Hevosen anatomia -kirja

16 Feb

Joulupukki toi Hevosen anatomia -opuksen lahjaksi. Vasta nyt pääsin kunnolla avaamaan sen ja katsomaan mitä se pitää sisällään.

Kierreselkäisessä kirjasessa on 79 sivua, joista joka toinen on aina kuvasivu ja joka toisella on kuvaa selittävä teksti. Kuvat ja teksti on ruotsalaisen Skaran klinikan eläinlääkäri Björn Sandgrenin kynästä.

Kirja on tarkoitettu kaikille lukijoille, joilla on tarve helppolukuisesti ymmärtää hevosen anatomian perusteet. Missään nimessä kirja ei korvaa esimerkiksi Hevosen ABC -kirjaa, joka onkin tarkoitettu eläinlääkäreille, lääketieteen opiskelijoille ja muille kovemman luokan ammattilaisille. Hevosen omistaja, hevosenhoitaja ja tallinpitäjä hyötyvät sen sijaan varmasti tästä kirjasta.

Kirjassa ei keskitytä vammoihin tai vaivoihin, vaan anatomia käydään läpi osa kerrallaan. Kirjasen takakansi lupaa tosin että kirjan sisältämän tiedon avulla olisi mahdollista tietää “kuinka ehkäistä sairauksia ja vammoja miten toimia onnettomuuden sattuessa”. Juuri tätä tietoa en kyllä kirjasta saanut irti. Sen sijaan anatomia on kyllä selitetty hyvin luettavassa muodossa ja ilman latinankielisiä termejä.

luettelo

Kuvat ovat todella selkeitä ja niiden yhteydessä oleva kuvaselitys on riittävän suurella tekstikoolla kirjoitettu, jotta kuva on käytettävä myös talliolosuhteissa. Kirja on myös kierresidottu, mikä helpottaa sen käyttöä tallilla.

kuvasivu

Kuvasivu on aina oikealla puolella ja kuvan laajempi selitys on aukeaman vasemmalla puolella. Näin ollen sivuja ei tarvitse selailla edestakaisin vaan se kohta mitä tarkastelet, löytyy yhdeltä aukeamalta. Tekstiosuudet ovat aika lyhyitä ja niihin ehkä olisin itse kaivannut vähän lisää tekstiä. Tämä ote on pisimmästä päästä.

tekstisivu

Kirjassa ei tosiaan ole avattu vaivoja, mutta ehkä juuri ne yleisimmät olisivat olleet mukava lisä tähän opukseen. Esimerkkinä kinnerpatti: missä kohden se täsmällisesti hevosella kintereessä ilmenee. Toisena esimerkkinä hankosidevamma: mistä kohden sitä kannattaa puristelemalla/silmällä/miten etsiä.

Kirja toimii kuitenkin erittäin hyvin esimerkiksi itseni kaltaisella hevosenomistajalla. Erityisesti tilanteessa jossa pitää tarkastaa vaikkapa eläinlääkärin käynnin jälkeen että missä se vamma oikein olikaan. Kirja tosin on melko arvokas sisältöönsä nähden, mutta toisaalta eipähän tarvitse googlata tallilla vaan voi katsoa suoraan kirjasta. Eikä hevosen anatomia muutu – eli kirja on pitkäikäinen.

Ps. Kiropraktikon käynnin jälkeen havaitsin kuinka hyvä kirja itse asiassa on 🙂 Siitä katselin kuvista niitä nikamia ja muita mistä Linda kertoili…

Adlibriksessä kirjan hinta on 32,30.
Cdon.comissa hinta on 32,70.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: