Destination Grand Prix Helen Langehanenberg

30 Aug

Mikä saa kouluratsastukseen hurahtaneen tädin matkaamaan Ypäjälle asti loppukesän lauantaina? No tietysti ”Destination Grand Prix” -kouluratsastusklinikka, jossa on mukana vieläpä suomenhevonen eli Hessin Leevi. Klinikan vetää Helen Langehanenberg, joka on olympiamitalin lisäksi saavuttanut mm. MM- ja EM-mitalit sekä voittanut maailmancupin. Klinikoita on tähän mennessä järjestetty tämän saman otsikon alla muissakin Pohjoismaissa, mm. Norjassa ja Ruotsissa.

Ruotsissa järjestetyn klinikan alla Helen antoi haastattelun Horse & Country -lehdelle, joka oli myös seuraamassa klinikkaa. Alla juutuubi-video haastattelusta (sisältää pätkiä klinikasta).

Olen itse menossa 10.9. klinikalle kuvaamaan Tilves photographyn kanssa, mutta samalla saan seurata eturivistä Helenin valmennusta. Hän on tunnettu ratsastusfilosofiastaan, jossa avut ovat erittäin hienovaraisia ja treenin tulisi olla hevoselle vaivatonta, leikin varjolla suoritettavaa harjoittelua.

“If the basics aren’t right, movements don’t come naturally. But as soon as something comes naturally, the horse will have fun.”*

Helenin mukaan hevosen ylälinjan tulisi aina olla kannateltuna ja selän ylhäällä. Selkää ei kuitenkaan ylös saa ohjasta vetämällä ja takaosaa pohkeella eteenpäin puskemalla – tällöin aikaansaadaan ainoastaan epäluonnolliset askellajit sekä hevonen, joka on vertikaalin takana. Hevosen tulisi antaa liikkua sille luontaisessa ravissa (ja laukassa ja käynnissä) ja antaa sen ottaa kontakti itse (kurottaa tuntumaa kohden). Nämä kaikki allekirjoitan itse ja näihin pyritään myös Ceen kanssa, vaikka puksutellaankin dressagea vain kotikulmilla.

Back on Track on sponsoroimassa Ypäjän Hevosopistolla järjestettävää klinikkaa. Alustava ohjelma on seuraavanlainen (ohjelma päivitetty 7.9. klo 14.00):

9.00 Ypäjä-hallin ovet aukeavat yleisölle
9.45 Tervetuliaissanat
10.00-10.30 Poniratsastaja Emmi Heikkinen ja Dancer II
10.30-11.00 Juniori Kiia Kuosa ja Die Welt
11.00-11.30 Nuori ratsastaja Ella Paloheimo ja Wolle Wolkenstein
11.30-12.30 Tauko 60 min (11.30 – 12.00 “Take a picture with Helen” -valokuvaus)
12.30-13.00 U25-ratsastaja Terhi Lehtimäki ja Wilma II
13.00-13.45 Grand Prix -ratsastaja Anna von Wendt ja Denzel sekä Katja Kuokka ja Hessin Leevi
13.45-14.00 Yleisökysymykset

Päivitys: Arvonta on suoritettu 4.9.
Blogin lukijoilla on nyt mahdollisuus osallistua yhden klinikka-lipun arvontaan kommentoimalla Aktiivi Cecil Ceen fb-sivulla olevaa postausta aiheesta. Lippuja on vielä saatavilla ostaenkin, hintaan 40 euroa (+toim.kulut) Ticketmasterista. Nähdään klinikalla!

* Lähde: Eurodressage.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: