Kouluvalmennus kevätauringossa (video)

19 Mar

Meillä oli tälla lauantaille viikottainen vakiokouluvalmennus sovittuna, kuusi ratsukkoa aikataulutettuna. Ja sitten tuli pakkanen ja kenttä oli jo sulanut ja… no näitä Suomen kevään normijuttuja. (Postauksen kuvat ovat kaappauksia videolta, joten laatu on sen mukainen…)

Tyyppasin eilen kuitenkin kentän ja totesin että mitä enemmän sitä käytti, sitä parempi siitä tuli. Kenttä on nimittäin jo hiekalla, mutta koska siinä on niin paljon kosteutta, on se kovahko. Valmennusta ei siis peruttu vaan osallistujat totesivat että tehdään sitten vaikka enemmän käynnissä. Mahtavaa sitoutumista!

Näyttökuva 2016-03-19 kello 15.41.27

Valmennuksen teemana oli pikkuaskeleet. Tempo oli hidas ja askeleet pidettiin pieninä ja välillä todella hitaina. Pyrittiin saamaan hevoset odottamaan ja pysymään satulan alla. Laukattu ei tänään ollenkaan, mutta koska valmennus oli muuten melko raskas kun hevoset kannattelivat itseään hitaissa askelissa, ei sitä voi sanoa hevostenkaan kaivanneen. Oikein olivat tyytyväisen näköisiä hepat ja samaa voi sanoa ratsastajista. Lähes poikkeuksetta kaikilla oli mennyt valmennus todella hyvin!

Näyttökuva 2016-03-19 kello 16.08.10

Tässä juutuubista löytyvä 17 minuutin video. En halunnut lähteä sitä yhtään lyhentämään. Väleissä on pieniä katkoja, kun videolta on poistettu kaikki kohdat, joissa näkyy toinen ratsukko. Eli niissä kohdin ei siis ole yritetty piilottaa muuta kuin se toinen valmentautuja 😀

Valmentajana meillä käy Emilia Kaikkonen. Voin lämpimästi suositella häntä – kuten moni muukin. Tänäänkin oli tallilla puhetta, että vasta Empun valmennuksissa on alkanut ymmärtää, mitä oikeasti pitää tehdä ja miten. Ensi perjantaina on seuraava kouluvalkku, jos vaan pohjat suovat!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: