Toinen sija aikuisten ratsastuskurssin estekisoista!

16 Jul

Tämä oli nyt jo viides vuosi *oho* kun olin aikuisten ratsastuskurssilla. Homman nimi on leiri aikuisille ilman yöpymistä, siis päiväsaikaan tapahtuva leiri. Kurssipäivät koostuvat kahdesta ratsastustunnista ja yhdestä teoriatunnista, tallitöistä, ruokailuista ja yleisestä hengailusta. Hengailusta saatiin tänä vuonna nauttia vähemmän, koska kurssilaisia oli sen verran vähän että hommia riitti.

Kurssilla mennään koulua ja esteitä, leireilevät käyvät maastossa kerran ja aikaisempina vuosina on hypätty myös maastoesterata. Nyt uusi kenttä söi kulman maastoesteradasta ja sitä voi käyttää vain “oikeasti osaavat”, sillä radassa on tällä hetkellä noin metrinen alas-/ylöshyppy.

Kurssiviikon päättää perinteisesti estekisat, tänä vuonna kurssilla oli lisämausteena perjantaina myös koulurataharjoitus aamusta. Koulurata oli kiva lisä viikkoon, sillä aika moni aikuisratsastaja on kiinnostunut myös kouluratsastuksesta ja jaksaa keskittyä kulmiin ja kaariin ja huolelliseen ratsastukseen. Ohjelma oli myös tosi helppo, joten siitä ei varmasti kukaan saanut ahdistuskohtausta muistamisen suhteen.

Estekisat vedetään aina läpi alemmilla korkeuksilla kuin mitä viikon aikana on treenattu. Ne eivät siis samalla tavalla ole kisat vaan enemmänkin rataharjoitukset. Mutta kyllä niissä silti ruusukkeet jaetaan 😉

2012 olin ekalla kurssilla, sillä olin aloittanut koko ratsastusharrastuksen uudelleen vasta edellisen vuoden kesällä. Omasta hevosesta en vielä tässä vaiheessa edes unelmoinut, vaikka se sitten reilu puoli vuotta tämän jälkeen tulikin ❤ Viivi on turvallinen tätikuljetin joten se oli varma valinta ekaksi kisahevoseksi. Rennolla ohjalla kun antoi mennä niin tässä vaiheessa kesää Viivi muisti jo radan itse eikä tädin tarvinnut kuin pysytellä kyydissä. Tuloksena kolmas sija. Viivin ilme ei kerro ihan kaikkea – on sillä ihan lempeitäkin ilmeitä 😀

2012

2013 oli meidän ekat kurssikisat Ceen kanssa. Kavioliittoa oli takana kolmisen kuukautta ja opeteltiin vielä ihan kaikkia asioita. Ceehän ei siis ollut hypännyt juuri mitään tullessaan, joten tässä vaiheessa oltiin tyytyväisiä siihen että se hoksasi esteitä olevan enemmän kuin yksi 😀 Ekojen kisojen tuloksena neljäs sija ja onnellinen kuski sekä heponen.

2013

2014 kisattiinkin helteisessä kelissä. Yritin mennä urku auki mutta ainut tulos oli että tultiin kurveista ulos kahva edellä. 🙂 Meni siis kaarteet vähän pitkiksi. Olisi ehkä kannattanut vain tehdä siistit ja lyhyet tiet. Kolmas sija kuitenkin!

2014

2015 kurssiviikko päättyi leirikisoihin sadekelissä. Sade ei haitannut muuten mutta kentän liukkauden vuoksi päädyttiin aika mini-miniesteisiin. Liukkaus jännitti itseäni niin paljon että päätin jo ennen kisoja että nyt tehdään vaan turvalliset tiet, muusta viis. Kisatuloksena kolmas sija ❤

2015

2016 (eilen perjantaina) kisattiin puolisateisessa säässä. En tiennyt pitäisikö takin päällä vai ei – ensin oli takki päällä, sitten ei ja lopun viimein se piti laittaa kuitenkin päälle. Suomen kesä! Kisoissa lähdin radalle ajatuksena tehdä hyvät tiet ja ratsastaa radan. No, yliratsastin aivan järkyttävästi ja Ceekään ei oikein tiennyt että mitä tässä oikein yritetään tehdä. Less is more, siinä totuus esteratsastuksessakin. Sijoituttin kuitenkin toisiksi – mahtavaa!

2016

Tässä meidän kisarata-video. Radan jälkeen Cee sai jonkun kiitolaukkakohtauksen, kai se luuli jo olevansa kunniakierroksella 😀

Ps. Niille jotka ovat kiinnostuneita kurssiviikon sisällöstä, on tulossa luettavaksi vielä toinen postaus.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: