Kisalookkia etsimässä I love me -messuilta

23 Oct

Kun moni muu vietti aikaansa HIHSin katsomoissa ja expossa, tämä ratsastaja käväisi I love me -messuilla. Teemana tällä kertaa oli kisalook ja miten sitä voisi ehostaa. Kun tukka on kunnossa ja plastrong-neula näkyy, voi keskittyä hyvillä mielin kisasuoritukseen. 🙂

Kaikki tässä postauksessa esitellyt tuotteet on valittu kussakin kohdassa erikseen mainittujen syiden lisäksi sillä perusteella, että niitä voi tilata verkosta. Messukäynti tai kivijalkaostokset eivät siis ole pakollisia niiden hankkimiseksi. Itse jaksan lähteä harvoin ihan kauppaan asti, eikä ole oikein aikaakaan, joten suosin aika paljon verkkokauppoja.

1. Meikki

Messuilla oli meikkivalmistajia vaikka kuinka ja paljon esittelemässä tuotteitaan. Omaan mieleeni parhaiten jäi ZAO meikkisarja. Sarjan meikkejä ei ole testattu eläinkokein ja se on muutenkin luonnonmukainen valmistustavaltaan, moni tuotteista on jopa vegaaninen. Sarja on ammattilaistasoinen mutta siitä huolimatta sopiva kuluttajankin kukkarolle. Kuva on Kauneudella -hoitolan osastolta, joka teki myöskin pikameikkejä tuotteilla.

Zao1

Omasta mielestäni hyvä kisameikki on siisti ja urheilullinen. Tykkään kuitenkin että meikkiä on kiva olla vähän, vaikka en normiarkipäivänä juurikaan meikkiä käytä. Mutta kisapäivähän on special day!

2. Meikki plus

TODELLA monella ratsastajalla on nykyään ripsien pidennykset, tuuhennukset, ripsipermanentit, you name it! Itse en ole koskaan edes pohtinut näitä vaihtoehtoja – osaksi todella suuren huoltomäärän vuoksi mutta osaksi myös sen takia että ne useimmiten vaan näyttävät täysin luonnottomilta. Nykyään paketista löytyvät irtoripset sen sijaan ovat todella käytettävä vaihtoehto kun haluat näyttävyyttä katseeseen vain yhtenä erityisenä päivänä. En voisi kuvitellakaan meneväni toimistolle töihin ne silmissä mutta kisapäivänä voisin hyvinkin liimata pari lisähaituvaa kiinni.

Ardellin irtoripsiä myydään aika monessa verkkokaupassa – jopa Punanaamio myy niitä! Enkä yhtään ihmettele, sillä niissä on hyvä hinta-laatusuhde. Verkkokauppojen valikoimissa sen sijaan on eroja aika paljon. Hyvä valikoima löytyy ainakin kosmetiikkaan erikoistuneesta eleven-verkkokaupasta.

Ardell1

Itse käytän ripsiä oikeastaan vain kerran ja heitän pois. Ratsastaessa hikoilee (tai ainakin minä hikoilen) niin paljon että en toiste niitä ripsiä enää käyttäisi tai ainakin ne pitäisi pystyä pesemään tosi hyvin. Samoin suosin enimmäkseen luonnollisia irtoripsiä-vaihtoehtoja kisameikissä.

3. Hiukset

Vaikka hiukset ovatkin pääosin kypärän alla piilossa, erityisesti kouluratsastajat tietävät kunnollisen nutturan tekemisen tuskan. Monipäiväisten ja pitkien kisojen kävijät tietävät myös tilanteen, jossa hiukset pitäisi pestä monta kertaa päivässä, jos haluaisi pitää freesin lookin.

Biozell1

Tähän tarpeeseen messuilta tarttui Biozell ja erityisesti valmistajan kuivashampoo. Tuotteella voi loihtia myös kivan iltakampauksen, jos ei hevosen hoidon jälkeen jää aikaan kuin vaatteiden vaihdolle ennen after ride partyja. Näitäkin tuotteita myy useampi verkkokauppa, mutta ainakin Kärkkäisen verkkokaupassa niitä on laajahko valikoima.

4. Kisapaita

Kesällä kisoissa on aina kuuma, niinpä kisapaita on kesällä yleisesti lyhythihainen. Plastrongia ei myöskään tule pidettyä ennen kuin on pakko. Kisapaidan tulisi olla mukava ja omasta mielestäni ilman kovia kauluksia.

Tähän tarpeeseen sopii paremmin kuin hyvin Back on Trackin slimfit-paita. Tätä paitaa olen nähnyt kisoissa sekä mustana että valkoisena. Valkoisena ilman plastrongia sitä näkee estekisoissa ja kummallakin värillä plastrongin kanssa käytettynä koulukisoissa.

BoT

Back on Trackin tuotteita myyvät todella monet verkkokaupat, oman kotikaupunkini lähin on tmi Maria Nikkilä – tätä kautta olen hankkinut myös Ceen ruusunmarjarouheet.

5. Kisapaita plus

Tämä osio onkin sitten vain kouluratsastajille 🙂 eli aiheena plastrong ja tarkemmin plastrong-neula. I love me -messuilla oli jonkin verran koruvalmistajia esittelemässä tuotteitaan. Yksi näistä oli Kelttikorut, jolta löytyy parikin kaunista vaihtoehtoa perinteisemmälle plastrong-neulalle.

Ensimmäinen vaihtoehto voisi olla Pyhän Patrikin onnenapila -rintaneula. Verkkokaupasta sen voi hankkia hintaan 45 euroa hyvää onnea tuomaan. Toisena ja itseäni kovasti miellyttävänä vaihtoehtona on Epona nopein hevonen -riipus ja sen ripustaminen vaikkapa hopeanvärisellä pikkuhakaneulalla plastrongiin.

Kelttikorut

6. Aamiainen…

Käsi ylös joka myöntää että kisapäivän aamuna vähän jännittää eikä ruokakaan oikein maistu? Aika moni käsi varmasti nousi. Kisa-aamun pelastukseksi suosittelen WellAwaren tuotteilla piristettyä smoothieta. Omaan makuuni parhaiten sopiva resepti löytyy Energianurkkaus -treeniblogista. Namskis! Kirsikkana kakun päällä blogipostauksessa on mukana myös energiasisältö ja koostumus, jotta voi varmistua siitä että smoothie todellakin korvaa kokonaisen aamiaisen.

WellAware

WellAwaren tuotteita saa samoin tmi Maria Nikkilän verkkokaupasta.

7. …ja välipala

Sen jälkeen kun kisasuoritus on ohi, on aivan kiljuva nälkä! Kun kaikki jännitys purkautuu, huomaa yhtäkkiä että eipä olekaan tullut syötyä vähään aikaan. Tähän avuksi messuilta löytyi Puhdistamon herkullinen välipalapatukka ja niistä useampikin vaihtoehto.

Puhdistamo

Puhdistamon tuotteet on valmistettu Suomessa ja ne ovat myynnissä heidän omassa verkkokaupassaan. Tuotteet ovat huippulaatuisia ja yrityksen verkkosivuston kautta voi tarkistaa juuri oman tuotteensa ainesosat aivan tarkalleen.

Tässä koottuna muutamia poimintoja kisapäivän helpotukseksi ja piristykseksi. Mahtavia kisapäiviä niille lukijoille jotka hallikaudellakin kisailevat ja muille mahtavaa tulevan kisakauden odotusta plus tietysti siihen valmistautumista!

Kaikki postauksen kuvat Tilves photography.

Loppukirjoitus: Vaikka EU:ssa on eläinkokeet kielletty, on joihinkin maihin tuotteitaan markkinoivien pakko testauttaa tuotteensa EU:n ulkopuolisilla eläimiä kokeisiin käyttävillä yrityksillä. Kannattaa siis olla tarkkana näiden asioiden kanssa mikäli eläinkokeettomuus on sinulle tärkeä asia. Tästä linkistä pääset tutustumaan Animalian listaan eläinkokeettomasta kosmetiikasta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: