Karavaani kulkee – tai pian ainakin Cee

31 Oct

Nyt se on vihdoin tehty! Nimittäin hevostraileri tilattu. Itsehän olisin tilannut jo vaikka kuinka monta traikkua (tiedän, olen helposti innostuvaa sorttia), mutta kun perheessä on toinenkin jäsen (Mies), niin aiemmat ehdotukset eivät vaan ole menneet läpi. Milloin on kori ollut liian heikkotekoinen, milloin lastaussillassa jotain vikaa, milloin alustassa ja niin edelleen. Mutta nyt viimein löytyi sellainen, josta itse pidin ja myös Mies hyväksyi.

ifor[Kuva lainattu Ifor Williams (Trailer Agent Finland) sivustolta, etupurun yläluukku näkyy valkoisena.]

Cee saa uuden Ifor Williams HB511 -trailerin tammikuussa. Meitä palveli aivan uskomattoman hyvin Trailer Agent Finland. Maahantuojan kautta järjestyi mm. tutustuminen traileriin livenä täältä meidän aivan lähistöltä. Ei tarvinnut ajella kuuntelemaan myyntijorinoita monien satojen kilometrien päähän, vaan saimme katsella ja tutustua aidon käyttäjän esittelemänä traikkuun.

HB511 on kahden hevosen traileri. Vaikka itselläni onkin vain yksi hevonen, on kahden hevosen traileri kuitenkin käytännöllisempi. Haluaisin mieluusti että Ceellä olisi matkaseuraa, joten tarjoamalla kyydin voisin ajatella saavani helpommin hevoskavereita mukaan seuraksi. Ja onhan kahden hevosen traileri helpompi sitten myydä, jos sellainen tilanne tulee eteen.

Trailerissa on myös etupurkuramppi, vaikka en usko että sitä tulee hirveästi käytettyä. Parasta etupurussa tässä trailerissa on se, että rampin yläosa aukeaa “ikkunaksi”, joka voi olla auki silloin kun hevonen joutuu odottamaan trailerissa. Ja onhan se helpotus myös siinä mielessä, että hevosen saa todennäköisemmin jotain kautta trailerista pois, jos jotain menee vikaan – joku vaikka sattuu ajamaan perään.

ifor4[Kuva etupurusta sisään, edessä ei ole mitään viemässä hevoselta pääntilaa.]

Halusin trailerin, jossa EI ole takana pressua vaan kunnon luukku. Tässä tapauksessa niitä on jopa kaksi 🙂 Luukut sulkeutuvat lastaussillan päälle kuin ovet. Näin sade ei pääse sisään kuten pressun tapauksessa. Trailerissa on vieläpä lehtijousitus (lisää hevosen matkustusmukavuutta) sekä turvakaaret edessä ja takana (lisää matkustusturvallisuutta ja -mukavuutta rungon tukevuuden vuoksi).

ifor5[Kuva etuosasta taaksepäin, puomeja saa sekä korkeus- että pituussäädettyä.]

Suomeen tuotavat versiot sisältävät jo lähes kaiken mahdollisen lisävarustelun. Vakiona niissä on: alulattia ja paksu kumimatto, potkusuojat, varapyörä ja varapyöränsuoja, pölykapselit, liukuvat sivuikkunat suojakaltereineen, heinäverkkorenkaat kiskolla, kattoluukku, lukittava hoitajaovi, ylätakaluukut, lisäjarruvalo, puomien paniikkilaukaisin, integroitu aisaluukko, takatukijalat, irroitettava väliseinärakenne ja iso etuikkuna suojakaltereineen. Lisäksi voi hommata talvirenkaat (huomaa että tähän tarvitaan C-sarjan renkaat), kameran ja pitkät puomit. Ja erilaisia valoja/heijastimia/varaosia voi ostaa Trailer Agent Finlandin verkkokaupasta halunsa mukaan.

ifor3[Kuva takaa eteen, väliseinän saa siirrettyä puolivälistä lastausta varten.]

Vähän jäi vielä rakenneltavaa Miehellekin traileriin. Kamera pitää asentaa. Ja Cee tarvitsee ehdottomasti tuulettimen sekä radion. Ne siis pitää asentaa ja akku niiden käyttöä varten. Mahdollisesti lisätään myös jotain ledi-valaistusta (Suomessahan on KOKO ajan pimeätä), jotta hevosen on mukavampi lastautua kun trailerissa on kunnon valot sisällä.

Tekniset tiedot:
Omapaino 1020 kg / sallittu kokonaismassa 2700 kg
Ulkomitat: pituus 465 cm, leveys 222 cm ja korkeus 275 cm
Sisämitat: korkeus 226 cm, leveys 179 cm ja pituus 352 cm
Pyörät 165R13C

Englanninkieliseen esitteeseen voit tutustua tästä linkistä. Huomaa, että esitteen varustelutaso ei ole Suomi-mallin vaan Britti-mallin, vakio-/lisävarusteet vaihtelevat maittain.

Jaa minkä värinen sieltä on tulossa. No musta tietysti, koska Mies vaihtoi vetoauton juuri mustaan 🙂 Niin ja teipit tulee hopealla (koska kyllähän sitä pitää vähän tuunata, eikös vaan).

ifor2[Musta traileri.]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: