Onko elämää kisaviikkojen jälkeen?

15 May

Ollaan Ceen kanssa harjoiteltu ja valmentauduttu koko talvi ahkerasti ja talven treenikausi huipentui kahteen menneeseen kisaviikonloppuun. Tavoitteet saavutettiin sekä esteissä että koulussa, joten olikin hyvä pitää kisojen jälkeen kevyempi palautteluviikko. Tästähän lähti liikkeelle kuitenkin seuraava puolen vuoden treenikausi, joka tulee toivottavasti huipentumaan seuranmestaruuksiin syksyllä. Viimeisen kisapäivän jälkeen meidän viikko on kulunut vaihtelevissa puuhissa, tässä poimintoja viikon ajalta…

Sunnuntaina hölläiltiin. Käytiin talutuskävelylenkillä, jolla päädyttiin laitumelle nautiskelemaan vartiksi vihreätä herkkua.

Laitumella

Maanantaina oltiin ohjatulla tunnilla, vuorossa oli esteitä. Aika haastaviakin tehtäviä tehtiin, alla olevassa kuvassa on esitetty yksi variaatio. Pystyesteet oli alkuun ristikoita, tunnin edetessä niistä tehtiin pystyjä. Ylin pysty oli meillä tunnin lopussa arviolta 70 sentin korkuinen, keskimmäinen pysty ja alareunan okseri himpun verran pienempiä. Cee oli oikein hyvä ja ratsastajakin sen jälkeen ok, kunhan pääsi taas estehyppelyn juonesta kiinni!

rata

Tiistaina Ceellä oli kengitys. Saatiin viralliset kesäkengät alle (kengät joista hokit oli ruuvattu pois kestivät kuin kestivätkin katkeamatta tähän asti). Vielä ei laitettu alle pohjallisia eteen, yritetään nyt päästä vähän pidempään ilman niitä, kun on luvattu kosteampia kelejäkin. Jos Cee alkaa kovasti arkoa kavionpohjia, niin laitetaan ne pohjalliset sitten. Iltasella jumpattiin kaikki askellajit läpi kevyesti kentällä.

Kengitys

Keskiviikkona Ceellä oli raspaus. Sitä varten eläinlääkäri antoi shettis-annoksen rauhoittavaa. Suu oli siisti, posket olivat tosi hyvässä kunnossa. Hampaissa ei ollut tällä kertaa koukkuja eikä piikkejä. Oikealla ylhäällä oli yksi hammas kasvanut vähän enemmän kuin vastinkappale ja vasen kulmahammas oli hieman lohjennut. Edellisestä raspauskerrasta oli puoli vuotta ja seuraavan kerran hampaat huolletaan taas kuuden kuukauden päästä. Keskiviikkona Ceellä oli siis vapaapäivä treeneistä.

Seitinohuet

Torstaina ei suuhun kuolaimia laitettu, vaikka hampaita ei kovinkaan paljon tarvinnut hoitaa. Niinpä puuhasteltiin kentällä puomien avulla riimussa. Keilojen väleissä tehtiin väistöjä maastakäsin ja loppuun syötiin vähän vihreätä herkkua. Torstaina oli Ceen synttäripäivä – heppaherra täytti yhdeksän vuotta ❤ Siitä hyvästä tarjoiltiin tallilla ratsastajille pullaa/mehua ja hevosille keksejä/näkkäreitä. Ceen koulusatula lähti sovitukseen ja jäikin sovittajalle saman tien.

Syndemies

Perjantaipäivä näytti alunperin siltä, että hyvä kun ehdin hepan liikuttaa. No niinhän se sitten meni ihan toisenlaiseksi koko päivän kulku ja loppujen lopuksi pääsin puolen tunnin kouluvalmennukseen! Emppu tuli valmentamaan muita ratsukoita ja kun notkuin kentän laidalla surkean näköisenä, sai hän järjestettyä seuraavan paikan aikataulut uusiksi. Näin päästiin harjoittelemaan työskentelypiruetin (laukassa!) alkeita! Cee oli superhieno! (Kuva koulukisoista viime viikonlopulta)

Laukkaa

Launtaina käytiin kaverin kanssa maastolenkillä. Mentiin kaikkia askellajeja ja ensimmäistä kertaa tänä keväänä ravattiin alamäkeen. Tuntuma oli tosi hyvä, tasapaino on edelleen kehittynyt viime syksystä. Laukka ei irronnut “täysillä”, vaikka kuinka tarjosin ohjaa ja maiskutinkin jopa. Ehkä kivet vähän tuntuivat kavionpohjaan? Normaalisti Cee kysyy ainakin kerran ohjasta, että voitaisiinko mennä vielä kovempaa. (Kuvassa Cee lenkin jälkeen tarhassa katselee kun liikutan tallikaverin heppaa. Olisi maistunut sittenkin vielä toinen liikuntatuokio? :))

LisaaViela

Tänään sunnuntaina mentiin taas kentällä, kaikki askellajit läpi. Laukka pyöri kivasti ja irtosikin pohkeesta eteen ihan ok. Työskenneltiin ehkä kolme varttia ja Cee vaikutti oikein tyytyväiseltä. Mentiin ilman alaturpista ja yläturpiskin oli vain näkönä. Soviteltiin paria koulusatulaa, kumpikaan ei sopinut että olisi edes voinut koeratsastaa. Tästä se satulan etsintä taas alkaa… *huokaus*

Satulansija

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: