Video kertoo kaiken?

25 Jun

Viime sunnuntaina oli kouluvalmennus. Laitoin kameran jalustalle tallentamaan kentän laidalle, ajatuksena saada kaksi kärpästä yhdellä iskulla – lahjomatonta todistusaineistoa omasta ratsastuksestani ja sovituksessa olevasta koulusatulasta. Kumpikin tavoite toteutui, tosin hieman eri tavoilla.

Varoitin valmentajaa siitä, että meillä on sovituksessa oleva satula, jonka sopivuudesta en ole varma. Siihen siis pitäisi kiinnittää erityistä huomiota. Niinpä valmennus aloitettiin ratsastajan jumpalla. Satula vaikutti ahtaalta karvan kanssa  (sovittaja oli suositellut karvaa alkuun, ennen kuin selkä nousee vielä enemmän), joten ratsastaja alas, karva pois, ratsastaja selkään ja arviointi uudelleen. Ilman karvaa satula painui liian alas, joten ratsastaja alas, karva tilalle, ratsastaja selkään ja jälleen arvioitiin. Päädyttiin siihen, että tällä kombolla kokeillaan ja tunnustellaan/katsotaan valmennuksen aikana liikettä.

Jo heti ensimmäisessä satulan koeratsastuksessa kiinnitin huomiota Ceen lapaläskeihin ja niiden puristumiseen satulan ulkopuolelle. Vähän liike tuntui tahmealta, mutta arvelin sen johtuvan uudesta ja erilaisesta satulatuntumasta. Toisessa satulan testiratsastuksessa huomasin että laukka ei oikein meinannut pysyä yllä. Ja viimeinen niitti oli sunnuntain kouluvalmennus – erityisesti vastalaukat olivat huonoja ja ravissa etujalkojen askel tuntui töksähtävän maahan.

Niinpä se satula, mikä tuntui aivan mahtavalta omaan takapuoleen, joutui palautukseen. Tosin, juteltuani satula.comin asiantuntijoiden kanssa, olisi kannattanut vielä kokeilla vastinhihnojen toista sijoitustapaa, joten voi olla että käyn hakemassa sittenkin sen satulan vielä toiseen sovitukseen… Tällä viikolla hain nimittäin vielä pari satulaa sovitukseen ja tattadattadaa… ne eivät sopineet Ceen selkään sitten mitenkään päin. Grr.

Entä se oma ratsastus, miltä se sitten näytti…? No, sanotaan niin, että onneksi käyn ohjatuilla tunneilla kaksi kertaa viikossa ja sen lisäksi käy valmentaja lähes viikottain. On nimittäin edelleen aika paljon tekemistä! Varsinkin alkuun oli aika epätasainen käsi (ja näyttäytyi siellä se vasempaan kierrokseen taaksepäin ratsastava sisäkäsikin), lopussa se oli huomattavan paljon parempi. Laukassa ylävartalo seilaa aivan liian paljon ja takapuolella oli hirveän näköistä puskentaa eteeenpäin. Puolustukseksi voitaneen sanoa, että laukassa joutui pyytämään eteenpäin aivan hirveästi, mitä valmentajan kanssa epäiltiin johtuvaksi nimenomaan satulasta. Ilmeisesti istunta ei aivan noin karmaiseva ole normitilanteessa (nykyisellä estesatulalla).

No mutta, pitemmittä puheitta – tässä video kauhisteltavaksenne 😉 Videon leikkaustapa johtuu valmennuksen toisesta ratsukosta, joka on pyritty leikkaamaan pois kuvista. Siksi vain näin lyhyitä klippejä.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: