Aikuisten kurssiviikon kertaus

22 Jul

Aikuisten ratsastuskurssi oli viiden päivän mittainen. Joka päivä ratsastettiin kaksi kertaa, reilu tunti kerrallaan. Perjantaina alkoi siis tuntua koko viikon harjoitukset jo kropassa… (Huom. postauksen kaikki ratsastuskuvat ovat perjantailta.) Seuraava viikko otettiinkin sitten rennommin, pääsääntöisesti maastoillen. Laukat tosin piti mennä kentällä koska maastojen pohjat ovat nyt aika kovat poislukien (liian) lyhyitä pätkiä.

este3[Kisapäivänä palkintojenjakoa odotellen.]

Maanantain aloitti estetunti. Sain aika paljon palautetta omasta huonosta ratsastuksestani kohdistuen myös suurimpaan pelkooni koko hevostelussa – siihen että pilaan kivan hevosen ylipäätään vaan ratsastamalla sillä. Onneksi maanantaina oli mukana paras hevostelukaverini, jonka kanssa kävin läpi palautetta tunnin jälkeen. Asiat asettuivat taas oikeisiin mittasuhteisiin – aina ei kannata kuunnella niin tarkalla korvalla vaan antaa osan sanoista soljua toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Alkuun tehtiin ravipuomeja voltilla. Tunnin varsinainen harjoitus oli aika vaativa, kolme estettä suhteutetuilla väleillä kaarevalla uralla.

harkka1

Iltapäivän koulutunnilla oli yllättäen puomiharjoituksia, olin odottanut ihan täysin sileän treeniä esteiden jälkeen. Puomit meni ok, ei mitään kokokohtia tai mieleenpainuvaa. Teoriatunti käsitteli esteratsastusta ja erityisesti estelähestymistä. Käytiin samaa artikkelia läpi mitä ollaan käyty aikaisempinakin vuosina. Kertaus on opintojen äiti? 😉

Tiistai oli oikein mukava päivä – oltiin pienemmällä porukalla ja kaikki kurssilaiset olivat oikein kivoja. Estetunnilla aloitettiin ja yhtäkkiä en enää pilannutkaan hevostani vaan homma sujuikin ihan mukavasti. Harjoiteltiin perjantain esteradan osaa, esteinä kahden pystyn sarja ja okseri. Oli taas oikein kivaa estehyppelöidä.

este1[Kisapäivän verkkahyppyjä.]

Teoriatunnilla käytiin läpi hevosten sairauksia, mikä oli oikein mielenkiintoista. Iltapäivän koulutunnilla Cee teki aivan mahtavan keskiravin tai voisiko sanoa jopa lisätyn ravin. Muutaman askeleen ajan se tuntui aivan liitävän ilmojen halki ❤ Kaveri oli katsomassa kentän laidalla ja sanoi että ravi oli H I E N O. Siltä se tuntuikin.

koulu1[Perjantaiaamun verkkailua.]

Keskiviikko-päivä oli ja meni. Mukana oli enemmän kurssilaisia ja päivän molemmat tunnit olivat kouluratsastusta. Tehtiin mm.  laukkavoltteja keskihalkaisijalta molempiin suuntiin ravin kautta ja Ceellehän nämä ovat helppoja. Se pystyy laukkaamaan aivan pientä, sujuvaa laukkaa pienelläkin voltilla. Teoriatunnin aihe jatkoi hevosten sairauksia. Illalla olin vielä mukana kavereideni kanssa varsakaupoilla. Ihanan varsulin he hankkivatkin!

este2[Kisaradan onnistunein hyppy.]

Torstaina meitä oli kurssipäivällä vain kolme. Aamulla kysyin josko me voisimme käydä maastossa ensin pienen lenkin ja vasta sen jälkeen tulla tunnille. Tämä kävi ja vedin lyhyen alkuverkkamaaston. Yksi kurssilaisista tykkäsi niin paljon että sanoi että musta tulisi hyvä opettaja 😀 Aamun eka tunti kuvattiin ja teoriatunnilla katsottiin sitten videot ja saatiin palautetta niistä. Koulujalkkareilla katsottiin käynti, kevyt ravi, harjoitusravi ja laukka. Estejalkkareilla katsottiin ravipuomit kevyessä istunnassa, pikkuristikko laukassa ja rata n. 60 sentin korkeudella laukassa.

Iltapäivän tunti oli kouluratsastusta, harjoiteltiin keskihalkaisijalle tuloa suoraan ja käännöksiä takaosan ympäri. Takarit Cee osaa tosin hyvin, tosin vasempaan suuntaan ei niin hyvin (en ehkä ole itse niin hyvä tekemään sitä vasemmalle).

huopa[Ceen uusi Back on Track -estehuopa.]

Perjantaina aamusta verkattiin hevosia noin puolen tunnin ajan ja sen jälkeen päästiin valkoisten aitojen sisäpuolelle. Kouluohjelmana oli HeC harrasteluokan kenttäratsastusohjelma. Niinhän siinä kävi että kun se on niin (liian) helppo, niin unohdin toisen laukkaympyrän ja se piti ottaa uusiksi. Tässä kuitenkin ratavideo.

Rata meni huonosti! En saanut Ceetä yhtään kuulolle ja sen selkä oli aivan jäykkä. Alkoi varmaan tuntua viikon työskentely ja itsekin olin aika puhki. Tässä kuva kustakin askellajista radalta – tämä taso oli paras mihin sillä hetkellä kykenimme.

KäyntiKäynti.

RaviRavi.

LaukkaLaukka.

Teoriatunnilla kertailtiin hevosten terveyttä ja sairauksia. Kurssiviikon päätti kurssikisat (este). Ratavideonhan julkaisinkin jo aikaisemmin. Näin vanhemmalla iällä taitaa  alkaa sopia paremmin jonkinlainen viikonlopun mittainen leiri  kuin viiden päivän kurssi. Yksi tallikaveri oli ollut Suontakana kouluratsastusleirillä ja se alkaa tuntua aika hyvältä vaihtoehdolta ensi vuodelle. Onhan näitä aikuisten kursseja tullut tahkottua nyt jo melko monta vuotta 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: