Ypäjä NBCH Hankkija Finnderby 2.7.

3 Jul

Lähes kaikki kynnelle kykenevät matkustivat tällä viikolla Ypäjän kuntaan, perinteiseen Finnderbyyn. Tänä vuonna tapahtuma toimi myös PM-kisojen näyttämönä, joten väki- ja hevosmäärä oli sitäkin suurempi. Ruuhkia uhmaten starttasimme silti lauantai-aamuna seiskalta kohti heppakarkeloita. Ja viihdyimmekin ihan koko päivän nautiskellen hienoista hevosista ja upeista suorituksista.

Aamupäivä vietettiin seuraten pararatsastusta, siis kouluratsastuksen parissa. Pararatsastajilla tuntuu olevan ihan oma juttunsa – kannustaminen ja ilo toisten menestyksestä oli aivan mieletön. ❤ Alla  Rion olympialaisiin osallistuvan Jaana Kivimäen voittoisa kouluohjelma lauantailta. (Ps. Muut päivän videot löytyvät juutuubi-kanavaltani.)

Ekan Prix de Back on Track -paraluokan voitto meni Latviaan, Rihards Snikus.

Snikus

Tokan luokan voitto tuli Suomeen, Jaana Kivimäki.

Kivimäki

Kolmannenkin luokan voitto Suomeen, Teija Kurikka.

Kurikka

Lounaan jälkeen käytiin ihmettelemässä expo-aluetta. Yllätys, yllätys, mukaan tarttui satulaesite (Pariani) ja satulasepän yhteystiedot. Vielä sokerina pohjalla… Eräs täysin tuntematon Finnderby-kävijä kuuli kun selostin kaverilleni meidän satulaongelmia ja nyt meille on mahdollisesti tulossa hänen satulansa sovitukseen. 🙂 Oli kyllä aika hauska sattuma! Ja aika hauska on italialaisen satulan youtubesta löytyvä mainoskin – tosin kun koeistuin satulan niin juuri noin mukavalta se tuntuikin istua.

Kenttäkisojen maasto-osuus oli tietysti käytävä katsomassa. Junnujen vaativa B:ssä oltiin ennen vesiestettä ihan radan vieressä. Este ei siinä kohden näyttänyt järkyttävän isolta kun seistiin vähän esteen yläpuolella pienellä kumpareella. Mutta oli se sitä silti 😀

Junnujen suomenmestari Eirin Losvik esteellä juuri ennen vettä.

Losvik

Sennujen SM-luokassa oltiinkin maalissa/viimeisellä esteellä katselemassa. Kaikki sinne asti päässeet hevoset näyttivät oikein hyväkuntoisilta. Yhdellä tosin askel ei sopinut ja hevonen astui takajalalla etukengän irti (videolta kuuluva ratsastajan huudahdus). Maalissa pystyi aistimaan valtavan adrenaliinin määrän, joka joillakin ratsastajilla jylläsi radan aikana.

Sennujen suomenmestari Sanna Siltakorpi tulossa maaliin. Maali oli muuten ihan viimeisen esteen jälkeen. Ei paljon enää himmailla tai kiihdytellä sen jälkeen.

Siltakorpi

Päivän viimeisenä tapahtumana katseltiin vielä Finnderby-luokka. Se oli jännittävä kuten aina ja kun yleisöä vielä oli todella paljon, oli tunnelma ihan superhieno. Luokassa oli vain yksi puhdas suoritus, kakkosellekin tuli yksi aikavirhe. Mielenkiintoista sinänsä, tälläkin tasolla ne perusasiat jylläävät. Älä häiritse hevosta. Älä nypi ja käytä samalla pohjetta. Pysy hypyssä mukana. Hyppää keskeltä estettä. Ennakoi.

Luokan voittaja John Antell.

Antell

Kakkoseksi Mikael Wahlman, harmillisesti yksi aikavirhe.

Wahlmann

Kolmoseksi Anna Hassö, Suomen kentän maajoukkuevalmentaja.

Hassö

Päivä oli hauska, vaikka kotiin lähdettäessä jalat olivat aivan soossina. Itsessä oli hauska havaita sellainen tuntemus, että ei tällaiset karkelot kiinnosta lainkaan kilpailijana. Katsojana kyllä, mutta ei mitään hinkua osallistua kisaajana. Monella sen sijaan haaveena on osallistua isoihin kisoihin ja esiintyä ison yleisön edessä. Ei mulla. Ne nurkkakisat on aivan riittävät. Tai ylipäätään vaan ratsastelu riittää 😀

Postauksen kaikki kuvat (c) Tilves photography, videot ovat omiani. Lisää kuvia Tilveksen kuvasivustolta.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: