukko tuli vielä kaarevan linjan 3-8. Suoritus pysyi kontrollissa ja hypyt olivat pyöreitä. Siihen oli hyvä lopettaa.

Loppuun hyvät raviverkat ja loppukäynnit. Harjoitus kesti kokonaisuudessaan 1 h 15 min aika tarkkaan. Oli oikein hauskaa pitää “tuntia” ja samalla myös katsella omaa hevosta. En pystynyt keskittymään videoiden tai kuvien ottamiseen kun piti kommentoida ratsukoiden tekemisiä 😀 Ehkä sitten seuraavalla kerralla (jos sellaista tulee)!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: