Kouluvalmentajana Emilia Kaikkonen

14 Jun

Niin kuin olette ehkä jo aikaisemmin blogista lukenut, meidän kouluvalmentajana toimii Emilia “Emppu” Kaikkonen. Ollaan valmentauduttu hänen kanssaan jo reilut kaksi vuotta – aika rientää kyllä niin nopsaan! Koko sen ajan kun Ceen kanssa ollaan treenattu, olen käynyt sekä ratsastuskoulun ohjatuilla tunneilla että myös valmennuksissa. Nykyisin käyn kahdella viikottaisella ohjatulla tunnilla ja Emppu käy lähes viikottain katsomassa tilanteen missä mennään. (Kuvassa Emppu yhden valmennettavansa kanssa kisoissa ohjaamassa verryttelyä.)

EmppuValkku

Empusta sain suositukset yhden kaverini kautta. Kysyin häneltä ketä kotona käyvää valmentajaa hän voisi suositella tällaiselle suokki-tätiratsastajalle ja hän kertoi heti että Emppua ehdottomasti. Omaan tapaani (ärsyttävän yksityiskohtainen!) etsin tietoa Empusta netistä – tuloksia, kuvia, videoita – jotta pystyin varmistumaan siitä että pidän hänen ratsastustyylistään. Suomessa on monia valmentajia, joiden ratsastuksesta en pidä. Voi olla että he ovat hyviä valmentajia ja saavat oppilailleen hyviä tuloksia, mutta minä haluan myös omaan ajatusmaailmaani sopivaa opetusta. (Ai minäkö kukkahattutäti 🙂 )

Ensimmäinen valmennuskerta oli huhtikuussa 2014. Tässä siitä näytekuva. Alkuun Ceen kanssa esitettiin ainoastaan tätä kaula/leukaperät lukossa -asentoa. Selkä ei todellakaan toiminut optimaalisesti enkä itse ainakaan parantanut asiaa vetämällä aina sisäohjasta kaulan taivutukselle. Tässä oli aikamoinen työmaa Empulle, mutta onneksi hän on jaksanut käydä meitä ohjaamassa joka viikko ja jotain on alkanut myös tapahtua! (Ps. Alkuun kuvittelin että Cee oli tässä kuvassa hienon näköinen 😀 )

Huhti2014

Empulla on plakkarissa useita SM-tason mitaleita, aina kultaisesta siihen himmeimpään. Korkein kilpailutaso hänellä on Intermediaire I, jolta hänellä on useampi voitto ja sijoituksia. Tällä hetkellä hän kouluttaa 6-vuotiasta Qalisko KS -ruunaa kouluratsuksi. Tässä ratsukko viimeksi Laaksolla Dressage Team Traversin kisoissa kuvattuna.

Emppu1

Empun tyylissä pidän eniten siitä että hän katsoo ensin miltä hevonen näyttää. Jos hevonen näyttää hyvältä, katsotaan miltä ratsastaja näyttää. Jos hevonen ei näytä hyvältä, katsotaan miltä ratsastaja näyttää. Kaikki tiethän johtavat sylttytehtaalle eli viime kädessä ratsastajaan, joka vetää, puskee, työntää, tuuppaa, heiluu, horjuu tai muuten vaan häiritsee hevosta.

Jos sekä hevonen että ratsastaja näyttää hyvältä, Emppu aina sanoo että nyt näyttää hyvältä ja kysyy perään että tuntuuko se hyvältä. Eli varmistetaan vielä että se mitä näkee, on myös se mitä ratsastaja tuntee. Ehkä eniten valmennuksista olenkin oppinut tuntemaan ne askeleet kun Cee oikeasti menee hyvin. En katso niskaa, en kysy keltään muulta vaan tunnen. Alla kuva meidän ensimmäisestä HeA-tason radasta tältä keväältä.

SuperCee

Ensimmäinen valmennusvuosi opeteltiin menemään hiljempaa, toinen vuosi opeteltiin peräänantoa ja nyt alkanut kolmas vuosi on alkanut kokoamisen merkeissä. On aivan mahtavaa huomata miten paljon ollaan Ceen kanssa opittu ja miten paljon ollaan hyödytty Empun valmennuksista!

Tässä valmennuksen tulokset konkreettisesti:
2013/lokakuu HeC 46,92 % (ennen valmennuksia)
2014/syyskuu HeC 61,67 % (valmennusta takana puolisen vuotta)
2015/lokakuu HeB 68,261% (valmennusta takana noin 1,5 vuotta)
2016/toukokuu HeA 56,481% (valmennusta takana pari vuotta)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: