Ratamestariksi osa III, eka harjoittelu Ainossa

19 Feb

Ratsastuskeskus Aino on melko uusi kilpailujärjestäjä, enkä ollut vielä ehtinyt käydä siellä kertaakaan seuraamassa kilpailuja. Kavereitani on siellä kuitenkin käynyt, joten heiltä olin kuullut paikasta vähän jotakin (kuten että maneesi on oikeasti lämmin :). Ainon osoitetta ei löydy ainakaan meidän Mitsun navigaattorista mutta löytyy kyllä google-mapsista. Lisäksi kilpailunjärjestäjä oli toimittanut Kipaan hyvät kartat! Hyvistä kartoista huolimatta ja ehkä vain reilusta neljästä tunnista yöunta johtuen pyörin kyllä vähän aikaa ennen kuin löysin perille lauantai-aamun lumipyryssä.

Ajo-ohje alueelle

Aluekartta

Radan rakennus alkoi aamulla klo 7, joten se tarkoitti itselleni herätystä klo 5 😮 Päivän aikana oli 5 luokkaa, joista kaksi oli lisäksi jaettu kahtia (nuoret hevoset omiksi luokikseen). Yhteensä ratsukoita oli ilmoittautunut 228 tälle ensimmäiselle päivälle eli aika mukava määrä. Kilpailujen tulokset ja ratapiirrokset löytyvät Equipestä. Ainossa on muuten sellainen erikoisuus, että radastaan voi saada FilmMe-videon hintaan 15 euroa. Hallissa on kaksi kameraa, joten kuvan laatu on erittäin hyvä – senkin vuoksi että halli on todella valoisa. Kannattaa kokeilla tätä mahdollisuutta, jos menet Ainoon kisaamaan etkä saa ketään kuvaamaan rataasi.

Ensimmäinen luokka oli 90 cm korkeudella ja rata saatiin valmiiksi tunnissa. Vähän yli kahdeksan oltiin siis valmiita radan puolesta aloittamaan ja tässä välissä ehdin vielä hörpätä kahvitkin. Kuvassa päivän eka rakennus ja kisaajat jo radalla!

ainoeka

Luokat sujuivatkin sitten aika lailla samalla kaavalla. Kun edellinen luokka alkoi loppua, sain ratamestarilta seuraavan luokan ratapiirroksen. Siitä katsottiin mitä minä muutan (useimmiten se oli sarja ja joitakin korkeuksia) ja loput hän oli jakanut muille muutettavaksi. Päätettiin samalla myös sarjaväli pikkuponeille/isoille poneille/hevosille. Kun luokka sitten alkoi, muutin sarjavälit aina ponien/hevosten välissä. Jos este meni rikki, rakensin sen uusiksi ja tein tarkistusmittaukset. Muuten aika meni pois ratsukoiden tieltä pysytellessä ja pudonneita puomeja nostellessa. Ja luokan alkaessa lähestyä päätöstä, sama alusta seuraavan luokan kanssa.

Kuvassa kilpailupäivän viimeinen rata kisaajineen 🙂

ainovika

Olin radalla koko kilpailujen keston ajan eli klo 9.00 – 21.20 pois lukien yhtä 10 minuutin lounastaukoa ja toista 10 minuutin vessa- ja kenkien vaihtotaukoa. Työt aloitettiin klo 7.00 ja sunnuntain rata saatiin valmiiksi noin klo 22.00 lauantai-iltana. Pitkä päivä tuli, mutta sain paljon mielenkiintoista uutta oppia. Pari mokaakin mahtui mukaan mutta mahtui myös onnistumisia. Harjoittelusta tuli hyväksytty merkintä ja ratamestari vaikutti työni tulokseen ihan tyytyväiseltä.

Seuraava harjoittelu on näillä näkymin helmikuun lopussa Riders Innissä. Sitä ennen on tiedossa rataharkat tulevana lauantaina meidän tallin yksäreille. Radan olenkin jo piirtänyt valmiiksi, taas yksi harjoitus lisää siis 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: