Kisakuume nousee, esteet

27 Apr

Noin! Cee on nyt ilmoitettu kaksiin kisoihin, estehyppelöihin tulevana lauantaina ja koulukarkeloihin siitä viikon päästä. Esteet ohjastaa lainakuski, sillä itse olen sekä tuomarina että ratamestarina kyseisissä kisoissa. Koulussa kaverini starttaa HeC-luokan ja itse menen sitten HeA-luokan. Viikon sisällä Ceellä on siis neljä kisastarttia, joten eiköhän niillä pärjätä taas vähän aikaa 🙂

Esteissä on edistys ollut varsin mukavaa, sillä lähes läpi koko talven on päästy hyppäämään edes jonkinlaisia tehtäviä. Varsinaista korkeutta ei ole hypätty, mutta erilaisia tekniikkaharjotteita sitäkin enemmän. Viime syksynä Cee starttasi ensimmäisen 70 cm luokkansa ja tänä keväänä päädyttiin siihen samaan. Alle otetaan 60 cm luokka (A.2.0-arvostelulla) ja pääluokaksi 70 cm (367.1-arvostelulla).

Valmentajan neuvot kisaan olivat:

  • ennen 60 cm luokkaa vain pari hyppyä, muuten normaali sileän verkka
  • 60 cm luokka toimii varsinaisena verryttelynä, eli annetaan laukan rullata ja pidetään huolta että heppa ei väsähdä
  • ennen 70 cm luokkaa jälleen pari hyppyä luokan korkeudesta, erittäin lyhyt verkka muuten
  • 70 cm luokka pääluokkana

Viimeisimmässä Marin estevalmennuksessa Cee hyppäsi kaikki esteet täysin virheettä. Tähän mennessä joka kisassa on tullut yksi harmittava takajalkavirhe. Nyt ainakin valkkujen perusteella siitä olisi päästy, sillä takajalkavirheitä ei näkynyt. Eilen oli vielä viimeinen Sarin estevalmennus ja nyt pitäisi olla valmis kisoihin!

Tässä eilisen valmennuksen videopätkä (vesisateessa).

Viime viikon valmennuksessa otettiin käyttöön myös meidän uudet kisasuojat. Olin säästellyt niitä ja päätin ottaa ne nyt ajoon, ettei tule sitten yllätyksenä kisoissa jos ne vaikka olisivatkin olleet jotenkin epäsopivat. Eivät olleet 🙂 Uusina kisasuojina ovat nyt Back on Trackin Royal-sarjan suojat.

Bot1

Aiemmin Ceellä on ollut käytössä Eskadronin suojat. Etusuojat ovat vielä kohtuullisen hyvässä kunnossa vaikka ovatko jo kolme vuotta vanhat. Takasuojia onkin kulunut jonkinverranenemmän. Eskan takasuojat kuluivat puhki melkeinpä kuukaudessa, ei siis enää niitä meille. Sen jälkeen olenkin käyttänyt halvempia Horse Comfortin ja Horzen suojia ennen näitä BoTeja.

Ekan käyttökokemuksen jälkeen suojat tuntuvat hyviltä. Ceen suojat ovat full-kokoa ja etujaloissa ne riittävät juuri viimeiseen kiinnitysnappulaan. Takajaloissa full-kokoiset suojat menevät helposti keskimmäisiin nappuloihin. Olen jotenkin pitänyt Ceen takajalkoja isompina kuin etujalkoja, mutta näissä suojissa siis näin – etusuojat tuntuvat pienemmiltä kuin takasuojat.

Bot2

Suojien kestävyyttä pääsen taas arvioimaan vasta myöhemmin – tosin kun kyseessä on kisasuojat, niin nehän otetaan esille vaan pyhänä ja kisoissa 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: