Sen jälkeen kun aika jättää

25 Jul

Hyvän ystäväni hevonen laukkasi vihreämmille laitumille jokin aika sitten. Kuten aika usein, tällaiset tapahtumat laittavat itsenkin ajattelemaan “mitä sen jälkeen kun aika jättää”. Millä sitä täyttää päivänsä, iltansa ja ajatuksensa. Minkälaisia muistoja jää ja miten niitä vaalii. Haluaako muistella jonkin konkreettisen esineen muodossa vai riittävätkö ajan myötä kenties haalistuvat muistot ja mieleen painuneet kuvat.

Nyt olet poissa ja mukana tuulen saat,
kulkea rajalla ajattomuuden.
Olit kimallus tähden, olit pilven lento,
olit kasteisen aamun pisara hento.
Et ole poissa vaan luoksemme saavut,
mukana jokaisen nousevan aamun,
ja jokaisen tummuvan illan myötä,
toivotat meille hyvää yötä.

Nimimerkki: Joku

Ceestä on otettu paljon kuvia koko sen ajan kun se on ollut oma hevosystäväni. Tästä alla näkyvästä kuvasta olen kehystyttänyt ison taulun seinälle. Myös meidän jo edesmenneestä Mari-koirastamme on kaunis kuva kehystettynä ja sitäkin tulee katseltua joka päivä. Itse pidän muistoesineenä juuri kuvasta. Kolmesta ensimmäisestä kissastamme ei harmillisesti ole kuvia, toivoisin että olisi. Kissaveljeksistämme Viirusta ja Pesosesta kuvia onkin tullut otettua vaikka millä mitalla. Kuva kannattaa hankkia valmiiksi käsiteltynä ja tarpeeksi hyvälaatuisena, jotta sitä haluaa katsella seinällä kuin taideteosta. Kuva Tilves photography.

cee talvi

Jouhikorut ovat mielestäni ihana tapa kantaa muistoa rakkaasta mukana. Monella ratsastajalla korut toimivat lisäksi onnen amuletteina ja heidän ranteissaan näkee koruja esimerkiksi kilpailuissa. Nykyään jouhikorujen tekijöitä on enemmän ja niiden hinnatkaan eivät siten ole korkeita. Hinta tietysti riippuu tekijästä, osalla on taiteilijalisää koruissaan ja toiset taas hinnoittelevat ne käsitöinä. Ihania tilauskoruja omista jouhista tekee mm. MK käsityöt. Jouhien suhteen kannattaa hieman ennakoida, sillä kuten alla olevassa muistorunossakin todetaan, koskaan ei tiedä onko aikaa paljon vai vähän. Mikäli ikuisen levon aika koittaa odottamatta, saattaa jouhien kerääminen olla viimeisenä mielessä.

Koskaan ei tiedä onko aikaa paljon vai vähän
Yht äkkiä huomaa, se päättyikin tähän.
On paikkasi tyhjä ja korvaamaton,
ja kaipuu suuri ja sanaton.
En vielä ois tahtonut luopua susta,
jäi ääretön ikävä ja suru musta.
Olit ihana, tärkeä, rakas,
voi kumpa tulisit takas.

Nimimerkki: Sad

koru[Koru: MK Käsityöt, myös kuvan copyright.
Koru on ystävälleni tilaamani.]

Pehmeämmistä muisteluesineistä pitäville sopii valokuvan perusteella tilaustyönä tehty Niksulandia-poniini. Poniini on tähtineen, läseineen, sukkineen ja väreineen kopio omasta hevosesta tai ponista. Poniini on virkattu ja ihanan pehmoinen. Sen kaulaa vasten voi tirauttaa muisteluitkut ja sitä voi silitellä samalla kun ajattelee kauniita muistoja.

esineet

Poni pieni pehmoinen, laukkaa yli niittyjen.
Kuulee kuiskeen tuulen hennon, näkee pienen enkelin lennon.
Ajattelee et tää on tässä, elämä ois päättymässä.
Kun alkaa tulla jo ehtoo, pääsee ponien ikuiseen kehtoon.
Nukkuu siellä rauhassa, ilman murheen hiukkasta.
On siellä onnellinen, niin kuin minä silloin, kun sinä olit täällä ❤

Nimimerkki: Love U

Sen jälkeen kun aika hevosystävästä jättää, jotkut päätyvät jättämään kaiken entisen taakseen ja suuntaamaan kohti uusia maisemia. Matkustelevat, hankkivat koiran tai panostavat parisuhteeseen. Kaikki ihan hyviä vaihtoehtoja. Sitten on niitä koukkuun jääneitä, jotka jatkavat hevosten parissa – tuntiratsuillen tai kavereiden hevosten kanssa puuhastellen. Ja lopun viimein tulevat ne todelliset hevosihmiset. He löytävät uuden hevosystävän ❤

Muistovärssyt on lainattu Positiivarit.fi -sivustolta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: