Valmennuskuulumisia

28 Mar

Jokaviikkoiset valmennukset ovat jatkuneet. Kouluvalmennus oli pitkäperjantaina ja estevalmennus toisena pääsiäispäivänä (tänään maanantaina).

Jo jonkin aikaa olen epäillyt että Ceen koulusatula on epäsopiva. En oikein osaa sanoa onko se liian kapea, jonka vuoksi sen painopiste on väärä (nousee edestä) vai onko se muuttunut liian kaarevaksi, jonka vuoksi se ottaa kiinni pääasiassa vain satulan keskeltä. Vai molemmat.

Torstaina ennen kouluvalmennusta menin ilman satulaa ja Cee oli hyvä ❤ Ravissa pystyi istumaan tosi kivasti ja heppa toimi kuin ajatuksen voimalla. Laukka pyöri ihanasti ja siinä oli ponnua. Kouluvalmennus olikin sitten jotain ihan muuta.

Varustauduin valkkuun satulan alle laitettavalla geeliromaanilla, jonka ajattelin auttavan satulatilannetta. Sen sijaan se tuntui vaan huonontavan tilannetta. Tosin meillä oli ylimääräisiä häiriötekijöitä kuten vieras hevonen samalla kentällä ja juoksevia haalarikansalaisia kentän laidalla, mutta me ei päästy edes lähelle omaa tasoa valkussa.

Koko valmennus oli yhtä tuskaa, alta juoksemista, pohjetta vasten, pää ylhäällä, kiskomista, argh. Yritin olla pehmeä, yritin olla jämäkkä, yritin olla joustava, ihan sama vaikutus kaikilla. Ihan lopussa Cee oli kohtuullinen, mutta siltikin tuntui samalta millaista se oli joskus vuosi sitten. Aivan kamalaa.

Valkku2015

Kouluvalkussa 2015 juostaan, juostaan.

Valkku2014

…tosin kouluvalkun 2014 kuvasta ollaan tultu jo pitkälle 😀

Koulu2015

Ja osataan me nykyään mennä nätisti ja kevyellä tuntumallakin ❤

Onneksi lauantain ratsastus (estesatulalla) nollasi tilanteen ja Cee oli jälleen oma pehmeä itsensä. Nyt tosin syyttävä katse osoittaa koulusatulaa kohti…. *huoh*

Tänään maanantaina oli sitten vuorossa estevalmennus. Ennen valmennusta mietin vaan että miksi ihmeessä mä aina ilmoittaudun näihin valmennuksiin kun nytkin jännittää niin että hyvä kun henkeä saa! Eikö pääsis helpommalla kun vaan toteais että ehkä mun ei tarvii olla edes ok estehyppelyissä ja antaa jonkun muun hypätä Ceellä? Jännitti siis ai-van hulluna, varsinkin kun näin miten pöllöjä edellisen ryhmän hepat oli – siellä tuli pukkia ja jalkaa ja stoppia ja vaikka mitä.

En siis lähtenyt mitenkään suurin toivein vaan ajattelin että jos selässä pysyn niin hyvä juttu! Alkuun olinkin kuin rautakanki selässä, jäin jälkeen varmaan joka hypyssä, yritin kontrolloida jokaisen hypyn hitusenkin (tai ehkä jopa estää jokaisen hypyn?!). Kun oltiin menty kaikkia esteitä ja päästiin tekemään ensimmäistä kunnon ratatempoista tehtävää, kaikki loksahtikin paikoilleen.

Yhtäkkiä olin mukana hypyissä, laukka rullasi ja paikat osui hienosti tai vaikka ei osunutkaan täysin priimapaikkaan, niin hypättiin sitten kauempaa tai lähempää ja silti meni hyvin! Olin kyllä niin onnellinen ja tyytyväinen kun taas tuli osallistuttua 😀 Myös Cee vaikutti tyytyväiseltä hyppelyihin ja se on kyllä edistynyt aivan huimasti! Hieno polle ❤

2013

Ratalaukkaa kesällä 2013 etupainoisena.

2016

Ratalaukkaa keväällä 2016, paino huomattavasti paljon enemmän takaosalla.

Advertisements

2 Responses to “Valmennuskuulumisia”

  1. Saara / Prosessiratsastaja March 28, 2016 at 5:40 pm #

    Olipa kiva postaus kun laitoit noita vanhempia kuvia vertailun vuoksi. Kannattaa tsekkauttaa se satula, jos hevonen reagoi siihen noin paljon niin se voi tosiaan kipeytyä isommin… trust me I know. Geeli voi tehdä sen vaan ahtaammaksi. Sinulla on kyllä maailman kaunein suokkiputte! ❤

    • TKa March 28, 2016 at 6:05 pm #

      Joo, satularumba on valitettavan tuttua… Onneks on hevonen, joka selkeästi ilmoittaa jos se on epäsopiva, niin kuin just juoksemalla alta pois. Laitoinkin jo edellispäivänä kyselyä yhdestä Amerigosta, josko vaikka se olisi sopiva 🙂 Ja kiitti, Cee on ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: