Pikku pomppuja ja estesatulan uudet säädöt

20 Jun

Satula.com kävi meillä viikko sitten, kuten aiemmin jo kirjoittelinkin. Satulansovittajan tuomio estesatulasta ei ollut täysin positiivinen sopivuuden suhteen. Niinpä satulaan on nyt laitettu täytettävä romaani, jossa on yhdet täytepalat koko matkalta ja lisäksi leikkasin pienet palat täyttämään satulan keskiosaa. Tässä ristikolta kuvattuna romaani näkyy ehkä parhaiten satulan alla.

romaani

Ihan en ole varma onko tuo riittävä täyte – voi olla että joudun hankkimaan satulan alle täytettävän karvaromaanin. Karvaahan olen aikaisemminkin käyttänyt tässä satulassa mutta se on nyt siirretty koulusatulan alle. Jos tarvitsen täytettävän karvaromaanin, luulen että päädyn tähän Horzen malliin. Ceellä on käytössä nyt tästä samasta malli ilman täyttömahdollisuutta ja olen ollut vakuuttunut romaanin hyvästä laadusta.

horzePerjantaina meillä piti olla pitkästä aikaa Marin estevalmennus. Valitettavasti valmennus peruuntui 😦 Koska porukka oli kuitenkin jo tullut tallille, päätimme laittaa esteet kentälle. Mietin nopeasti jonkinlaiset esteharkat päässäni ja laitoimme esteet sen mukaan kentälle. Tässä piirros esteistä ja radasta.

rata

Alkuun otettiin ristikkoa isoilla ympyröillä kumpaankin suuntaan. Cee oli todella paljon pohkeen takana ja mietin että mitähän tästä itsenäisestä räpellyksestä taas oikein tulee… Aina välillä Cee eteni omalla moottorilla ja sitten hiipui taas. Yritin kevyttä istuntaa, yritin istua syvemmälle satulaan, yritin tehdä siirtymiä, yritin pyytää sitä eteenpäin. Oli taas aikamoista tarpomista koko treeni.

Heti kun sain kohtuullisen ristikon ylityksen oikeaan suuntaan, se oli siinä.

ristikko_oikea

Sama juttu vasempaan, yksi kohtuullinen kerta riitti.

ristikko_vasen

Toisena harjoituksena otettiin ristikko vasempaan radan poikki, käännös oikealle ja siitä vinottain oleva pysty perään. Otettiin tämä muutamaan kertaan.

1_ristikko

1_pysty

2_ristikko

2_pysty

Kolmantena harjoituksena tultiin okseri yksittäisenä. Cee hyppäsi sen ihan ok jo heti kerrasta, otettiin toinen kerta perään. Viimeiseksi mentiin rata ja koska se oli ihan kohtuullinen, niin jätettiin harkka siihen. Periaatteessa olisin voinut mennä radan vielä korotetullakin korkeudella, mutta olen vähän arka itsekseni menemään isompia – jos tuleekin ongelma eteen, niin en välttämättä osaa korjata sitä itse. Ja kun Cee oli aika tahmaisen tuntuinen, oli tämä ehkä paras ratkaisu tähän kohtaan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: