…Childeric, Equipe, Prestige, Prestige ja vielä kerran Prestige

27 Aug

Kuten arvata saatoitte, koulusatularumba jatkui koko kesän kiihkeänä. Testiin tuli seuraavana Childeric DAC 18″  leveydellä W. Tässä sovituskuvat.

Childe1

image

image

Hyvältä näytti, eikö totta?! No, ratsastettaessa ei. Satula painui ihan lavoille. Tämän leveys oli siis wide, kun mediumwidea etsittiin. Ei jatkoon.

No entäpä sitten Equipe Emporio, leveydellä MW, istuinkoko 18″? Tässä sovituskuvat.

image

image

image

Hyvältä näytti tämäkin! Ratsastajan kanssa ei. Painui lavoille. Nyt piti jo alkaa miettiä josko sittenkin vaan ratsastelee estesatulalla – eihän tästäkään mitään tule, että joka viikko ajaa hakemaan uusia satuloita mitkä eivät kuitenkaan sovi!

Kaverilta sain vinkkiä että kannattaa kokeilla Prestige D1 tai Iceland -satulaa. Ei kun taas into päälle ja hakemaan uusia sovitukseen 😊

Prestige Icelandin sovituskuvat. 17″ istuimella, leveys 34.

image

image

image

Kuten kuvista arvata saattaa, ei tämän satulan lapatila paremmaksi muuttunut ratsastettaessa. Lisäsin trapezium-padia korvaavan osaromaanin alle ja karvan ja kokeilin melkein päälläseisontaa, eikä satula siltikään antanut Ceen liikkua. Ravikaan ei onnistunut, niin paljon satula painoi lavoille.

Seuraavana kokeilin D1:stä, vaikka arvasin Icelandin perusteella ettei se olisi sen parempi. Mutta kun on kerran lähtenyt tähän hommaan, niin mennään sitten loppuun asti!

Prestige D1 17″ leveydellä 34 sovituskuvat.

image

image

image

No, niinhän se oli kuten arvelinkin. Ei toiminut. Ei padilla, ei karvalla, ei ilman. Cee ei suostunut liikkumaan yhtään.

Tässä vaiheessa yksi kaverini, joka oli seurannut tätä sovitusepisodia sai ilmeisesti tarpeekseen ja ehdotti että kokeilisin hänen hevosensa satulaa. Samalla systeemillä Ceelle hankittiin aiemmin myös estesatula, siis sovittamalla saman hevosen estesatulaa.

Seuraava sovitettava satula oli siis Prestige Roma 17″ istuimella ja leveydellä 34. Ja mitä mitä?! Satulahan sopi, Cee liikkui iloisesti ja ratsastajakin pystyi suunnilleen istumaan kyydissä!

Hain samanlaisen Satula.comista sovitukseen, mutta yllättäen se olikin leveämmän oloinen ja kippasi eteenpäin. Selvisi että satuloissa on kuin onkin eroja ja ne ovat todellakin yksilöitä vaikka niitä ei olisikaan muokattu tehtaalta tulon jälkeen.

Satula.com kavensi yhden satulan testattavaksi mutta nyt se oli sitten liian kapea! Tässä vaiheessa pääsin kouluvalmentajan silmän alle ja hän hyväksyi satulan, mikäli siinä käytetään karvaa alla.

Tässä sovituskuvat Prestige Roma 17″ leveydellä 34 ja kavennettuna sentillä.

image

image

image

Kuvista näkeekin että tämä kavennettu on liian kapea. Vielä kerran siis hain samanlaisen satulan parilla muutetulla ominaisuudella. Istuin edelleen 17″. Leveys 34, mutta mitattuna 2,5 senttiä leveämpi kuin tuo kavennettu versio. Takimmainen vastinhihna v-mallinen, jolloin molemmat vastinhihnat osoittavat suoraan alas.

Tätä muokattiin vielä niin, että alle laitettiin karva ja etummainen vastinhihna sijoitettiin tulemaan siiven alta eikä päältä. Näin saatiin maksimoitua lapatila.

Tuloksena iloisesti liikkuva hevonen ja kouluvalmentajan kommenttina, että tällä satulalla Cee pääsee nousemaan hyvin edestä ylös. ❤

Nyt satula on alkuun vuokralla, katsotaan miten meidän käy – olisiko tässä satulaa meille hetkeksi!

Kuva napattu videolta, itsenäisen ratsastelun loppuvenytykset menossa.

image

Advertisements

2 Responses to “…Childeric, Equipe, Prestige, Prestige ja vielä kerran Prestige”

  1. sannas September 2, 2016 at 10:13 am #

    No, miltäs testailu nyt tuntuu? Tämä on siinäkin mielessä hyödyllistä luettavaa, että meillä taitaa olla testissä aika lailla samoja satuloita, ja esim. Childericin kanssa kokemukset ovat aivan identtiset. Roma taitaa olla niitä harvoja, joita ei ole vielä edes yritetty…

    • TKa September 2, 2016 at 10:48 am #

      Hyvältä tuntuu edelleen! Kouluvalkun mukaan heppa pääsee nyt hyvin nousemaan edestä (satulassa on riittävästi tilaa) ja omakin istunta alkaa taas löytyä. Ensi viikolla satulaseppä Petro Sirola on toivon mukaan vielä tulossa tarkistamaan sopivuuden, jos saa vaan tälle suunnalle riittävästi muita kasattua 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: