Helsinki Horse Fair, kuolaimia ja satuloita

7 Mar

Viimeisenä pelkästään Hesan heppamessuja koskevista postauksista vähän jutustelua itselleni ajankohtaisista asioista, eli erityisesti kuolaimista ja satuloista. Jalustin.net -portaalin muissa blogeissa on kerrottu ostoksista enemmän, joten sieltä kannattaa käydä lueskelemassa niistä – itse ostin nimittäin vain omenan makuisia heppanameja Hevarilta ja välipalaksi poropiirakoita Kotileipomo Anna-Liisa Sorsalta 😀

Manskilta oli ainakin moni tehnyt onnistuneita ostoksia. Saksalainen firmahan on tähän mennessä totuttu näkemään vain HIHSissä.

IMG_2027

Olen havitellut Ceelle uusia kuolaimia. Tällä hetkellä sillä on käytössä vain Sprengerin Dynamic Aurigan RS -kuolain. Haluaisin toisen kuolaimen siihen rinnalle, vaikkakin Cee onkin pääsääntöisesti tyytyväinen noihin Sprengereihin. Olin vähän mietiskellyt nahkakuolainta ja kumikuolainta ja omppukuolainta ja ja ja… Eksyin HorseFairissa Cavallo pro shopin osastolle ja siellä oli myynnissä juurikin Beris-merkkisiä kuolaimia, joita oli katsellut netistä jo etukäteen.

Beris

Juttelin aika pitkäänkin Cavallon asiantuntevan myyjän kanssa ja nahkakuolain ei ehkä sittenkään ole se oikea Ceelle. Sen sijaan Beriksen uutuus-kuolain on valmistettu elintarvikemuovista. Ohuimmassa, mahdollisesti Ceen suuhunkin mahtuvasta kuolaimessa on sisällä vaijeri, muut muovikuolaimet ovat onttoja sisältä. Kuolaimissa on mukana tutit, jotta  kuolain ei nipsaise suupieliä.

Muovikuolain maksaa vain hieman yli 50 euroa, olin varautunut pitkälti yli satasen hintaan. Cavallolla on myös kuolainten vuokrauspalvelu! Näitä uutuuksiakin saa vuokrattua ja testattua sitä myöten sopivuuden omalle hevoselle. Tosi hienoa – luulen että vuokraan Ceelle ainakin viikoksi nämä ohuimmat ja ihanan taipuisat muovikuolaimet.

Tutustuin messuilla myös Satulapajan myymiin vatsapanssareihin. Ceehän tarvitsee panssarin aivan ehdottomasti isommille esteille. “Onneksi” niitä ei olla päästy talven aikana hyppäämään, eli olen säästynyt panssarin ostolta. Satulapajan verkkokaupasta löytyvät Jeremy Rudgen vatsapanssarit olivat aivan mahtavan tuntuista nahkaa – me like!

_O6V6054

Toinen mielenkiinnon aihe messuilla olivat satulat (kestoaihe, eikö totta!).  Satula.comin vuokrauspalvelusta jutustelin heidän kanssaan melko pitkäänkin. Yrityksellä on nettikauppa, viisi toimipistettä ja vielä ympäri Suomea suhaava satula-auto. He tarjoavat myös vuokrasatuloihin sovitusmahdollisuutta – joko heidän sovittamanaan, tosin niitä saa itsekin sovittaa viikon ajan ja näyttää sopivuutta kenelle sitten haluaakin.

satulacom

Satula.comin verkkokaupasta kaikki satulat joissa on maininta marginaaliverotus (käytetyt vaihtosatulat) tai alv 24 (uudet satulat) ovat sellaisia, jotka voi saada vuokralle. Sen sijaan satulat joissa on maininta välityssatula, eivät kuulu vuokrattaviin vaan ovat kirjaimellisesti välityksessä (eli jonkun muun omaisuutta). Satulan vuokrahinta vähennetään kokonaisuudessaan satulan ostohinnasta, mikäli sen päätyy ostamaan. Vuokra-aika on maksimissaan 6 kuukautta, joten ihan kokonaan ei satulan hintaa saa kuitattua vuokraamalla. Mutta kyllä kuuden kuukauden maksuaikakin antaa kivasti liikkumavaraa!

Muutama lisäkuva heppamessuista löytyy Tilves photographyn kuvasivustolta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: