Vuoden 2015 kertausta

31 Dec

Eikös se kuulu vuoden viimeisiin päiviin miettiä että miten se kulunut vuosi on oikein sujunut? No ainakin nyt saatte pläjäyksen Aktiivi Cecil Ceen vuoteen 2015!

Tammikuussa Ceellä aloitettiin lisärehun syöttäminen (Havens Natural Balance). Vertailin kuvia ja en kyllä osaa sanoa että onko rehun syöttäminen saanut pyöreyttä lisää. Ehkä on ehkä ei, mutta ainakin se näyttää maistuvan hevoselle. Tässä vertailukuvat joka tapauksessa.

lokakuu2014[lokakuu 2014]

marraskuu2015[marraskuu 2015]

Helmikuussa jatkettiin satularumbaa… Heritage Ultra -estesatula vaihdettiin XW-kokoisesta W-kokoiseksi ja jatkettiin haaveilua koulusatulasta. Muuten kuukausi sujui normisti treenaten ja aikuisratsastajan suorittaessa estetuomarin harjoitteluja!

Maaliskuun lopussa tuli täyteen kaksi vuotta kavioliittoa ❤ Päivää juhlistettiin sopivin menoin, tarjoamalla kakkua ja vaahtokarkkeja tallikavereille. Koulusatulakin löydettiin – Prestige Appaloosa Hippos Dressage. Sen verran on Ceen selkä levinnyt, että satulaa pitänee leventää ihan näillä hetkillä. Tallilla oli myös lastaus- ja kuljetuskurssi, jossa Cee oli yhtenä kurssihevosena.

taka[Ceen selkä maaliskuussa]

Huhtikuussa valmentauduttiin Emilia Kaikkosen kanssa kouluratsastuksessa edelleen noin kerran kolmessa viikossa -tahdilla. Kovasti haettiin edelleen rentoutta ja pituutta – Ceehän veti (ja vetää välillä edelleenkin) itsensä ihan lyhyelle kaulalle. Itsenäisesti tehtiin estetreenejä ja edistyttiinkin ihan merkittävästi ratojen hyppäämisessä. Sen sijaan että olisi vedetty urku auki koko rata läpi, mentiinkin samassa rytmissä koko rata läpi, pääsääntöisesti vielä laukatkin vaihtaen. Linkki estevideoon facebookissa.

huhtikuu2015[onnistuneen kouluvalmennuksen tunnelmia]

Toukokuussa harjoiteltiin lastausta. Alkuvuodesta oli suuria ajatuksia että mihin sitä oikein vuoden aikana lähdetään kisaamaan, mutta unohtui sitten varmaan kysyä Ceeltä mielipidettä. Hän ei nimittäin suostunut matkustamaan trailerilla ennen kuin kisa-aamuna oli käytetty lastaukseen puolitoista tuntia 😀 Ne kisat jäivät sitten välistä ja keskityttiinkin ihan maastakäsittelyyn. Cee oli todella loukkaantunut lastaussessiosta ja luottamusta keräiltiinkin takaisin sitten melko pitkän aikaa. Päästiin myös Back on Trackin hevostuotteiden kuviin malliksi ja aikuisratsastaja sai suoritettua estetuomarin harjoittelut loppuun!

_O6V5744-Edit

_O6V5757-Edit

_O6V5875(3)

Kesäkuussa päästiin laitumelle! Alkuun meillä oli seurana Lilli-tamma tuttuun tapaan, mutta sitten loppukesän seuralainen oli Likka-tamma. Tapasivat toisensa ekaa kertaa laitumella, Likka vingahti kerran ja se oli siinä. Sitten mahduttiin katokseen kyljitysten ja tultiin toimeen kuin oltaisiin aina oltu kavereita. Kesäkuussa Cee testasi myös maastoesteitä, edellisen kerran oli menty niitä vuosi sitten. Tässä linkki videoon (lainakuski ohjastamassa).

kesäkuu2015

Aikuisten kurssi oli tuttuun tapaan heinäkuun kohokohta. Tällä kertaa kurssi kesti kolme päivää ja jakson kruunasivat estekisat. Oltiin Ceen kanssa kolmansia, kuten viime vuonnakin. Rata oli oikein sujuva, mutta ehkä itse tein turhankin huolelliset tiet – olisi voinut paahtaa vähän kovemmalla kisameiningillä!

_O6V2814

_O6V3004

Elokuussa hepat vietti vielä viikonloppuja laitsalla ja taisi olla yhden melkein kokonaisen viikonkin nautiskelemassa vihreätä herkkua. Aloitettiin taas koulutreenit ja tihennettiin vähän tahtia – valmennuksia oli noin joka toinen viikko. Estesatulakin saatiin hommattua, sopivampi kuin Heritage jossa alkoi säkätila loppua 😮 Uusi satula on Prestige Appaloosa Golden Star, jolla Cee hyppäsi elämänsä ensimmäisen kerran vesimaton! Ja kerralla menikin yli!

Syyskuu oli meille the Kisakuukausi. Vuoden 2015 ainoat kisat, joihin päästiin osallistumaan, koska olivat omalla tallilla. Mutta voihan pojat mitkä kisat! Aamusta Cee hyppäsi 70 sentin esteradan lainakuskin kanssa. Yksi harmittava takajalkavirhe tuli radalla, mutta ei haittaa, Cee oli muuten tosi hyvä. Kouluradalla me ässättiin ja saatiin 68 % ja risat HeB-luokasta. Ja saatiin voitto! Ja seniorimestaruus seuranmestaruuksissa koulussa. Olin kyllä aivan itkun partaalla mun hienosta hevosesta ❤ Huonolaatuinen video löytyy facebookista.

1[lainakuskilla 70 cm luokassa]

2[vatsapanssari seuraavaksi…]

11.[HeB-luokan voitto]

Cee kouluhepsu[voittajan on helppo hymyillä]

Lokakuussa Aktiivi Cecil Cee sai oman fb-sivun! Pyhäinpäivää vietettiin ja laitettiin ihan pääkallo-valot rintaremmiksi. Kiropraktikko kävi hoitamassa Ceen samalla kun tuli hoitamaan toisen hepsun tallilta. Hyvä että tuli, sillä SI-nivel oli vinossa. Sitä on nyt oiottu ja hommat jatkuu ensi vuoden puolella.

pyhäinpäivä2015

Marraskuussa Cee sai tarhaansa uuden eristetyn vesiastian ja myöhemmin myös heinälaatikon. Psyllium-kuurikin otettiin varmuuden vuoksi. Puolivuosittainen hammashoito tehtiin ja kiropraktikko kävi toisen kerran. Koulutreeneissä onnistuttiin kuvien perusteella parhaiten ehkä ikinä. Estetreeneissä Cee hyppäsi 85 senttisen okserin!

marraskuu2015 (2)_O6V3245

_O6V3428

Joulukuussa Ceelle tilattiin rintaremmi-martingaali. Vielä se ei ole saapunut, mutta kunhan päästään sen kanssa sinuiksi voidaan hankkia vihdoin se vatsapanssari. Ja sitten ei kun esteitä kohti! Tammikuun lopussa on tulossa Seppo Laineen estevalmennus, jos vaan kelit sen sallivat. Joulukuussa vietettiin myös pikkujouluja tallilla.

pikkujouluissa2015

Kaiken kaikkiaan huikean hauska vuosi ja täynnä tapahtumia! Isoimpana asiana tietysti jäi mieleen toi HeB-luokan voitto, se tunne oli kyllä uskomaton! Näihin kuviin, näihin tunnelmiin – kohti vuotta 2016!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: