Tuunaa BoTtisi!

30 Nov

Niin kuin ehkä on tullut jo esille, ollaan me Ceen kanssa aika kovia käyttämään Back on Trackin tuotteita. Siksipä päätin kirjoitella teille tavoista joilla olen tuunannut BoT-tuotteita joko kulumisen takia tai paremman käyttömukavuuden takaamiseksi. Valtaosa tuotteista on edelleen alkuperäisessä kunnossa – niille ei ole tarvinnut tehdä mitään vaan kovasta käytöstä huolimatta ne ovat kuin uusia ja toimivat edelleen hienosti (satulahuovat, loimet, estesuojat, niskasuoja…).

Selänlämmitin

Tämä tuote on meillä käytössä kylminä aikoina joka päivä ennen ratsastusta. Laitan sen vähintään puoli tuntia ennen ratsastusta Ceen selkään ja otan pois juuri ennen satulan laittoa. Harjaankin hevosen niin, että vaan nostelen lämmitintä eri puolilta niin että saan harjattua sen alta. Lämmittimen löydät edullisimmillaan hintaan 86,00 (tmi Maria Nikkilä). Meillä on käytössä se isompi malli 100 x 120 cm.

BoTwarm1

 

Selänlämmittimeen saa omiakin lisävarusteita (kuten BoTin alkuperäisen rintaremmin) mutta itse tuunasin lämmittimen halpistuotteilla. Loimivyönä toimii Horzen ikivanha vyö, jonka olen pujottanut velcro-nauhojen välistä. En siis ota sitä pois lämmittimestä (koska meillä ei ole loimissa tarvetta tälle vyölle), joten se on aina oikean mittainen ja oikeassa kohdassa. Kun se on “anatomisesti muotoiltu” niin se pysyy paremmin paikallaan kuin tavallinen loimivyö. Loimivyön hinta 12,90.

Toinen tuunausjuttu on rintaremmi. Cee liikkuu aika paljon karsinassaankin, vaikka söisikin heiniään siihen aikaan kun laitan sitä kuntoon. Se käy juomassa ja tarkistamassa onko rehukaukaloon tuotu porkkanoita 🙂 hoitelee vessa-asiansa ja niin edelleen. Ostin siis Puuilosta kaksi säädettävää loimen jalkalenkkiä, sellaisia kuminauhaversioita, joissa on lukot päissä. Hinta parille 4,90. Yhdistin nämä jalkalenkit toisiinsa ja voilá, tässä teille säädettävä ja joustava rintaremmi.

Bot1

Ratsastussuojat

Toinen tuote, mikä on joutunut tuunauksen kohteeksi, on ratsastussuojat. Cee hivuttaa aika paljon, varsinkin jos ei muista astua kunnollisesti takajaloillaan 😀 Niinpä ratsastussuojien velcrot ovat joutuneet kovaan käyttöön, nimenomaan takasuojissa. Muuten suojat ovat aivan uudenveroiset kovasta käytöstä huolimatta.

BoT suojat

Kuva etusuojista, pesemättömät käytön jälkeen 🙂 Suojat ovat jo melkein 2 vuotta vanhat, joten kuten kuvasta näkyy, eivät kulu käytössä jollei sitten juuri hivutuksen takia (meillä ainakin nimenomaan kenkä kuluttaa kankaan).

BoTetu

Kuva takasuojista, samoin käytön jälkeen pesemättöminä. Velcrojen suojakangas (kulutuspala) on jo poistettu molemmista suojista, velcro on toisessa suojassa vielä ehjä.

BoTtaka

Tässä se enemmän hivutuksen kohteeksi joutunut suoja, josta velcro on alkanut mennä rikki. Kuvasta huomaa hyvin että suojan ALAosa on itse asiassa ihan ehjä, mutta Ceen jalan liike on kai sitten niin kummallinen, että velcron YLÄosao on alkanut rispaantua 😀

BoTtaka2

Suojat tulivat tuunatuiksi farkku-tarrapaikalla, joka on silitetty paikoilleen ja vielä ommeltu silityksen jälkeen, jotta se pysyisi paremmin kiinni. Ennen paikan kiinnitystä, ompelin koneella vielä repeämäkohdan kiinni suojaan. Jotta paikan voi kiinnittää, pitää suojan olla kuiva ja puhdas! Paikan kestävyydestä ei vielä ole kokemuksia, mutta siitä sitten myöhemmin lisää. Takasuojathan voi ostaa ihan erikseen – jos siis tuunaus ei kiinnosta, ei kun kauppaan

Alla paikkauksen vaiheet kuvina.

P1

The Paikka

P2

The Ohje

P3

Leikkaa paikkakankaasta oikean kokoinen pala
käyttäen apuna suojaa.

P4

Leikkaa toiseen suojaan palanen käyttäen apuna ensimmäistä palasta.

P5

Käytä ompeluun riittävän vahvaa lankaa.

P6

Repeytynyt suoja ommeltuna sik-sakilla.

P7

Silitetty paikka paikoillaan suojassa. Käytä silitykseen jotain ohutta keittiöpyyhettä tai vastaavaa raudan ja suojan/paikan välissä, niin suojelet rautaa.

P8

Paikka vielä ommeltuna.

P9

Ja kuva toiselta puolelta velcroa.

P10

Tässä vielä lopputulos.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: