Amerigo, Passier, Devoucoux, Butet…

19 Jul

Niinhän siinä kävi, että ihanaksi ratsastajan istunnan osalta osoittautunut satula olikin aivan käsittämättömän epäsopiva hevoselle. Alla sovituskuvat Amerigo / Classic Siena Pinerolo -koulusatulasta (MW istuin 17,5″).

siena1

siena2

siena3

Kuten kuvasta huomaa, lapaläskit puristuvat satulan etukaaren alle. Niillä ei ole tässä satulassa mitään paikkaa mihin mennä. Tarkoittaa suomeksi sitä että etujalkojen liike stoppasi ja laukka ei meinannut pyöriä sitten lainkaan. Toinen ongelma satulassa oli takapaneelien muoto. Ne olivat liian kapeat (korkeat?) ja oikein pureutuivat Ceen selkään oman painoni alla.

Seuraavaana testattiin selkään Passier. Takapaneelit ottivat niin paljon kiinni selkään että sitä ei voinut edes ajatella kokeilevansa ratsain. Samoin lapa puristui tuttuun tapaan jo ilman ratsastajaa. Tässä sovituskuvat Passier / Corona II -koulusatulasta (MW istuin 17,5″).

passier1

passier2

passier3

Amerigolta testattiin vielä Vega. Tiedettiin jo että se on liian leveä mutta ajatuksena olikin kokeilla miten vastinhihnan sijoittaminen satulan siiven alta mahdollisesti toisi lisätilaa lavalle liikkua satulan alla. Kuten kuvista näkee, eipä se juurikaan auttanut. Vega oli niin leveäkin, että sitä ei tarvinnut edes koeratsastaa. Lisäksi se keikkui selässä edestakaisin… Alla sovituskuvat Amerigo / Vega Siena Special -koulusatulasta (W istuin 18″).

vega1

vega3

vega2

Satulat lähtivät siis palautukseen ja vaihtareina mukaan lähtivät Devoucoux- ja Butet -merkkiset satulat. Innoissani laitoin selkään Butet’n, sillä se vaikutti kaikin puolin (kuvista) sopivimmalta. Vaan eipä ollut. Se oli takapainoinen (liian kapea?), lapaläskit tulivat esille, eikä se oikein muutenkaan näyttänyt istuvan Ceen selkään. Alla sovituskuvat Butet-koulusatulasta (MW istuin 17,5″).

butet1 butet2

butet3

Seuraavaksi testasin Devoucoux’ta. Se näytti sopivan Ceen selkään aivan todella hyvin.Takapaneelit leveät ja ylipäätään paneelit selän myötäiset ja runkokin sopiva kaarevuudeltaan. Mahtavaa siis tähän asti! Kiristin satulavyön ja näytti siltä että lapaläskit eivät tursunneet satulan edestä kuten muissa. Edelleen siis lupaavaa! Ei muuta kun ratsastamaan ja kokeilemaan. Alla sovituskuvat Devoucoux / Mendia -koulusatulasta (MW istuin 17,5″).

devoucoux1

devoucoux2

devoucoux3

Liike oli ainakin 100 kertaa parempi Ceellä kuin mitä se oli ollut Amerigossa. Kuvittelin myös että itse istuin selässä ihan ok. Kaverikin sanoi että istunta oli tosi hyvä. Mutta. Sitten sain kuva-aineistoa ja ensinnäkin, Ceen liike ei näyttänyt mitenkään erikoiselta ja toisekseen, oma istuntani näytti karmaisevalta. Ihan tuoli-istunta, jalat (ja polvet) missä sattuu… Valtaosa kuvista oli täysin julkaisukelvottomia karmaisevan istunnan vuoksi.

devoucoux liike eka1

devoucoux liike eka2

Vielä pitää muuten kirjata muistiin itselle, että alamäkitesti ei mennyt tällä satulalla läpi. Cee pysähtyi keskelle alamäkeä. Tosin työskentelyasento ja kentälle lönköttelyasento eivät Ceen selässä ole samat, joten voi olla että jouduin luopumaan alamäkitestistäni koulusatuloiden sovituksessa…. Kun katselin uudelleen sovituskuvia, onkohan tämäkin satula itse asiassa edestä liian kapea?! Hmm.

No, päädyin kokeilemaan satulaa vielä uudelleen ja pyysin toista kaveria ottamaan videota menosta. Sen jälkeen istutin saman pituisen kaverini satulaan ja katselin menoa maastakäsin. Voi pyhä jysäys! Istuin on liian pieni! Sen vuoksi istunta on ihan hirveä. Myöskään kaverini jalat eivät mahtuneet satulaan mitenkään päin. Muuten kyllä satula vaikuttaa edelleen todella lupaavalta. Ranskalaisten jalat ehkä ovat sitten vaan lyhyemmät kuin meidän muiden?

(Alla olevat liikekuvat ovat videosta kuvakaappauksia. Yritin saada istuntaa paremmaksi mm. ratsastamalla ilman jalustimia.)

devoucoux istunta

devoucoux liike1

devoucoux liike2

Kuulin myös mahdollisuudesta teettää mittatilaussatula, jossa etutoppaukset on katkaistu heti etukaaren alta. Siis etutoppaus ei tule lainkaan alas asti. Se kuulosti mielenkiintoiselta – tosin mittatilaussatula kai tässä on viimeinen mitä pitäisi mietiskellä 🙂 Joka tapauksessa, saan ehkä sovitukseen myös Jeremy Rudge-satulan, jossa on nimenomaan katkaistu etutoppaukset tällä tavalla. Ja satulan etsintä jatkuu…. *huokaus*

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: