Vuosi 2016 paketoituna

30 Dec

Perinteiseen tapaan näin vuoden vaihtuessa on hyvä muistella kulunutta vuotta myös blogissa. Vuoteen on mahtunut paljon hyvää vaikka tietysti niitä huonompiakin hetkiä. Tähän postaukseen poimin jokaiselta kuukaudelta omaan mieleeni parhaiten jääneet hetket, tapahtumat ja kuvat. Niille, jotka eivät jaksa koko stooria lukea, alla on  tiivistetty versio jouluisena videona 🙂

Tammikuussa aloitettiin Ceen kanssa laukanvaihtojen opettelu sileällä. Tai oltiin niitä kokeiltu jo aiemmin, mutta nyt tehtiin treeni ajatuksen kanssa. Ja heti tuli onnistuminen, molemmat kaksi yritettyä laukanvaihtoa tulivat puhtaina! Laukanvaihto-treenejä tehdään aika säästellen, ehkä kerran kuussa.

Koulu2015

Helmikuussa kävin ratamestari-kurssin ja pääsin jo ensimmäisiin harjoitteluihinikin. Esteratoja olen piirrellyt yksäriporukalle jo aikaisemminkin, joten oli mukava päästä opiskelemaan miten ne teoriassa pitäisi tehdä. Helmikuussa järkkäsin jälleen yhdet rataharkat yksäriporukalle ja olin niin onnellinen kolmesta asiasta meidän omassa suorituksessa: laukanvaihdot menevät joko automaattisesti tai ainakin järkevässä ajassa esteen jälkeen, laukan rytmi pysyy tasaisena kautta radan ja Cee alkoi osata jo itsekin katsoa vähän oikeita paikkoja.

Cee este

Maaliskuussa alkoi meidän koulusatula tulla todella epäsopivaksi. Siitä alkoikin koko kesän jatkunut satularumba, joka huipentui vasta loppukesästä kun löydettiin sopiva koulusatula ja saatiin sitä vielä muokattua parempaan suuntaan satulasepän toimesta.

BoTvyö7

Huhtikuussa Cee hyppäsi estekisoissa lainaratsastajan kanssa (ei kuvassa 🙂 60 cm ja 70 cm luokat. 70 senttiä oli vasta Ceen toinen sen tasoinen suoritus, joten 4 vp oli siitä aivan mainio tulos. Kisojen radat olivat ensimmäiset piirtämäni viralliset radat ratamestarina!

7. oksereita

Toukokuussa startattiin meidän ensimmäinen HeA-tason luokka. Päivä oli lämmin ja Cee väsähti, vastalaukat meni pipariksi eikä oltu muutenkaan tasollamme. Joka tapauksessa hyväksytty suoritus heti ensimmäisestä HeA:sta ❤

Laukkaa

Kesäkuussa jatkettiin treenejä, valmentauduttiin, tehtiin omia harjoituksia ja jatkettiin satularumbaa. Toukokuun koulukisatkin oltiin menty estesatulalla (ja sen kyllä istunnasta huomasi). Kesäkuussa vihdoin saatiin Satula.comin auto tallille ja päästiin pureutumaan satulajuttuihin kunnolla.

2_pysty

Heinäkuussa testattiin miljoona erilaista koulusatulaa. Yksikään ei ollut sopiva. Kaikissa jotain vikaa. Cee ei pystynyt laukkaamaan tai itselle ei löytynyt hyvää asentoa tai satula oli muuten vaan epäsopiva. Estehyppelyn puolella alkoi käydä kaverini Karo pitämässä meille estetunteja kadonneen hyppyintoni vuoksi. Pikkuhiljaa alkoi taas hyppääminen maistua kun Karo veti niin kivoja harjoituksia ❤ Heinäkuussa oltiin Ceen kanssa myös aikuisten kurssilla ja voitettiin toinen sija kurssiestekisoissa 🙂

devoucoux liike2

Elokuussa meidän koulusatula sitten löytyi! Prestige Roma oli sopivin ja Cee liikkui sillä mukavasti. Otin satulan ensin vuokralle, koska halusin saada satulasepän tarkistamaan sen ennen ostoa. Olin itse sovittanut satulan, joten se olisi ihan yhtä hyvin voinut olla täysin epäsopiva (vaikka tosin kouluvalmentajani Emppu olikin satulan hyväksynyt Ceen hyvän liikkeen puolesta).

este7

Syyskuussa kieriskeltiin motivaatiopulassa. Tuntui että mikään ei riitä. Vaikka kausi oli mennyt hyvin ja seuraavassa kuussa oli tiedossa kauden lopullista tasoa mittaavat kisat, oli tunnelma aika lässähtänyt. Omissa treeeneissä vain keventelin ja kouluvalkuissa Cee suoritti “ihan kivasti”. Lainaratsastajan kanssa se kuitenkin hyppäsi hienosti, joten jotain hyvää oli syyskuussakin 😉

Väistö1

Lokakuussa kisattiin seuranmestaruuksissa. Cee toi seuranmestaruusvoitot ratsastajilleen sekä koulu- että esteratsastuksessa. Starttasin itse HeB-luokan, sillä HeA-luokka olisi ollut aivan liian vaativa hevoselle ja siitä ei olisi jäänyt kuin paha mieli.  Estekisoissa Cee hyppäsi 60 ja 80 sentin luokat – heti ensimmäisestä 80 sentin luokasta ikinä toinen sija! Hieno Cee ❤ Lokakuussa kävi myös satulaseppä (vihdoin!) ja saatiin molemmista satuloista sepän hyväksyntä. Molemmat satulat tosin lähtivät topattaviksi/muokattaviksi mutta olivat rungoiltaan sopivat.

este2

Marraskuussa Ceeltä otettiin verinäyte. Olin jo alkusyksystä aloittanut Ceelle Greenlinen syöttämisen, sillä mielestäni lihaskunto ei ollut sellainen kuin olisi pitänyt ja epäilin heikon heinän olevan syynä. Verinäyte osoitti että olin oikeassa oman ajatteluni kanssa. Ceelle määrättiin vitamiinikuuri ja lisäksi Greenlinen syöttöä pitää jatkaa. Kiropraktikkokin kävi ja sanoi että satulat ovat nyt hyvät. Cee ei reagoinut selästään tai säästään kuten teki silloin kun satula painoi etuosasta. Alla omasta mielestäni vuoden hienoin kouluratsastuskuva, joka on otettu marraskuussa.

BoTdressage1

Joulukuussa iski talvi päälle ja ulkokentän varassa harrastaminen näytti taas oman synkän puolensa. Ihan joka kerta ei päästy laukkaamaan kentän kovuuden/jäisyyden vuoksi ja estetunteja piti perua. Maastoonkaan ei ole ollut asiaa, tiet ovat olleet kivikovia ja jäisiä. Cee tosin on ollut nyt taas oikein kiva ratsastaa – kevyt ja rento.  Alla omasta mielestäni vuoden hienoin esteratsastuskuva (lainaratsastajan kanssa). Kuva on lokakuun estekisoista 80 cm luokasta.

C_80_4

Loppuun kiitos kaikille blogin lukijoille vuodesta 2016! Vaikka kirjoittelenkin näitä juttuja omaksi ilokseni, on mukava tietää että sielläl jossain joku muukin näitä lukee ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: