Hevoset-messut Tampereella, estekisatunnelmia

4 Apr

Blogissa messuillaan vielä hetken aikaa ennen muihin aiheisiin siirtymistä 🙂

Sunnuntai-iltapäivä vierähti vauhdikkaasti kahden esteluokan seuraamisen merkeissä. Ensin olivat vuorossa nuoret hevoset, 5-vuotiaita oli mukana yksi ja loput olivat 6- tai 7-vuotiaita. Samaan aikaan kun nuoret hevoset pääsivät tutustumaan ratsain rataan, oli vielä oriesittely kesken. Hetken aikaa jännitti, että mitähän tästä oikein tulee – juokseeko kohta ori vapaana ja yrittää syödä nuorison. Onneksi ori käyttäytyi kuitenkin mukavasti ja nuoretkaan eivät oria hätkähtäneet, kovasta äänestä huolimatta.

Tulokset löytyvät Equipestä ja ainakin toistaiseksi luokat voi katsella jälkikäteen myös Ruutsalo-teeveestä. Uusin palvelussa näkyvä lähetys alkaa nuorten hevosten luokasta, jossa 110 cm esteet hyppäsi 5-vuotias ja loput ratsukot 120 cm korkeudella. Kuvia sunnuntain kahdesta ekasta luokasta löytyy Tilves photographyn kuvasivustolta.

Sandra Lähde voitti nuorten hevosten luokan kuusivuotiaaksi kääntyneellä Fanita-tammallaan. Helsinki Horse Fairissä sama pari oli neljäntenä, 4 virhepisteellä I vaiheesta. Video on juuri HHF:n luokasta.

fanita

Molemmissa luokissa ratsastajat esittivät siistiä ratsastusta ja jälkimmäisen luokan rata vaikutti alkuun jopa liian helpolta. Tuntui että jokainen ratsukko teki puhtaan radan ja pääsi uusintaan. Sitten tilanne kuitenkin muuttui ja uusinnassa oli lopulta 130 cm luokassa 8 ratsukkoa (20 lähti perusradalle). Yksi ratsukko tuli hylätyksi perusradalla kahden tottelemattomuusvirheen vuoksi. Molemmat kiellot tulivat kolmosen okserille, joka oli täysin perusokseri, mutta ehkä hyppysuuntana vaikea (poispäin verryttelystä ja kohti yleisöä). Molempien luokkien ratapiirrokset löytyvät ainakin toistaiseksi kilpailun sivulta Equipestä.

130 sentin luokan voitti tuttuun tapaan Jukka Rantanen. Tällä kertaa voittoisa hevonen oli Cadanz, 9-vuotiaaksi kääntynyt ruuna. Alla muutama kuva ratsukosta uusintakierrokselta ja palkintojenjaosta (lisää kuvia Tilves photographyn kuvasivustolla).

cadanz1

cadanz2

cadanz3

Vaikka estehyppelöt ovat tällä tasolla viihdyttäviä katsella, niin moneen kertaan tuli vieressä istuvan kaverin kanssa todettua, ettei kisoissa nähdyillä hevosilla näin harrastelijan taidoilla tulisi edes mieleen yrittää ratsastaa. Jätetään nämä korkeudet ja hevoset näille taidokkaille ja kylmähermoisille esteratsastajille suosiolla 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: