Helsinki Horse Fair, ennakkotunnelmia

26 Feb

Viikon päästä starttaa Horse Fair! Keräsin blogin lukijoille muutaman oman suosikin ohjelmasta ja näytteilleasettajista. Itse olen menossa paikan päälle perjantaina, aamupäivän käytän Kuva&Kamera-puolen ammattilaismessuilla ja iltapäivän sitten Horse Fairin puolella, toki piipahtaen parin mielenkiintoisen näytteilleasettajan ständille myös muilla messualueilla.

HHF pysty

Satula-asioista kiinnostuneille messuilla on paljon kiinnostavaa ohjelmaa tarjolla kuten Satulapajan satulansovitusnäytös kaikkina messupäivinä. Näytöksen vetää satulaseppä, SMS-satulansovittaja Katja Rikassaari, joka on vuonna 2001 satulasepäksi valmistunut alan ammattilainen. Tutustua voi myös Easy Change Fit Solutioniin, jonka pääperiaatteena on satulan helppo (do-it-yourself) muokattavuus. Ideana systeemissä on, ettei satulaa tarvitsisi ainakaan heti vaihtaa, kun hevosen lihaskunnossa tapahtuu muutoksia. Kuolaimista ajankohtaista asiaa on tarjolla ell Mirjami Miettisen esityksessä  “Kolmipalat vai nivelet? Hevosen suun anatomia ja kuolainten sovitus”. Tämä esitys perustunee Miettisen viime vuonna julkaisemaan samanaiheiseen tutkimukseen ja on tarjolla launtaina ja sunnuntaina.

Satula.com Finland 1a5
Satulapaja Oy 3g21

Jos kouluratsastus on lähinnä sydäntä, on sekä lauantaina että sunnuntaina tarjolla Dressage Knockout. Mielenkiintoisen tästä tekee se että vastakkain ovat hevoset ja ponit 🙂 Pidän itse tästä konseptista, se luo mielenkiintoa kun näkee kaksi ratsukkoa yhtä aikaa radalla suorittamassa samoja tehtäviä.

Just Dressage 3e10
Smart Riders 3e21

Esteratsastuksesta kiinnostuneille on tarjolla perjantaina paitsi junnuluokka ja nuorten hevosten luokka, myös 125 cm ja 135 cm luokat. Perjantai on siis estekilpailuista kiinnostuneille se päivä, jolloin saa nähdä eniten lähtöjä. Mutta myös lauantaina ja sunnuntaina on nähtävää tällä saralla, sillä Team Eurohorses tarjoaa sekä Small Tourin että Big Tourin kaikkina päivinä. Horse Fair International CSI* by Safety System on kolmipäiväinen kansainvälisen tason estekilpailu, jonka ratamestarina toimii Johanna Mikkola.

Tmi Staffansbergin Talli
Ulla Vilen-Gunnarsson
3d5
Viking Skeppet 113 Oy  1a2

Ratsupoliisit ovat tuttuun tapaan mukana tapahtumassa – tällä kertaa tosin leikkimielisen hevosjalkapallo-ottelun merkeissä sekä lauantaina että sunnuntaina. Vai onko kisa sittenkään leikkimielinen…? Helsinki Horse Fairin fb-sivulla “jalkapalloilija” Katja Ståhl:

Kilpailuun poliiseja vastaan Katja lähtee otsa rypyssä: “Uhkaan ravilla, jollei käynti meinaa riittää.”

Helsingin poliisilaitos 1b1

Muista mielenkiintoisista näytteilleasettajista poimin alla olevat omalle listalleni. Samalla lipullahan pääsee myös muihin kuuteen messualueeseen tutustumaan, joten älä rajoita omaa messuretkeäsi vain hevosmessujen puolelle!

Back on Track Oy 6f164
Horze Oy    3g5
Hevari Oy      3f5
Parkanon Ratsutarvike     3e9

HHF liput

Ja pohjien uusimisesta kiinnostuneille: “Areenan hiekka on tapahtuman jälkeen myynnissä hyvään eli edulliseen hintaan. Määrä on noin 650 tonnia, myydään tarvittaessa myös useassa pienemmässä erässä. Kiinnostuneet, laittakaas viestiä myynti@finevento.fi.” Ei kun ostoksille!

Ps. Lippupaketti on nyt arvottu Aktiivi Cecil Ceen fb-sivusta tykänneiden kesken ja voittajalle ilmoitettu! Mikäli voittaja ei lippupakettia halua, arvonnassa on otettu huomioon varasijat, joista uusi voittaja sitten poimitaan 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: