Elämäni hevoset osa 5/5

6 Jul

Vihdoin ollaan päästy Elämäni hevoset -sarjan viimeiseen osaan! Viimeisenä mutta ei todellakaan vähäisimpänä esittelyssä on tanskalainen puoliveri-ruuna Silas.

Silas

Silas tuli meille Kangasalta. Silas myytiin jo jäähdyttelevänä hevosena, sillä sen toinen etujalka ei kestänyt enää täyttä estetreeniä. Siitä huolimatta se maksoi n. 20 tuhatta markkaa (eli melkein 3 500 euroa). Siskoni sai ruunan rippilahjaksi, mutta sen jälkeen kun meille tuli toinen hevonen, sain minäkin ratsastella Silaksella aika paljon.

Silaksella on hypännyt isoimmat esteeni ja käynyt ekat kisat sekä koulu- että esteratsastuksessa. Ekoissa koulukisoissa ei ollut hanskoja käsissä, mistä jouduinkin tuomarin puhutteluun. Estekisoista en juurikaan menestystä muista. Ei tainnut olla ihan ykköslajini silloinkaan.

Silas kisat

Kisoihin mentiin ratsain. Siis ratsastettiin noin 10 kilsaa kisapaikalle, tehtiin suoritus ja lähdettiin ratsain sama kymmenen kilsan matka kotiin. Mahtoi olla hepoilla rautainen kunto silloin!

Isoin hyppäämäni este oli vähän toista metriä – ehkä 110 tai 120 cm. Aika kultaa muistot, joten varma en korkeudesta enää ole. Liekö ollut mitään mittausvälinettäkään paikalla. Siskoni laittoi esteet ja minä tyttö hyppäsin. Silas kyllä hyppäsi hyvin, mutta en ollut kummoinen esteratsastaja silloinkaan. Putosin useamman kerran – yhden kerran tipuin jopa hevosen etujalkoihin ja raahauduin siinä joitakin metrejä ennen kuin hevonen pysähtyi. Mutta nuorena sitä ei pelännyt vaan kiipesi vaan uudestaan kyytiin ja ei kun toistoja, toistoja.

Muistan Silaksen ruokavaliosta vain sen, että se söi massiivisen määrän kauraa päivässä. Jollen väärin muista niin se sai 6 litraa aamulla ja toisen mokoman illalla. Sen lisäksi melassi-siirappia ja pellavansiemenlimaa. Ja tietysti heinää. Heinää annettiin muistaakseni neljä makkaraa kerralla, olisiko kolme kertaa päivässä annettu. Arvelen että se sai heinää siis reilut 12 kiloa päivässä. Silas oli iso hevonen kyllä mutta ei kyllä kerännyt massaa erityisen herkästi.

Silaksen kanssa harrasteltiin enimmäkseen esteitä ja käytiin maastossa. Myös Postiratsastukseen se osallistui. Silas oli kauhean helppo hevonen ja oikein mukava ensimmäinen harrasteratsu. Silas on myös taivaslaitumilla ollut jo pitkään. ❤

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: