Hahaa!

22 Sep

Pari viikkoa sitten pyöriskelin motivaatiopulassa ja ihmettelin että mitä tästä eteenpäin kun mikään ei riitä. Kai sellaisia hetkiäkin tarvitaan, ehkä sitä ei muuten tulisi pohdittua tavoitteitaan ratsastuksessa.

Eilen ratsastin Ceellä ajatuksella tehdä kevyesti, kevyttä treeniä, kevyin avuin. Tuloksena oli tietenkin: kevyt hevonen.

Vau-tunne tuli erityisesti yhdessä aivan täydellisessä laukannostossa, jossa Cee kantoi itsensä upeasti läpi noston. Muoto pysyi hyvänä ja tasaisena – onnelliseksi teki myös se, että ohjastuntuma oli höyhenenkevyt.

Kirjoitin muistiin itselle, mikä tästä treenikerrasta teki erityisen onnistuneen. Nämä jutut ovat meillä kyllä käytössä, mutta eilen niistä syntyi sopiva kombinaatio 🙂

  • Täysin ilman tuntumaa ratsastaminen (liian pitkällä ohjalla) ei ole hevoselle miellyttävää (ainakaan Ceelle). Pitää pyrkiä siis  kevyeen tuntumaan mutta tuntumaan kuitenkin.
  • Käynnissä ajatuksella tehtävät väistöt alkuun saavat hevosen odottamaan ja rentoutumaan. Selkä pysyy ylhäällä ja hevonen kantaa itsensä. Myös laukannostot kannattaa tehdä väistön jälkeen.
  • Siirtymiset. Sekä askellajien välillä että sisällä. Olin saanut Ceen ratsastettua jotenkin käsijarru päälle aikaisemmin. Nyt viimeisen parin kuukauden aikana käsijarru saadaan pois päältä ihan kevyin avuin. Eilen tein paaaaljon siirtymisiä.
  • Kehu, kehu, kehu (ja vielä kehu). Aina kun on kehumisen aihetta, kehu hevosta! Tähän kun lisätään vielä pitkä ohja ja lyhyt lepo, niin hevonen tekee tehtäviä hyvällä mielellä. Cee rakastaa kehuja, olivat ne sitten rapsutus kaulalle tai hyvä-sana ääneen sanottuna.

Koulukevat2016

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: